Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
6118
View
69
Reply

Pendapatan Terjejas, Ezzaty Abdullah Terpaksa Jual Mi Udang

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-1-2021 12:05 PM | Show all posts |Read mode
Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) sehingga 4 Februari menyebabkan Ezzaty Abdullah terpaksa meneruskan semula perniagaan mi udang.


Katanya beberapa projek lakonan ditangguhkan dan dia perlu mencari pendapatan sampingan.


Kredit foto: IG




"Saya baru mula meniaga semalam (Jumaat) selepas ramai buat permintaan. Lagi pun bosan duduk rumah tak buat apa-apa, jadi lebih baik kalau saya buat sesuatu yang boleh tampung pendapatan sepanjang PKP ini.


"Sebelum ini saya berniaga pes mi udang, ramai pula yang tertanya-tanya kenapa tak buat yang dah siap... itu yang datang balik idea nak fokus semula jual mi udang tu, cumanya sehari dua ni tempahan tak ambil banyak kerana pergerakan terhad nak hantar ke rumah pelanggan.


"Dalam keadaan sekarang, daripada tak buat apa-apa, lebih baik kita cari jalan jana pendapatan lain... sebab kita pun tak tahu sampai bila PKP ini. Pengalaman lepas mengajar untuk kita lebih bersedia," katanya kepada mStar.




  



Isteri kepada Azwan Kombos ini juga mengakui pendapatannya terjejas disebabkan PKP.


Tambahan pulan dia terpaksa menanggung kos operasi spa miliknya.




  



"Spa kami hanya sempat buka sekejap sahaja, terpaksa tutup balik... rugi yang dahulu pun tak boleh cover lagi! Memang terjejaslah pendapatan sebab nak kena tanggung kos operasi dan sebagainya.


"Sewa kedai pun dah naik harga, tapi nak buat macam mana terpaksalah bayar... insyaAllah kita cuba cari cara untuk bertahan sebab sayang nak lepaskan spa tu!




  



  



"Dalam keadaan sekarang ni kita cuba ikhtiar jalan terbaik dan besar harapan agar pandemik ini segera berakhir dan kita semua boleh bekerja seperti biasa."


Ada yang pernah rasa mi udang Ezzaty tak? -CARI



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-1-2021 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni memang jual mee udang ke masa PKP tahun lepas...rasa macam laku je berpuluh2 kotak sehari..tak payah cakap terpaksa laaa just jual aja tu pun punca rezeki jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki dia mmg bertuah dpt ezzati ni. Cantik dan berbakat. Langsung x kisah laki die cam househusband kt rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 02:09 PM | Show all posts
buruknya baju jumpsuit tu..... apa cayor jer mee udang tu? ke mee udang memang gitu?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
fealefea replied at 23-1-2021 02:06 PM
Laki dia mmg bertuah dpt ezzati ni. Cantik dan berbakat. Langsung x kisah laki die cam househusband  ...

Laki dia kerja apa? Sebab dia ni lawa. Dulu masa dia kahwin dengan kombos ni macam tak percaya hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Bguslaa,fizz fairuz plak dok jual laksa.nmpak sedap jugak laksanya
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Weols satu fmly pernah satu lift kat ikea dgn couple ni sblm depa kawin.manis jer si ezzaty ni senyum dekat my mom.azwan pon nmpk sopan jer angguk kepala dekat my father.both tak gedik nmpk sepadan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka dia ni manis. Xjemu pandang.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
per706: Bguslaa,fizz fairuz plak dok jual laksa.nmpak sedap jugak laksanya

Ingatkan SS jer jual laksa.dah berjangkit ehh?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah rezeki die..tp awat kuah die cair jahh..xpe bgoslah buat bisnes..moga berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 04:19 PM | Show all posts
ezzaty ni sgt lawa bagi meols. berlakon pun ok.

ntah di mana silapnya. mgkn kesenduan husand tu berjangkit.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sari yanti pun berniaga sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
cruz2: Weols satu fmly pernah satu lift kat ikea dgn couple ni sblm depa kawin.manis jer si ezzaty ni senyum dekat my mom.azwan pon nmpk sopan jer angguk kep ...


kapel ni mmg ok dari mula kawen..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:36 PM | Show all posts
spa dia kat mana ek?
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
izat123 replied at 23-1-2021 02:11 PM
Laki dia kerja apa? Sebab dia ni lawa. Dulu masa dia kahwin dengan kombos ni macam tak percaya hah ...

iols pun baru nak tanya laki dia ni keje ke? Mcm dah lama tak nampak berlakon even sebelum pkp pun
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu dunia hadapi benda ni. Retis ada banyak points kalau menjual dari marhaen tapi kalau tak sedap, sekali jer lah orang beli.
Kapel ni sopan, sedap mata mandang. Dari kombos dengan si kangkang kan. Semuga sukes kepada kapel nih. Azwan boleh jer jual bebarang seafood dari Sabah on the side.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Bg aku dia mmg lawa n sweet..cuma tang mne ntah ada selekehnya..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 23-1-2021 08:32 PM
Satu dunia hadapi benda ni. Retis ada banyak points kalau menjual dari marhaen tapi kalau tak sedap, ...

Bape rm dia jual ya??

Kat insta SG baru lalu iklan syoklat johan ..,mahal ya ampun...rm28 ya...memula tgk 1 tub coklat tu ingat rm10 kot paling mahal rege

Mmg x leh accept lah ..ada sesapa dah rasa?? Sedap heaven sgt ke??
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ngan azwan pun dtg dr family background education xslp.. dats y sopan2 gitu.. azwan ni nmpk mcm biawak tp iols xrse dia xbekerja.. mesti ade income jgk
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
suka dia ni nmpk humble, simple, x de bad gosip. jual mee udang pun biasa2 saja x de nk bertik tok bagai dgn cheap marketing plus hage yahudi mcm yg jual laksam
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list