CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 17266|Reply: 148

Anda pernah buat orang?

  [Copy link]
Post time 1-2-2021 04:14 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum,
Kita selalu dengar cerita orang yang terkena buatan sihir orang.
Tapi kita jarang dengar cerita orang yang menyihir orang, tak tahu la anda tapi saya tak pernah la dengar dari kenalan saya.
Jadi kalau ada lah dikalangan forumer yang pernah berbuat demikian, sudi tak jika berkongsi pengalaman tentang perbuatan anda itu?
Saya tak akan kecam. Saya cuma curious apa yang trigger perbuatan ini. Bomoh sekitar mana yang ada buat pekara2 ini.
Dan berapa jumlah RM yang anda habiskan untuk mencapai hajat anda ini. Sampai tahap mcm mana mangsa anda yang anda inginkan dan tercapaikah matlamat itu. Mohon kongsi kalau sudi. Kalau pengalaman rakan pun ok.
Saya akan biarkan thread ini selama seminggu. Kalau takde orang yang sudi respon,saya tutup yea.



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-2-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Lain kali tulis biar lengkap. Ingtkan buat org mengandung td
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 04:40 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 1-2-2021 04:34 PM
Lain kali tulis biar lengkap. Ingtkan buat org mengandung td

Uols yg bc x habis
Tt plk dikecam
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 04:59 PM | Show all posts
dukun vokuru tak pernah buat servis gigi jarang. tak baik tuduh.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adelea at 1-2-2021 05:24 PM

aku x pernah buat orang
even masa aku kena , perawat tanya nak bagi balik ke nak buang terus .. famili aku kata buang terus ..

yg buat tu ofismate
punca mudah , dia dengki aku kawan dgn semua orang and bos selalu bagi attention , padahal aku mmg jenis kaki melawan boss sbb boss aku bodoh ... dia mmg super bodoh...
bila boss kepada boss aku selalu puji aku ada pulak member yg tak puas hati sbb boss aku tu buat aku nampak jahat di mata colleague and bos selevel dia ... unfortunately boss kepada boss aku x nampak macam tu, dia nampak aku yg workhard and plg struggle among team..so bila ada project oversea asignment aku selalu dapat pergi...
and ramai x puas hati sbb tu ... aku bukan baik pon dengan boss kepada boss aku , and bukan kaki kipas pon , bos ajak mengopi jauh kauh aku lari or bagi alasan bz , tapi boss kepada boss aku tu dia suka org critical thinking kot ... berpk luar kotak , simplified keje yg redundant and make everyone one life easier ... tu konsep keje aku ...

aku x suka nak susahkan org , tak sangka org tak suka ... tak per laaa tuhan maha kaya ..
aku percaya rezeki di mana mana

tapi tu la buat baik ni bukan semua org suka ...
so kdg2 x tahu nak jadi macam mana
macam mana pun buat jahat jgn sekali yer
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
jumpa orang buat orang adalah.
kawan rapat pada bapak kita.
tahun 2011, aku 21 masa tu cuti semester.
dia datang pinjam duit 2k sebelum dia nak pergi ke perak. tak cukup duit katanya. (berapa rm dia nak bayar bomoh aku tak pasti mungkin lebih 5k)

bapak kita dah kata jangan buat biar tuhan yg balas.
kawan dia kata ko tak rasa apa aku rasa, cuba kalo orang buat anak ko macam tu sekali?

bapak aku bagi juga 2k tu sebab dia pergi mesin atm lepas tu dgn kawan dia. tinggal aku sorang kat rumah. aku punya seram ko jangan cite la. tak masuk rumah aku masa tu duduk pangkin pokok tunggu bapak aku balik.

anak dia mengandung luar nikah boyfriend nya tinggal begitu saja taknak bertanggungjawab. bila jumpa keluarga laki tu, dorang kata anak dia yg jahat anak dia yg sundal. sedangkan dua2 sama gatal.
anak dia few weeks after bersalin, meninggal (detail tak tau la)

lepas anak dia meninggal tu yg dia jumpa bomoh tu.
dia buat lelaki tu jadi gila.

aku tengok aman je hidup pakcik tu skarang.
elok ke masjid.

