Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3342
View
94
Reply

[Politik] Tak mampu jaga warganegara sakit bukti kerajaan gagal, kata Najib

[Copy link]

Author: Punat_button       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-1-2021 03:49 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Punat_button at 23-1-2021 03:51 PM

Tak mampu jaga warganegara sakit bukti kerajaan gagal, kata Najib
MOHAMMAD KHAIRIL ASHRAF MOHD KHALID | | 23 Januari 2021


Tangkap layar kenyataan Najib di laman sosial Facebook miliknya.

SHAH ALAM C Kerajaan disaran lebih berinovasi untuk mencari jalan bagi menambah kapasiti pusat rawatan kes berisiko rendah Covid-19.

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, ia supaya pesakit yang positif Covid-19 tidak perlu kuarantin kendiri di rumah atau dipaksa menghabiskan simpanan usia tua mereka untuk rawatan hospital swasta yang mahal.

Kita ada banyak hotel-hotel yang sudah berhenti operasi sejak pandemik bermula. Kita juga ada banyak kem Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang tidak lagi terpakai.

Kenapa tempat-tempat ini tidak boleh dipulihkan oleh kerajaan untuk menjadi pusat kuarantin dan rawatan berisiko rendah dalam masa yang singkat, soalnya menerusi satu hantaran di Facebooknya pada Sabtu.

Beliau berkata demikian mengulas mengenai tangkap layar laporan berita mengenai seorang warga emas yang mengalami kemurungan sejak disahkan positif Covid-19 ditemui mati dengan kesan kelar di leher disyaki membunuh diri di rumahnya di Seri Kembangan pada Jumaat.

Mengulas lanjut, Ahli Parlimen Pekan itu mempersoalkan mengapa seorang pesakit Covid yang mengadu kesakitan dan bergejala tidak diberi tempat di fasiliti rawatan kerajaan.

Malah ujarnya lagi, kerajaan yang tidak mampu menjaga warga sendiri jatuh sakit adalah sebuah kerajaan gagal.

Saya faham jumlah kes aktif Covid sudah melepasi kapasiti sistem kesihatan dan saya telah banyak memberi amaran bahawa ini bakal berlaku pada bulan November dan Disember apabila kerajaan tiba-tiba tarik balik Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB), tarik balik sekatan rentas negeri, lancarkan kempen pelancongan domestik dan melonggarkan SOP Covid, katanya.

Sehubungan dengan itu, Najib menyeru kepada orang ramai agar bekerjasama dengan polis dan mengumumkan secara awam mengenai mereka yang positif Covid dan sedang mengalami kesakitan.

Tetapi (mereka) tidak berjaya berhubung dengan Kementerian Kesihatam Malaysia (KKM) dibenarkan untuk menghubungi talian kecemasan polis untuk mendapat bantuan segera daripada pihak KKM, katanya.



Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/a ... ns&utm_campaign=Tak mampu jaga warganegara sakit bukti kerajaan ga
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-1-2021 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Pasal politaik mcm hang & geng yg gila kuasa la Malaysia kena hadap situasi mcm ni. Acah concern... apa yg hang buat utk tolong rakyat marhaen ni? Melalak di social media? Were doing more than that loser!
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak komen pulak tokjib skang ni...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:23 PM | Show all posts
Innrukia replied at 23-1-2021 03:52 PM
Pasal politaik mcm hang & geng yg gila kuasa la Malaysia kena hadap situasi mcm ni. Acah concern...  ...

Banyak saja yang dia buat untuk tolong rakyat marhaen...ternyata kerajaan PN adalah gagal total
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:26 PM | Show all posts
Innrukia replied at 23-1-2021 03:52 PM
Pasal politaik mcm hang & geng yg gila kuasa la Malaysia kena hadap situasi mcm ni. Acah concern...  ...

byk dah dia tolong utk rakyat marhaen
tp mcm biasalah marhaen malaysia mana reti bersyukurmmg patutlah di bala skrg
inikalilah jadi innalillah

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
PoliTikus
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Gagal total biasa diguna untuk yindon shj
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:42 PM | Show all posts
bila politician hilang kuasa nampak cam malaikat hakikat nya skandal 1mdb
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 23-1-2021 03:52 PM
Pasal politaik mcm hang & geng yg gila kuasa la Malaysia kena hadap situasi mcm ni. Acah concern...  ...

buat apa? cuba list sikit sini apa yg byk tu. benarkan rentas negeri time krismas dgn new year holiday hari tu?

knp kkm tak dtg ambik pesakit positif covid dgn ambulan tp ada yg komen dlm facebook kata kalau kkm tak layan blh dtg sendiri ke emergency, diorang akan usahakan masuk wad covid, ambulan hospital rosak ke?

knp susah sgt nak benarkan pengeluaran kwsp time2 pkpb, pkpb ni, bantuan yg kerajaan bagi dah cukup ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
kerajaan sekarang ni mmg tak guna.

pkp tp bila ada company2 besar call miti, terus benar operasi, yg geng2 pasar mlm dll terkulat2 fikir nak survive mcm mn, mintak nak keluar duit sendiri pun dah mcm mintak sedekah dibuatnya

dasar lahanat
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
suka hati najib la dia nak bising dkt facebook dia, dah dia bkn pm. kalau dia pm mesti dia dok tabur duit je kan wahai geng2 anti najib, cash is king katanya

kurang2 sekarang dah byk media2 dok bertunggu tangga dkt facebook najib cari bahan berita

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:06 PM | Show all posts
anyway bila dia ni nak disumbat dlm jail?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
tu ha, si tg zafrul dok pi melawat sekarang jalanraya tu dah knp?

rakyat kejap2 beratur dkt atm nak cek ansuran kedua bpn 2.0, menteri kewangan melawat sekatan jalan raya?

omg

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:17 PM | Show all posts
totokreturn. replied at 23-1-2021 05:06 PM
anyway bila dia ni nak disumbat dlm jail?

Mengapa adik bertanyakan hal yang tidak akan terjadi...
Soalan bila Tun death nak kiok lebih relevan
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo mcmntu semua negara dlmmdunia ni gagal hehehehhe..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
fizamn replied at 23-1-2021 05:19 PM
Kalo mcmntu semua negara dlmmdunia ni gagal hehehehhe..

negara mana je yg dah tak mampu nak admitkan pesakit covid mcm malaysia ni, cuba listkan dkt sini
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:26 PM | Show all posts
badaksumbu replied at 23-1-2021 04:54 PM
buat apa? cuba list sikit sini apa yg byk tu. benarkan rentas negeri time krismas dgn new year hol ...

Kan pengeluaran KWSP adik2 semua dibenarkan... isilah borang...

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 23-1-2021 04:26 PM
byk dah dia tolong utk rakyat marhaen
tp mcm biasalah marhaen malaysia mana reti bersyukurmmg pat ...

Bila kufur nikmat dapat lah KERAjaan mcm PH dan PN
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 23-1-2021 05:26 PM
Kan pengeluaran KWSP adik2 semua dibenarkan... isilah borang...

bkn pengeluaran yg dibenarkan tp permohonan pengeluaran yg dibenarkan. hang jgn nak konfiuskan org

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kan abah tu pernah kena tendang sebab derhaka dgn Najib. Lojik lah dia serang habis2an.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list