Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
561
View
14
Reply

Camna Dgn Pengguna Huawei Model Baru Skrg?

[Copy link]

Author: RED 666    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-2-2021 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
sebab hp huawei baru2 skrg guna os sendiri x guna android lagi, camna sapa2 yg guna hp huawei baru2 ni nak hadapi hidup sehari2 yg mmg guna wasap, fb, youtube hampir setiap masa skrg ni?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-3-2021 11:56 AM | Show all posts
huawei jenis model mana yg pakai os sendiri tu,nak tahu jugak best ke x
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2021 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 2-3-2021 11:56 AM
huawei jenis model mana yg pakai os sendiri tu,nak tahu jugak best ke x

semua model2 baru huawei di pasaran skrg guna os huawei sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 06:10 PM | Show all posts
Edited by copy_paste at 2-3-2021 06:11 PM
RED 666 replied at 2-3-2021 03:57 PM
semua model2 baru huawei di pasaran skrg guna os huawei sendiri

best ke,xpernah jumpe lagi os huawei ni cmne,



https://www.youtube.com/watch?v=oog3LX5W4N8
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 2-3-2021 06:10 PM
best ke,xpernah jumpe lagi os huawei ni cmne,




entahlah, susah nak cakap, yg pasti mmg x boleh guna apa2 apps daripada google play, kena amik dr huawei punya apps store itu pun byk apps yg biasa guna xde. apps china byklah kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 08:54 PM | Show all posts
RED 666 replied at 2-3-2021 07:16 PM
entahlah, susah nak cakap, yg pasti mmg x boleh guna apa2 apps daripada google play, kena amik d ...

tunggu je lah os harmony ni mcm mana perkembangannya....
android ada kelebihan open sistem,
ios kelebihan close sistem,
kalau harmony ni xtau la kelebihan dia kat mana....

mana la tau lebih canggih dari android,cuma xbyk app je lagi....

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2021 09:09 PM | Show all posts
Sudah hampir satu tahun sejak Jabatan Perbendaharaan pentadbiran Trump meletakkan Huawei dalam senarai entiti, dengan itu menghalang syarikat Amerika untuk berdagang dengan syarikat itu. Walaupun ini telah memberikan tekanan pada semua tingkat bisnis Huawei, rasa sakit terbesar telah dirasakan di bahagian mudah alih syarikat, yang menghalangnya untuk melepaskan peranti baru dengan termasuk Perkhidmatan Mudah Alih Google (GMS).

Perkhidmatan Mudah Alih Google secara efektif adalah keseluruhan ekosistem Google untuk Android, termasuk aplikasi biasa seperti Peta Google dan Gmail, serta Google Play Store. Dengan telefon bimbit terbaru Huawei yang tidak mempunyai akses ke kebanyakan aplikasi, banyak yang bertanya-tanya sama ada syarikat gergasi China itu akan meninggalkan Android, malah beralih ke sistem operasi asal.

Ini nampaknya tidak mungkin. Sekurang-kurangnya, dalam jangka masa pendek.

Sebagai permulaan, kepemimpinan Huawei telah mengulangi komitmennya terhadap platform Android. Sebagai gantinya, ia fokus untuk mengembangkan alternatifnya sendiri untuk GMS yang disebut Huawei Mobile Services (HMS).

Inti dari ini adalah ekosistem aplikasi syarikat, Huawei AppGallery. Huawei menyatakan bahawa ia membelanjakan $1 bilion untuk menutup jurang aplikasi dengan Google Play Store dan ada 3, 000 jurutera perisian yang mengusahakannya.

Sistem operasi mudah alih baru akan dipaksa bermula dari awal. Huawei harus menarik pemaju untuk membuat port atau membangunkan semula aplikasi mereka untuk Harmony OS. Dan, seperti yang telah kita pelajari Windows Mudah alih, BlackBerry 10, dan Tizen Samsung (dan sebelumnya Bada), itu bukan cadangan yang mudah.

