Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3046
View
23
Reply

Azhan Rani Kecewa, Disangka Pokai Tak Mampu Bayar Hutang Bank

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-2-2021 12:59 PM | Show all posts |Read mode
Gara-gara bergurau kononnya diburu pihak bank kerana gagal membayar hutang, pelakon Azhan Rani mula 'sakit kepala' memikirkan akibat yang bakal ditanggungnya pada masa depan.


Ujar Azhan, 45, tindakan beberapa penulis blog menggunakan posting sosial media yang dibuatnya tanpa menyelidik terlebih dahulu menimbulkan salah faham.


Foto: IG




"Dalam posting itu saya cuma bergurau. Saya tidak tahu pula mereka (blog) akan gunakan tajuk yang jauh menyimpang seolah-olah nak cakap yang saya dikejar pihak bank sebab tak bayar hutang.


"Saya tahu mereka nak lariskan cerita, tapi sekurang-kurangnya telefon saya dahulu, macam yang pihak mStar buat ni... tanyakan kepastian.


"Ini tidak, mereka buat tajuk macam itu, nanti kalau di masa akan datang saya nak buat loan, mungkin akan hadapi masalah kerana artikel begitu," katanya kepada mStar.




  



Sebelum ini Azhan ada memuat naik posting bernada gurauan bercerita kononnya dihubungi pihak bank kerana terlambat melunaskan komitmen bulanan.


Malah pelakon drama Nur ini menulis kelewatan itu disebabkan dia tidak mempunyai pendapatan kerana tidak boleh bekerja susulan perlaksaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0.


Namun jelas Azhan, muat naik berkenaan hanyalah sekadar gurauan dan sebenarnya tidak berdepan masalah seperti yang diperkatakan.




  



"Saya memang jenis suka bergurau dalam Instagram, sebabnya nak hiburkan hati sendiri.


"Tak banyak benda serius pun dalam Instagram saya tu, semua benda merepek je.


"Tapi apabila mereka buat tajuk saya kena buru bank, macam teruk sangat hidup saya ni ya," katanya.




  



  



Sementara itu dalam perkembangan lain, Azhan kini berkampung di Hulu Langat selama dua bulan untuk menjayakan penggambaran drama bersiri Kiblat Yang Hilang terbitan Awesome TV.


"Kiblat Yang Hilang ini merupakan drama untuk tayangan bulan Ramadan nanti. Semua pelakon dan kru produksi kena berkampung selama dua bulan, kami tak boleh keluar sebab terikat dengan SOP (prosedur operasi standard) yang mana buat masa ini hanya membenarkan penggambaran dalam studio sahaja," katanya.


Selain Azhan, Kiblat Yang Hilang turut dibintangi Sweet Qismina, Laila Nasir, Kartina Aziz dan Neera Azizi. -CARI

Sumber: mStar Online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-2-2021 01:28 PM | Show all posts
Sendiri mengundang, hadap jelah
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 26-2-2021 01:54 PM

Adibah Noor,DJ Yusuf,Janna Nick,Bunga Isme,Azhan Rani.........
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:23 PM | Show all posts
saja kan nk tarik perhatian org...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahao tak payah la kecewa, you should have expected the backlash the moment you posted that. Takkan you ingat sume orang akan gelak and find it funny.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:19 PM | Show all posts
sejenis lapar perhatian juga?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:25 PM | Show all posts
halah mcm la bru jd retis.. mcm la tak tahu perangai org kt malaysia mcm mana..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:00 PM | Show all posts
lain kali tulis kat bawah..(gurauan semata)... rakyat msia bukan reti sarcasm, gurau ni bang..drg ramai yang jadi pembaris
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa dia ni dah semakin merasa diri lebih bagus dari orang lain....dah tak best nk follow dia, semacam ada vibe yg poyo
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni single ke dudds
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:15 PM | Show all posts
bahaya pic baju melayu skirt kuning tu.  ada iras2 acik Caitlyn Jenner dah
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:28 PM | Show all posts
ninjago replied at 26-2-2021 04:15 PM
bahaya pic baju melayu skirt kuning tu.  ada iras2 acik Caitlyn Jenner dah

dia ni tak kawen lagi kan?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:35 PM | Show all posts
so pihak bank sekarang check background loan application pakai berita socmed
dah ke tak perlu check pakai ctos/ccris semua tu dah? #tanyajer
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:39 PM | Show all posts
edoraixora replied at 26-2-2021 04:04 PM
Aku rasa dia ni dah semakin merasa diri lebih bagus dari orang lain....dah tak best nk follow dia, s ...

perasan gak dia dah lain semenjak menang award aritu.

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 04:54 PM | Show all posts
dulu aku suka gak ahh tgk mamat ni...mcm takde byk issues..tapi lelama aura poyo  mcm bagus bagus keluar..terus boring..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kahwin la bang..semoga hidup akan bertambah tenang inshaAllah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
edoraixora replied at 26-2-2021 04:04 PM
Aku rasa dia ni dah semakin merasa diri lebih bagus dari orang lain....dah tak best nk follow dia, s ...

kan...iols pon perasan benda yg sama..dah pandai dia dok perli2 n acah2 gado dgn followers..iols dah unfollow ig dia
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2021 04:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah mula tunjuk poyo, so dh x Minat. Baik aku tgk khir Rahman..
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2021 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka. Buat lg cerita hasanah
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2021 01:02 PM | Show all posts
dia memang suka bergurau. kesahnya reporter yang suka cedok cerita dari ig artis. pastu twist story nak kasik netizen menggelupur.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list