Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7615
View
96
Reply

Drama Rahimah Tanpa Rahim Jadi Bahan Jenaka, Penerbit Tampil Beri Penjelasan

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-1-2021 09:17 AM | Show all posts |Read mode
Biarpun belum menemui penonton, judul drama terbaharu di slot Akasia TV3, Rahimah Tanpa Rahim sudah menerima kecaman serta menjadi bahan gurauan ramai di media sosial.


Drama bersiri lakonan Azlee Khairi, Puteri Aishah, Hafidz Roshdi dan Ezzaty Abdullah yang mula ditayangkan esok 'diperlekehkan' berikutan judulnya yang dikatakan tidak sesuai.


Ada dalam kalangan netizen mempermainkan judul itu dengan menukar kepada judul lain yang membawa maksud lucah.


Malah, seorang pelakon popular menerusi Facebook turut melakukan perkara sama dengan menukarkannya kepada judul lain yang berunsur lucah.


Penerbitnya, Jalena Rejab berkata, drama bersiri 28 episod itu bukan hanya berkisar mengenai wanita yang lahir tanpa rahim semata-mata.




Jalena Rejab, Foto: Harian Metro




"Memang ia mengangkat kisah seorang wanita bernama Rahimah yang dilahirkan tanpa memiliki rahim. Tapi bukannya kita nak persembahkan cerita ini 100 peratus mengenai rahim.


"Rahimah Tanpa Rahim mengangkat kisah Rahimah yang turut dilanda masalah keluarga dan cinta manakala sindrom Mayer Rokitansky Kuster Hauser (MRKH) yang dihadapi Rahimah hanyalah subplot kepada jalan cerita ini.


"Menerusi drama ini juga, saya ingin tekankan masalah sebenar yang dihadapi kaum hawa di dunia ini khususnya di Malaysia yang lahir tanpa rahim. Saya pertahankan judul drama ini pun sebab nak didik masyarakat mengenai apa kejadian kehidupan Rahimah yang selama ini hidup terseksa," katanya.







Jalena berkata, dia tidak ambil peduli terhadap gurauan yang dilemparkan netizen di media sosial media, namun kecewa apabila ada segelintir penggiat seni turut memperlekehkan judul drama terbabit.


"Netizen boleh komen dan kritik sebab mereka tidak tahu apa-apa mengenai jalan cerita drama ini, tapi apa yang menyedihkan apabila orang-orang industri yang bijak pandai memperlekehkan judul naskhah ini tanpa menonton drama ini terlebih dahulu.


"Walaupun ia dianggap satu promosi terbaik, tapi drama ini sarat dengan mesej yang ingin disampaikan. Janganlah kita mengguris hati kaum wanita yang memiliki sindrom ini sebaliknya kita perlu memberikan sokongan dan memahami isi hati mereka," katanya.





  




Sindrom MRKH adalah keadaan seorang wanita dilahirkan tanpa memiliki rahim dan saluran vagina serta tidak boleh hamil.


Mengikut kajian, setiap satu dalam 5,000 wanita di seluruh dunia menghidap sindrom MRKH dan keadaan itu memberikan tekanan serta menjejaskan minda golongan itu kerana dianggap wanita tidak sempurna.


Rahimah Tanpa Rahim arahan Eoon Shuhaimi mula ditayangkan jam 7 malam esok di TV3. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-1-2021 09:26 AM | Show all posts
Walaupun Awesome TV dah ada tapi tetap la ramai yang kekal dengan drama TV3 jam 7 dan 10 malam.. Mujur anime Kickers yang masih lagi bersiaran di Awesome TV tidak bertindih dengan drama TV3 dan Astro..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga mesej positif sampai kpd masyarakat
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
poster cantik
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 09:38 AM | Show all posts
Edited by tricomonas at 22-1-2021 09:40 AM

mula mula RAHIMAH TANPA RAHIM.lepas ni ada drama ZAKARIA TANPA ZAKAR  pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku baca komen2 kt twitter aku rasa macam lahaiii macam ni je ke level pemikiran budak twitter ni.
Diorang tak tahu ke rahim tu apa?
Tengok tajuk dah tahu cerita sedih. Ada pulak yg cakap tajuk kelakar.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
sekarang ni tajuk drama, senarai pelakon memainkan peranan..kalau tajuk tak best, pelakon ada kontroversi, orang tak tengok la..walaupun storyline best macam hadiah dari tuhan tu, kalau ada pelakon yg dibenci mesti tak ramai yg tengok..

dalam kes ni, tajuk pulak tak best..kalau tajuk lain sikit mungkin orang suka la..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
hayrin86: Walaupun Awesome TV dah ada tapi tetap la ramai yang kekal dengan drama TV3 jam 7 dan 10 malam.. Mujur anime Kickers yang masih lagi bersiaran di Awes ...

Awesome TV ada dkt mytv je & tak semua org pakai mytv.. But channel dia best, pkuln7 tengok drama korea kat channel ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Hadiah dr tuhan tu bukan cerita cinta sgt tp org xtengok gak.  Citer anak dato gak netizen highlightkan. To dah mmg pelakon xbest. Pelakon tah spe spe. Yg ni hero pulak xbest. Mnyampah pulak dgn azlee khairee ni asal penerbit suka dia eh. Sbb disiplin kot ke cepat hafal skrip
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:17 AM | Show all posts
tricomonas replied at 22-1-2021 09:38 AM
mula mula RAHIMAH TANPA RAHIM.lepas ni ada drama ZAKARIA TANPA ZAKAR  pulak...

ni lawak
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:18 AM | Show all posts
akumak replied at 22-1-2021 01:28 AM
Semoga mesej positif sampai kpd masyarakat

DP Mark Prin cuols guna lebih menarik perhatian iols
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Ecah lh elok pakai tudung
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:21 AM | Show all posts
Rahimah tanpa Rahim tinggal Ah aje.
Hihihihi.

BTW, tajuk tu bukan x betul, cume x berapa sedap. Tetibe dok pikir Angie berlakon cite Wombless Tomb Raider.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
tricomonas replied at 22-1-2021 08:38 AM
mula mula RAHIMAH TANPA RAHIM.lepas ni ada drama ZAKARIA TANPA ZAKAR  pulak...

Titiek Puspa tanpa tetek
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak rasa lucah pun..bukannya tajuk Rahimah tanpa cik pap
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:54 AM | Show all posts
MadameOnion replied at 22-1-2021 10:40 AM
Aku tak rasa lucah pun..bukannya tajuk Rahimah tanpa cik pap


Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:58 AM | Show all posts
tang mana yang lucahnya? tak tau lak rahim tu maksdu lucah.. lainlah kalau tajuknya Rahimah Tanpa Vjayjay
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols ok jer.... Dengan drama ni bru ada yg tahu, ada yg lahir xdak rahim.... Buat kelakar batak lps ni cita zakaria td tanpa zakar.. Xkelakar
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 22-1-2021 10:40 AM
Aku tak rasa lucah pun..bukannya tajuk Rahimah tanpa cik pap

rasanya yg melucah tu ummah twitter, contoh mcm kat atas kot buat tajuk zakaria tanpa zakar
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
tricomonas replied at 22-1-2021 09:38 AM
mula mula RAHIMAH TANPA RAHIM.lepas ni ada drama ZAKARIA TANPA ZAKAR  pulak...

Haha.. Tersembur milo aku.. Sape yg sanggup jd lead actor??

Pasni RAMBUTAN tanpa RAMBUT...
DURIAN tanpa DURI..

Haaa.. Sambung..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list