Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
6508
View
74
Reply

"Buka Sekolah? Kalau Anak Sakit Kita Bayar Bil Sendiri, Fikir Betul-betul" - Rita Rudaini

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-2-2021 12:11 PM | Show all posts |Read mode




Melihatkan kes baharu Covid-19 masih mencatatkan empat angka, pelakon Rita Rudaini meluahkan rasa bimbang dengan keputusan kerajaan membuka sekolah pada 1 Mac ini.


Menerusi perkongsian di Instagram, Rita berharap Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mengkaji semula keputusan tersebut kerana bimbang dengan keselamatan pelajar termasuk dua anaknya.







Macam mana nak pergi sekolah? (Kes) masih tinggi lagi ni. Mohon kementerian fikir baliklah. Kalau yang penting macam nak pergi ambil peperiksaan itu tidak mengapa la.

Yang besar-besar tu boleh dan tahu jaga diri, yang kecil-kecil bukan tahu apa, katanya.


Dalam pada itu, Rita meminta kerjaan berfikir secara rasional mengenai kos rawatan jika pelajar berdepan masalah kesihatan kerana ibu bapa yang perlu menanggung.

Kalau anak kita sakit, kita bayar bil sendiri. Mohon fikir betul-betul, dalam-dalam dan masak-masak, katanya.




Kredit foto: IG Rita




Difahamkan, kedua-dua anak Rita iaitu Airit Rayyan Rizqin, 12 dan Airit Qaqa Arjuna, 10 bakal memulakan persekolahan bermula Mac ini.




Sumber: mStar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-2-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde sape nk komen ye. Biarlah sy komen. Dgn ini saya dah komen. Bye.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:20 PM | Show all posts
Bila retis berbicara huhuhu

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Haritu class online pun meroyan. Sekolah buka pun meroyan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
'Untung sabut...timbul....untung batu tenggelam'....selagi belum uji,cuba,try.......manakan dapat sagunya.......
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi tarikh apa yang sesuai untuk sekolah dibuka?

Kalau takut jangan hantar anak ke sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu x nak anto..x pyh la anto..mcm2..
Nak buat mcm Mana lg..x bukak sekolah..bising..bukak sekolah..bising gak..
Lama2 abg jamil m@#**s..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda simple jer..kalau ko tak nak hantar anak gi sekolah ko tak payah hantar. Cikgu besar sek anak akak pun ada ckp..musim covid ni mmg cikgu tak boleh marah kalau anak tak dtg sekolah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:50 PM | Show all posts
Mampuslah kementerian nak layan perangai ibubapa zaman skrg..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:51 PM | Show all posts
artis malaysia bila bersuara...mmm nevermind
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:53 PM | Show all posts
anak awok sekolah bayo kan
xnak g po n xpe sbb cikgu bg pilihan buat hybrid class
hari tu geng awok gak bising sekolah xg, yuran bayar cm biaser jgak
so pilihan ditangan anda
ade mak bapak yg terpaksa hantar anak sekolah sebab mmg dh xde solution lain
xsemua ada pilihan utk jd stay at home mom ye
just bersyukur dgn apa yg ada terutamanya jika anda ada bnyk pilihan
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Apakata makcik ritrud p meeting dgn makcik kupu2. Rase mcm skolah anak korg same. Nnt hapdet minit msyorat ye.

Depa terlupa consult makcik2 ni i rasa. Depa just consult KKM, MKN je agaknya eh. Sbb tu depa buat apa smua xkena. Tutup slh bukak slh.

Berani betul depa kan makcik. Ish2



Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:12 PM | Show all posts
hang tak dak kerja boleh la mengadap ajar anak sendiri..
mak bapak yang kerja terutama frontliner, ada fikir anak-anak dorang tak?
yang tak ada access for online class?
i rasa dorang pun lega sekolah buka so anak-anak dapat pendidikan formal..
yet the choice is yours..
nak hantar anak pi sekolah, hantar..
tak nak hantar, hang punya pasei..
sebagai mak bapak, tanggungjawab korang untuk pastikan anak sihat sahaja pi sekolah..
yang mak bapak tau anak demam selsema pun hantar jugak pi sekolah sebab malas nak jaga anak sendiri, itu bukan masalan kkm kpm bagai..
itu mak bapak yang bebal..

Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aritu menyalak certain parents nak anak ke sekolah. Ni si garit plak la bising. Duk jer la tengok didik tv tapi anak skolah private kan, so continue lah dengan virtual.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:30 PM | Show all posts
ok lah saya cadangkan nabila huda dan rita berdebat ahahahahaha

terpulanglah...boleh je berhentikan anak2 dri sekolah...ajar sendiri je mcm zul yahya tu

nanti kalo tutup sekolah, cakap cikgu makan gaji buta pula
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:35 PM | Show all posts
Tak nak sekolah biarlah anak ko bukan anak orang lain
Benda simple je pun nak remehkan.. dasar retisss
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:38 PM | Show all posts
bebal tol janda meroyan ni slhkan mak bapak pulak..mak bapak ramai dh kene keje full time la skang.xsemua mampu nak upah helper atau maid..bongok..
kalau lama2 kat rumah nak kurgkan fees skola pulak mcm si nabila huda tu..meroyan anak x leh  catch up online kelas
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tanya, mesyuarat pibg datang ke tidak. ada Whatsapp group ibu bapa ke tidak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:04 PM | Show all posts
asik meroyan je rita ni..dah kenapa kan..

selagi tak dapat laki agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 03:01 PM | Show all posts
MEROYAN TAK HABIS2. KO X PAYAH LA HANTAR ANAK2 KO SEKOLAH..SIMPLE JE KAN..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list