Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3594
View
32
Reply

Tak Hantar Sekolah, Suhaimi Saad Ajak Anak-Anak Jadi Penyanyi

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-1-2021 09:03 AM | Show all posts |Read mode
Rasanya satu Malaysia tahu, penyanyi nasyid Suhaimi Saad memilih untuk tidak menghantar anaknya ke sekolah untuk mendapat pendidikan formal.


Dia lebih selesa mengajar mereka sendiri di rumah. Namun sebagai persediaan masa depan, nampaknya Suhaimi ada perancangan tersendiri.


Lama menyepi dari muncul di televisye, dalam diam-diam rupanya dia bakal tampil dengan kumpulan nasyid baharu yang dianggotai oleh empat anaknya beserta isteri, Ina Naim.


Foto: IG




Difahamkan bekas anggota kumpulan In-Team ini mengajak semua anaknya supaya mengikuti jejak langkahnya sebagai seorang penyanyi.


Kumpulannya diberi nama 'Bismillah', menampilkan mereka enam beranak. Sekarang ini dalam perancangan untuk menyiapkan album gandingan bersama.




  



  



  


Biarpun dia memiliki pendirian untuk tidak menghantar anak-anak mengikuti sistem pendidikan formal di sekolah, penyanyi Suhaimi Saad nampaknya mempunyai perancangan tersendiri buat masa depan anak-anaknya.


Setelah lama menyepi dari dunia nasyid, rupa-rupanya diam-diam ubi berisi, bekas penyanyi nasyid kumpulan In-Team itu bakal tampil dengan sebuah kumpulan nasyid baharu yang dianggotai empat orang anaknya termasuk isteri, Ina Naim.


Penyanyi berusia 41 tahun itu memaklumkan bahawa dia mengajak kesemua anaknya mengikuti jejak langkahnya sebagai penyanyi nasyid menerusi posting di laman sosial Instagram miliknya.


  



Menurutnya, kumpulan nasyid baharu itu diberi nama Bismillah. Malah, kumpulan yang menampilkan anak-beranak itu kini dalam perancangan untuk menyiapkan sebuah album gandingan bersama.


Bismillah. Kami sedang menyiapkan sebuah album gandingan suara Suhaimi Saad, Ina Naim dan anak-anak.


Album kumpulan Bismillah ini akan diterbitkan pada awal Ramadan depan. Insya-Allah, tulisnya menerusi Instagram.




  



  



Katanya lagi penubuhan tersebut adalah sangat istimewa kerana ramai yang menanti kemunculan semula Ina Naim.


Di ruangan komen, ramai juga peminat yang nak beli CD Suhaimi.


  



  



Nantikan! -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-1-2021 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Kan da ada benang sohai
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Cari sepul sama level dgn sohai. Lembam
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
La.. Tak mampos lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Omaigad... saiful dah start buka thread sohai...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Gmbr ina sorang tu deols sewa baju pengantin ke utk shooting. Hauk sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 09:54 AM | Show all posts
nama Bismillah tak sesuai..
Innalillah sounds better..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kat negara2 scandinavia ni, both parent dah ke dalam lah..  

Sbb kat sini..  bebas lah nak buat apa2 pun.   
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 10:27 AM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 27-1-2021 09:54 AM
nama Bismillah tak sesuai..
Innalillah sounds better..



in B4, babi la sepot bukak benang sogay lak ni..sogay merangkap sepot ke?


Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Info sepol ni ambik dari IG je.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 10:36 AM | Show all posts
sohai dah popular kat beautiful nara.sapae la yg g kantoikan tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian la anak2 tu sohai.. Kalau ye pun nak anak jd penyanyi, biarla dorg cukup ilmu dlu. Pendidikan tu penting. Gam.. Betul la!

Marah betul acik kalau parents dah rosak pastu nak rosakkan anak sekali

Ina tu masa awal2 kawen nampak lawa lagi. Skang nampak busuk betul
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 11:02 AM | Show all posts
Sian anak2 dia kena jadi anak2 ikut telunjuk pak mak sepanjang masa.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 11:50 AM | Show all posts
eii geli aku tengok iza zaim.oii...tak guna pakai tudung labuh tapi sibuk nk bernasyid.baik ko betulkan balik cara cakap kat public.cakap pun bersimpang siur.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:02 PM | Show all posts
Asal mcm selebet je aku tgk satu family ni??
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Sian sohai. Nk kne pakai minyak zaitun baru kuat nk layan iza zaim.
Premature ejaculation ke?
Or mati pucuk?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
MakcikLaksa replied at 27-1-2021 10:48 AM
Kesian la anak2 tu sohai.. Kalau ye pun nak anak jd penyanyi, biarla dorg cukup ilmu dlu. Pendidikan ...

Kesian kan bebudak yg dapat parents cm ni..dah besar nnt tak kan nak harap duit bantuan dpd gov je
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:21 PM | Show all posts
ei..meremang geli bulus badan aku dgr suara iza zaim.hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bg free pun xde sape nak amik..
Ni salah satu contoh bini kne cucuk hidung kena kuarkan duit demi suami.: lepas tu dia bukan makan gaji pun selamanya stuck kat situ.:
Dah tua esok anak2 pun susah nak carik kej sbb kje biasa2 at least kne ada spm.. mcm mana nak tanggung kau..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sia2 anak dia tak ke sekolah,sbb anak orang lain pun skrg dah skolah kat umah ajjer.ha ha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list