Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3081
View
40
Reply


Kahwin Muda, Berkereta Mewah, Bisnes Laku Teruk! Netizen Minta LHDN Siasat Pasangan Ini

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-2-2021 12:42 PM | Show all posts |Read mode










"Baru 18 tahun dan suami pula 19 tahun, dua minggu ja buat bisnes jual susu, jualan RM1 juta dan kini dapat Ford Mustang pula tu!"


Itulah antara ulasan netizen terhadap video yang tular di media sosial mengenai kejutan pasangan pengantin remaja yang menjadikan segala-galanya luar biasa.



Anis Ayuni dan suaminya Ahmad Weldan langsung tidak menyangka yang rezeki mereka akan murah begitu sekali sehingga membolehkan mereka berjaya di usia muda sekaligus menimbulkan cemburu pada orang lain.



Namun, ada juga yang merasakan ianya 'luar biasa' atau sekadar strategi pemasaran semata-mata. Betul ke?








Tiada yang mustahil jika pasangan tersebut mampu berjaya dalam masa singkat, kerana menurut Ayuni ianya adalah kerjasama ahli-ahlinya.

Rasa tak percaya hanya dengan jual susu, saya berjaya mengutip RM1 juta jualan dengan hampir 2,000 ahli di bawah saya. Ada anak buah saya yang nak beli kereta dan jualan mereka pun mencecah berpuluh ribu."




Foto : IG





Malahan perkahwinan mereka di usia muda juga mendapat perhatian kerana kesungguhan remaja ini menghalalkan ikatan. Sementelah lagi ketika suaminya menghadiahkan kereta mewah di hari perkahwinan mereka membuatkan ianya tular di media sosial.



Akan tetapi, ia tetap menimbulkan keraguan netizen hingga meminta pihak LHDN menyiasat isu ini. Apakah ada motif tertentu di sebalik semua ini?





Foto : Twitter



Foto : Tik Tok


Tahniah diucapkan kepada pasangan pengantin. Nampaknya netizen salah kerana mereka bukan pengasas produk timbang kilo tetapi tetap mampu mewah. - CARI





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-2-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Jual dadah pun tak secepat ni jadi kaya kot..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:04 PM | Show all posts
boringnya..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
hahaha jahanam
tu la menunjuk sgt
lhdn ok lagi.aku takut polis je dtg siasat.entah jual dadah ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:18 PM | Show all posts
Susu apa yg jual tu?
ramai agent, produk xtau penama
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Siasat jgn x siasatttt... jap lagi ada yg kata melayu dengki x leh tgk org melayu berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalu geng2 cuci duit yg tayang duit atas meja camtu kan
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:41 PM | Show all posts
Tah2 sewa ja kereta tu utk content.. hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade org opis ak ckp annd ak agak dia masok scam.. Katenye die bakal huntong smp 400TRILION...ko ghase???  Kalah jutawan donia untongnyeeee... Bila ak ckp bila nk dpt duitnye ru?  So dia akn jwb process susah nknkne mjnta tanda tangan PM la, sultan la bagai... Lpas tu tiap kali pertukaran pemimpin ayat die akan ckp sbb PM tukar so kne buat baru proposal... Ko hadooo???  Berulang laaa ayat die since tahun 2015 smp laaa ni.. Tp masalah nye ramai jugak yg join yee... Ape kebodoh nye la diorg ni. Melabur rm100 hinggit dpt rm30juta... Pastu suh tmbh lg buat document tu document ni.  Hampehhh
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 22-2-2021 01:06 PM
hahaha jahanam
tu la menunjuk sgt
lhdn ok lagi.aku takut polis je dtg siasat.entah jual dadah ke

Iols teringat ada kawan jauh iols sampai sprm datang menyinggah sebab rumah ada 4 biji kete mewah dan 11 lori..
Jadi depa ditahan kerana tak bayaq gst (zaman najib gst dolu)

Ho ho ho ho....
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulotkoyak replied at 22-2-2021 01:47 PM
Ade org opis ak ckp annd ak agak dia masok scam.. Katenye die bakal huntong smp 400TRILION...ko ghas ...

Mak aih..
Warren buffet mesti gelak
Kayangan sa gat keuntungannya tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Asal founder je mesti pakai mustang. Boring!
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 02:17 PM | Show all posts
asal aku xtau pon kewujudan susu ni? dah 2000 ahli plak tu..satu pon x melintas kt medsos aku..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 02:24 PM | Show all posts
Macamana tu formula kejayaan dia..macam matematik mamasabariah ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 02:52 PM | Show all posts
mustang dan founder tak dapat dipisahkan bagai aur dan tebing..

sprm dengan lhdn tanya apa khabar...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 02:57 PM | Show all posts
ni mcm cik puan gojes tu la.  dok pungpang tayang kekayaan skali tu lhdn serbu dia. dan dan tu jugak die ngaku, die tak dibayar gaji. bisnes dia suma laki uruskan, yang pegang duit suma tok laki die. dia perabih harta laki. pastu ayat ujung, bayar zakat rm10k.  kalau kata untung gile smpi boleh beli aset setgh juta takkan zakat ko rm10k je?
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
susu apa tak penah dengar btw iols tak yakin susu2 yang dijual luar dari certified pharmaceutical yach, ni. semua mlm punya style harga yahudi lak tu claim leh tangkis covid lawan kanser segala
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelik jenis duit cash atas meja sana sini. Alep sokree pun bg maknya cash.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 03:37 PM | Show all posts
di zmn semua org susah, kome show off, mmg mendapatlah kekdahnya. mohon pihak berkuasa buat siasatan lah hendaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2021 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 22-2-2021 02:09 PM
Mak aih..
Warren buffet mesti gelak
Kayangan sa gat keuntungannya tu

Khennn...iols pun xsangka kekayaan die dpt memotong billionaire and kerabat diraja dunia. Ko hadooo
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list