Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9782
View
140
Reply

Kesilapan Bodoh Manusia, Sharnaaz Ahmad Nasihat Jangan Jadi Pencetus Cyberbully

[Copy link]

Author: BarbiePink    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-2-2021 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by BarbiePink at 25-2-2021 11:54 PM

Betul juga apa yang Sharnaaz cakap ni, jangan sampai kita cyberbully orang!

Semenjak dua menjak ini isu mengenai selebriti tempatan semakin bertambah, lebih-lebih lagi mengenai pelakon Janna Nick yang terpalit dengan isu K-pop.

Disebabkan itu, pelakon Sharnaaz Ahmad turut mengambil kesempatan untuk membuat teguran secara terbuka kepada orang ramai termasuk dirinya sendiri.


Banyak benda jadi, Janna Nick salah cakap, Nazim Othman pun sama dengan DJ tu sekali. Tapi sebagai manusia kita sentisa but silap, kadang-kadang tak perasan bila dah post sebab anggap sebagai gurauan.  Aku cerita sebab aku pun buat silap.

Bagi Sharnaaz, setiap gurauan ada batasnya dan jangan sampaikan gurauan itu berlebihan sehingga menyebabkan perkara buruk berlaku.

IMG_20210225_234852.jpg


Dalam masa yang sama, Sharnaaz turut mengingatkan pengikutnya di laman Instagram agar tidak terjebak dengan gejala cyberbully.

Nak tegur, ada caranya tapi jangan sampai kita tutup periuk nasi dia, apa yang kita rasa lepas tu? Puas ke? Jangan contribute pada cyberbully.

Tambahnya, sebagai netizen jadi lah seorang netizen yang supportive dan cuba untuk positive pada tempat yang betul.

  


Bapa kepada seorang cahaya mata itu turut mengingatkan untuk tidaak menceritakan semua masalah di dalam media sosial kerana ia akan mengundang ruang untuk orang lain komen.

Padu juga ya pesanan Sharnaaz ni, semoga apa yang berlaku ini dijadikan sebagai iktibar untuk kita semua.

IMG_20210225_234918.jpg

Sumber foto dan video: Instagram Sharnaaz Ahmad

Sumber Hotfm

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 25-2-2021 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Masukkeluar replied at 25-2-2021 11:56 PM
family ex wife ko bkn ke duk cyberbully dak piyu ke hari tu?? nape ko diam. lol.

Mana ada heols diam chouls
Dia ikut sekali mengata.lol
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:01 AM | Show all posts
ya ampun pekerja bangla sape yang bagi tarbiah kat rakyat malaysia ni?
btw ko pun kerja cyberbully retis2 dan netz2 dulu2...

soooo????
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Adenye bende nk berbunyik mamat nie...cm bgos2 jeee...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang gelak kecikkk
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 26-2-2021 12:01 AM
ya ampun pekerja bangla sape yang bagi tarbiah kat rakyat malaysia ni?
btw ko pun kerja cyberbully  ...

Hahahaha... Ni just fomo je.. Ala2 topi nasi.. Bila kes dia senyap plak..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesilapan bodoh pineapple adalah apabila dia mula fefeeling influencer bagi nasihat itu dan ini padahal.............
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 12:44 AM | Show all posts
ex ipar ko dan ex in law ko lagi hanat jadi cyberbully. termasuk dgn makcik gemok gajah tu.lagi hanat dia dorang buli patah dan puris demi jahlop.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia lupa ke dia pernah cyberbully bamtah masa bamtah kuarkan buku dulu?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Ermmm.. Nak jugak bercakap
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Pendapat aii bergurau dgn persendakan org berbezaa noksss.. Sal dia kena buang kerjaa to xtau nk komenlaa. Pandai buat pandai2 laa tanggun akibatnya kan..

Btw masa Jah Clan duk buli dak PU to ko pegi mana nenass..? Xder pon mencapub. Busy dgn shooting ke masa to. Ke buat2 butaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
iol dah byk kali ckp yg retis malaysia ni ramai yg Poyo & bodo sombong , xkira retis lama ka baru ka(tp x semua la,ada gak yg bagus)..salah sendiri tp hujung2 nak juga salahkan nurtizen.sbb tu la iols x hingin nk backup dorg jika ade gosip/isu naik.kan bagus kalu lebih ramai retis cam tokti tu ade,mesti makin maju industri hiburan kite
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia buat boleh,org lain buat terus dicop cyberbully?wat a joke~
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:08 AM From the mobile phone | Show all posts
MissYouSayang replied at 26-2-2021 01:44 AM
iol dah byk kali ckp yg retis malaysia ni ramai yg Poyo & bodo sombong , xkira retis lama ka baru ka ...

Tu beza artis dan retis sis..retis ni merempan,provoke sana sini,pstu org condemn,terus acah2 play victim..pastu fefeeling entitled..

Artis mcm tokti tu,org pitnah mcm2,dia senyap jah,xperlu merempan kt scomed 24jam..hepi2 jah nengoknya..lg murah rezeki dia..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:15 AM | Show all posts
masa ko buat ciapan bodoh ni otak ko tercicir kat jamban ke babi? dok lahanatkan orang bahalol celakakan orang tak cyberbully ke tu hah babi?
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:15 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:16 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
user.name replied at 26-2-2021 02:16 AM

Dasar mamu banyak makan semut. Dia pun duk cyberbully fattah dulu, ajet2 good pulak sekarang. Puiiii
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:21 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2021 02:24 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list