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2021 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 1-2-2021 04:34 PM
Lain kali tulis biar lengkap. Ingtkan buat org mengandung td

Haha...buat yg tu lain. Maksud saya sihir hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 1-2-2021 05:20 PM
aku x pernah buat orang
even masa aku kena , perawat tanya nak bagi balik ke nak buang terus .. fa ...

Terima kasih atas perkongsian
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 1-2-2021 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 1-2-2021 05:45 PM
jumpa orang buat orang adalah.
kawan rapat pada bapak kita.
tahun 2011, aku 21 masa tu cuti semest ...

Terima kasih atas perkongsian. Takde kabar orang yg kena buat tu mcm mana yea?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lady39 replied at 1-2-2021 10:26 AM
Terima kasih atas perkongsian. Takde kabar orang yg kena buat tu mcm mana yea?

taktau apa cite skarang.  cuma tau sikit je detail dan apa pakcik tu buat je. mangsa buatan tu pun aku tak kenal.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adelea at 2-2-2021 12:38 AM
Lady39 replied at 1-2-2021 06:22 PM
Terima kasih atas perkongsian


kami 4 beradik ... semua pernah kena
yang aku kena tu santau angin , tapi santau dia halus ... sbb santau tu aku tak rasa, and org tu buat supaya aku mati dlm tido... santau tu buat semua org keliling benci aku and buat aku jadi pemarah even on sekecik2 bende....

adik aku sorang kena saka awek dia ... dia buat sampai kena buang keje .. pastu dia p kawen org lain , adik aku yg sorang lagi pulak , di lindung bunian... asik tido x bgn, dia dok dengar bunian tu ajak dia balik rumah... lepas dah buang baru dia dapat keje and kawen , ( alhamdulillah) ...  pastu adik yg last bapak sedara buat.. sbb ada issue famili ... dia nak buat satu famili tapi kena kat adik aku ... yg tu mmg sampai level tanam barang kat luar rumah ... pakai bomoh siam ...

we cant imagine to that level org tak suka bila kita baik dgn semua orang ...
buat baik ada org cemburu
buat jahat ada org tak suka

maka , buat lah baik berpada2 , buat jahat jgn sekali, niatkanlah segala perbuatan kerana allah swt , semoga sentiasa di lindungi allah
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 08:28 PM | Show all posts
Tak pernah terfikir nak buat org...paling kurang pon aku doakan biar Allah yg balas kejahatan dia.
Tp aku kesian nenek belah mak aku...sampai meninggal dibuat dek pompuan yg sakit hati pd dia...dgrnya janda rebutkan atok aku dulu.

Mengikut citer mak aku....nenek aku lepas jer bersalinkan pakcik bongsu aku terus kehidupan dia berubah...makan mandi pon x mau dudukkkk jer tertonggok kat tangga rumah tak kira siang ke malam.. pakcik aku tu moyang aku yg bela sebab dia risau tgk nenek aku dah mcm patung cendana hidup.

Mak aku citer..... mlm nenek aku meninggal, mak aku yg ketika tu berumur 5 tahun tido kat luar bilik nenek aku dgn adik beradik dia yg lain..dia tido betul2 mengadap pintu bilik mak dia.

Dlm pukul 3 pagi camtu tiba2 dia terjaga n  ternampak 3 orang asli (yang pakai cawat) beratur berbaris pegang bahu keluar dr bilik mak dia terus tembus dinding.....mak aku terpaku jer..masa tulah dia dengar moyang aku nangis2 kata nenek aku dah meninggal...

Jadi betullah yg nenek aku sampai meninggal dibuat dek org...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Depa tak sempat share cerita kot, sebab dah jadi gila or mati..