Kononnya, Huawei adalah salah satu firma teknologi yang mempunyai sumber yang paling baik di dunia. Oleh itu, adalah tidak bijaksana untuk sepenuhnya menolak prospek telefon bimbit yang dikuasakan oleh OS Harmony.

Dibuat di China 2025
Terdapat sudut politik yang menarik untuk dibincangkan di sini. Selama beberapa dekad, China telah bertindak sebagai kilang dunia, membina produk yang dirancang di luar negara. Tetapi dalam beberapa tahun kebelakangan ini, pemerintah China dan sektor swasta sendiri telah banyak melabur dalam penyelidikan dan pembangunan. Semakin lama, produk-produk yang dirancang oleh Cina menuju ke pentas antarabangsa, menawarkan persaingan baru untuk elit teknologi Silicon Valley.

Di tengah-tengah ini, pemerintah Beijing memiliki cita-cita yang disebutnya Buatan China 2025. Secara berkesan, ia ingin mengakhiri pergantungannya pada produk berteknologi tinggi yang diimport, seperti semikonduktor dan kapal terbang, menggantikannya dengan alternatif asal mereka sendiri. Motivasi dari ini berpunca dari keamanan ekonomi dan politik, serta prestij nasional.

OS Harmony sesuai dengan cita-cita ini. Sekiranya ia bermula, ini akan menjadi sistem operasi pertama yang berjaya di seluruh dunia yang muncul dari China kecuali yang digunakan di pasaran khusus, seperti stesen pangkalan selular. Kepercayaan ini akan sangat berguna sekiranya perang dingin antara China dan Amerika Syarikat terus berleluasa.

Akibatnya, saya tidak akan terkejut kerana Harmony OS mempunyai beberapa penyokong yang sangat bersemangat di kerajaan pusat, dan juga di sektor swasta China yang lebih luas. Dan penyokong inilah yang akhirnya akan menentukan kejayaannya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2021 04:04 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 2-3-2021 08:54 PM
tunggu je lah os harmony ni mcm mana perkembangannya....
android ada kelebihan open sistem,
ios  ...

kalau duk wuhan selesa la guna os huawei ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 08:00 AM | Show all posts
RED 666 replied at 3-3-2021 04:04 AM
kalau duk wuhan selesa la guna os huawei ni

mmg selasa la app diorg je yang byk,5g pun dah ade kat sane...
try la beli huawei yg murah2 buat main
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 3-3-2021 08:00 AM
mmg selasa la app diorg je yang byk,5g pun dah ade kat sane...
try la beli huawei yg murah2 buat  ...

bajet xde, hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 09:28 AM | Show all posts

rasanya huawei yg murah ade,ke blom kuar lg yg versi os harmony,
aku pun masih xfaham lg cmne os harmony tu,yg pasti dia open mcm android jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2021 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by RED 666 at 3-3-2021 10:10 AM
copy_paste replied at 3-3-2021 09:28 AM
rasanya huawei yg murah ade,ke blom kuar lg yg versi os harmony,
aku pun masih xfaham lg cmne os  ...


x silap semua model baru huawei x kira mahal atau murah mmg guna os baru tu skrg sbb huawei dah kena sekat dgn usa utk guna os android
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 11:19 AM | Show all posts
RED 666 replied at 3-3-2021 10:09 AM
x silap semua model baru huawei x kira mahal atau murah mmg guna os baru tu skrg sbb huawei dah  ...

xpernah nampak lagi org pakai huawei baru,kalo xbleh pinjam kejap hahaha, kena search review org yg dah beli
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-3-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 3-3-2021 11:19 AM
xpernah nampak lagi org pakai huawei baru,kalo xbleh pinjam kejap hahaha, kena search review org y ...

kat cari forum ni pun macam xde org pakai je huawei baru ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 05:57 PM | Show all posts
RED 666 replied at 3-3-2021 12:51 PM
kat cari forum ni pun macam xde org pakai je huawei baru ni

rasanya xde org pakai lagi kot....
jadilah org pertama pakai didlm forum ini,kemudian bagi review dan pengalaman penggunaan kali pertama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list