Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2978
View
28
Reply

Renggo Arrow Bergelar Penebar Roti Canai, Suara Masih Mantap Macam Dulu

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-1-2021 03:41 PM | Show all posts |Read mode
Boleh dikatakan ramai selebriti tidak hanya bergantung pada pendapatan mereka sebagai penggiat seni sahaja. Semakin ramai di kalangan selebriti mula berjinak-jinak dalam dunia perniagaan.


Sebut sahaja nama kumpulan Arrow, pasti ramai meminati lagu Niat Hati Tak Nak Berpisah. Untuk pengetahuan anda, penyanyi kumpulan tersebut iaitu Renggo sudah bertahun-tahun mencari rezeki sebagai penebar roti canai.


Sudah lama tak dengar cerita mengenai penyanyi itu, baru-baru ini ramai yang terpesona dengan suara Renggo apabila tular videonya di laman Twitter.





Namun, lebih menjadi perhatian, Renggo menyanyikan lagu popular itu dengan baik sekali sambil membuat roti canai.


Memetik laporan Utusan Online, Renggo mempunyai kedai makan miliknya sendiri di Kajang sejak 10 tahun lalu sebagai sumber rezeki.


Bagaimanapun, perniagaannya merosot susulan pandemik Covid-19 dan rakannya di Kelantan mengajaknya berniaga di sana. Katanya, roti canai jualannya laris dan lebih 200 keping terjual dalam sehari.





Saya ke Kelantan kerana rakan karib minta saya berniaga di sini. Lagi pun kos hidup di Kelantan lebih murah berban-ding di ibu kota.


Alhamdulillah, jualan roti canai saya di sini laris sehingga lebih 200 keping sehari, itu pun belum memenuhi permintaan pelanggan, ulas Renggo.


Foto: Utusan/mstar




Untuk pengetahuan anda, sebelum ini Renggo pernah menyertai pertandingan Kilauan Emas dengan menggunakan nama Zain. -CARI


Sumber: Gulapop

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-1-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk gv la bang. Iols pernah tengok dia menyanyi zaman sekolah dulu, suara memang telan kaset. @mat_arof gv tak panggil ringgo audition ke
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
please masuk GV. dah lama nk abg nyanyi balik.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Org nak cari rejeki ko dok sua mikropon, nasib baik cool, kalau mat over dah lama kena lempang
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 04:18 PM | Show all posts
ini membuktikan kat kelantan lubuk cari duit ye sogay..keep that in your mind!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Pergh. Masih berbisa suara mcm telan kaset
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bakingsoda at 22-1-2021 04:59 PM
mamajawie replied at 22-1-2021 04:18 PM
ini membuktikan kat kelantan lubuk cari duit ye sogay..keep that in your mind!!


nyanyi sambil ceduk kuah laksa, jangan tersembur air liur pulak dlm laksa sbb gigi terlalu menjaga penjarakan

------
utk tak offtopic, dia meniaga roti canai kat area mana ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 05:03 PM | Show all posts
lepas pegang mic dia cuci tangan tak sebelum tebar roti lagi?

tu je nak tau...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 05:20 PM | Show all posts
jika ada kemahuan pasti ada jalan..
semoga bisnesnya maju..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Few years back dia meniaga roti canai kat Puchong. Pernah la mkn kat warung dia tu dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 05:59 PM | Show all posts
Lain suara penyanyi ni, ada lemak dia lunak yang orang terpaku
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Suchi at 22-1-2021 06:24 PM

Janganla nyanyi sambil masak sama gak kalau nak bercakap better guna menda ala face shield tu Tapi bentuk dia separuh mini face shield gitu.kat kedai bakeri ada jual.Iols ada gak menda tu walau tak penah wat demo live  memasak ke apa.
Dulu ada sorang sis tu selalu live tiap kali dia nak decor cake customer dia so dia pakai menda alah tulah tuk elakkan air liur dia terpercik kat kat cake tu.

Lama dah tak nampak live dia iols perasan dia sorang je yg guna menda alah tu org lain duk live masak aman2 je bebel tapi takpelah ko yg sendiri makan kan tp kalau nak jamu kt orang better laa guna menda alah tu ye.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:53 PM | Show all posts
lalu kat timeline twitter iols...
tapi tak tau pulak penyanyi kumpulan arrow tu...
kekdahnyee
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
@mat_arof... Dh masuk kilauan emas xboleh masuk GV ker? Suara sedap lg
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 07:19 PM | Show all posts

...sambil2 goreng roti canaipun sedap suara .....
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda:    Edited by bakingsoda at 22-1-2021 04:59 PM  nyanyi sambil ceduk kuah laksa, jangan tersembur air liur pulak dlm laksa sbb gigi terlalu menjaga penja ...


Harap gigi tu sempat buat check suhu kalau xkena saman rm 1 ribu
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
terpercik air liur...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Wowww... Ai is kagum
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda:    Edited by bakingsoda at 22-1-2021 04:59 PM  nyanyi sambil ceduk kuah laksa, jangan tersembur air liur pulak dlm laksa sbb gigi terlalu menjaga penja ...

Org kampung vokuru ckp kalau ada penjarakkan gigi suka kulum laksa
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh dia ke? Hahaha aku masa tgk dia tarik ckp wow power pakcik ni.. tapi pakcik dh pegang mic tu jangan lupa basuh tangan lepas tu.. hahahahahahaha
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list