Tok Qiqi (perawat Islam kat fb) share a few experiences orang yg sihirkan orang, yg eventually diberi balasan di dunia. Cthnya; Uols buat kulit dia cam kulit katak, nanti uols pun akan ditumbuhi gerutu yg perit & pedih sampai mati.

Ada kes tukang sihir dah warning awal2...kalau kau mahu sihir si polan ni, adakah kau sanggup terima sebarang akibat/pembalasan? Kira tukang sihir ni buat je.. dosa pembalasan azab, uols tanggunglah sendiri. Bila uols dah setuju dgn terms & cons tukang sihir, baru lah si tukang sihir akan proceed.. Cer search kat posts dia kalau gigih. Posts dia pening nak baca sikit. Ada kes yg buat sendiri, malam2 nenek (mungkin saka family) datang & ajar step by step macamana nak buat sampai jadi.

Trigger? Semua kes yg iols baca, all driven by anger & jealousy.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu aku terpikir nak buat balas balik kat ex aku sbb sakitkan aku lps breakup. But ppl surrounding me takde yg kenal or penah buat benda2 cenggitu. Gigih jugak aku bertanya cari masa tu. now i realised it was all driven by anger
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 1-2-2021 07:52 PM
kami 4 beradik ... semua pernah kena
yang aku kena tu santau angin , taoi santau dia halus ... s ...

Mak aih. Teruk keluarga awak diduga yek.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2021 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
zaraaqilah replied at 1-2-2021 08:28 PM
Tak pernah terfikir nak buat org...paling kurang pon aku doakan biar Allah yg balas kejahatan dia.
...

Ya Allah. ..seramnya. guna bomoh orang asli kot.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 1-2-2021 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
ayorsuam replied at 1-2-2021 08:36 PM
Depa tak sempat share cerita kot, sebab dah jadi gila or mati..

Tok Qiqi (perawat Islam kat fb) s ...

Nanti saya nak bacer la tok qiqi tu punya posting kat fb. Ada nampak tadi.Tkasih bgtau psl dia. Byk cerita dia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-2-2021 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lady39 at 1-2-2021 11:31 PM
hungryhenry replied at 1-2-2021 10:34 PM
Dulu aku terpikir nak buat balas balik kat ex aku sbb sakitkan aku lps breakup. But ppl surrounding  ...


Sib baik tk proceed. Bahaya kalau tgh marah kan. Mcm2 kita fikirkn.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2021 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
hungryhenry replied at 1-2-2021 10:34 PM
Dulu aku terpikir nak buat balas balik kat ex aku sbb sakitkan aku lps breakup. But ppl surrounding  ...

Aku lepas dapat tau kena sihir, selalu buat solat hajat mintak Allah balas perbuatan dia. Bukan takat aku je, adik-beradik aku pun kena, semua kena sebab cemburu. Abang aku yg dulunya sangatlah promising & berpotensi tinggi, sampai jadi "bodoh" (bukan gila tau, aku tak reti nak explain).

Perawat aku pesan baca yassin hari2 tanpa culas lepas maghrib, banyak benefits utk diri sendiri. Alhamdulillah memang betul pun.

Mula2 aku marah, sebab aku fikirkan tentang perkara2 yg "should have been". Lama2 aku redha. Kita terlampau fokus pada ujian sebesar buah kelapa, sampai kita tak nampak hikmah yg sebesar gunung.

Allah ada, the Most Powerful. Biar Allah je balas, dengan sebaik2 pembalasan.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2021 05:26 PM | Show all posts
ellejo replied at 1-2-2021 05:45 PM
jumpa orang buat orang adalah.
kawan rapat pada bapak kita.
tahun 2011, aku 21 masa tu cuti semest ...

jalan cerita mcm filem aku tgk masa PKP tahun lepas kot.
azwan kombos berlakon rasanya.

kesian yg apaknya tu. kasih pd anak smpai snggup menyeberang neraka.
tapi Allah swt maha pemegang hati dan penentu segalanya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 08:33 PM GMT+8 , Processed in 0.114643 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list