Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13972
View
146
Reply

"Kita Kena Selalu Duduk Di Bawah, Jangan Cabar Ego Lelaki" - Noor Kartini

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-1-2021 06:46 AM | Show all posts |Read mode
Baru-baru ini, menerusi video sembang santai keluarga Datin Noor Kartini dimuat naik di saluran Youtube Rosix & Bela.


Menariknya dalam video tersebut, anak perempuan Noor Kartini iaitu Little Miss Khan (LMK) atau nama sebenarnya Ameera Khan bertanyakan apakah nasihat terbaik daripada ibunya tentang perkahwinan.




Kredit foto: YouTube




Secara ringkas, Noor Kartini menasihati LMK,  supaya mengenali hati budi pasangan mereka lebih mendalam, lagi-lagi jika bergelar isteri pada suatu masa nanti.

Kena kenal siapa pilihan hati kita. Ibarat macam kita buat kek, acuan itu ibarat suami, jadi kita kena masuk dalam acuan itu. Jadi kita kena faham dan harus kenal siapa suami kita, nasihatnya.


Dalam perbualan anak beranak ini, LMK mencelah memberitahu ibunya bahawa dia agak sukar untuk memahami hati seorang lelaki yang sering berubah-ubah.


Kata LMK, melalui pengalamannya sendiri, dia pernah menemui lelaki yang pada awalnya seorang yang baik namun berubah jadi jahat. Ini reaksi Noor Kartini;

Orang lelaki ni, mereka tahu dia ada kuasa. Ego mereka tinggi, kita sebagai perempuan, kita kena selalu duduk di bawah mereka. Jadi kita kena sabar dan kalau kita cabar ego mereka, dia lagi akan memberontak dan akan jadi lebih teruk.

Sebenarnya, lelaki ini senang je, kalau kita faham mereka. Kalau kita ikut dia, tahu apa yang dia suka atau tak suka, kita akan menang," katanya ringkas.







Sebelum ini, Ameera Khan yang juga merupakan adik kepada selebriti popular Neelofa pernah digosipkan bercinta dengan anak seorang wakil rakyat. Namun, sehingga hari ini tidak dapat dipastikan sejauh mana hubungan mereka berdua.




Sumber: Murai

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-1-2021 07:06 AM | Show all posts
bideo ni dah haplod seminggu yg lalu... nape masuk bodgos skang?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:12 AM | Show all posts
halalahalah PROPA aje keje..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
kelakar lah. I tk boleh blah.

muka paki tapi kecek kelate.
kawan2 I kat opis nu budak kelate kecek kelate tapi muka kelantanis melayu comey comey belake.

keluarga mama kentut ni kelakar muka paki beria ianya kecek kelate. huhuhu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb faham suami ke butini bercerai dgn apaknya niqabis?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
"dia pernah menemui lelaki yang pada awalnya seorang yang baik namun berubah jadi jahat" ... perli bapak Jahlop ke teww   choiiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:26 AM | Show all posts
Tinot7 replied at 19-1-2021 07:06 AM
bideo ni dah haplod seminggu yg lalu... nape masuk bodgos skang?

iols klik la video tu... tengok views rupanya 100k+ je... patut la masuk bod sini...

kalau juta2 takde pun masuk bod forum cari ni... taktik sskjp nak naikkan views youtube dia la tu ye la channel makin sendu
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:28 AM | Show all posts
makcun14 replied at 19-1-2021 07:26 AM
"dia pernah menemui lelaki yang pada awalnya seorang yang baik namun berubah jadi jahat" ... perli b ...

perli ke apa ke tu.. bapak lopak tu juga yg kasi anak kat dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:30 AM | Show all posts
bluebutter replied at 19-1-2021 07:18 AM
kelakar lah. I tk boleh blah.

muka paki tapi kecek kelate.

tapi kaka... muka leluhur gini la kebanggan acik kampung....asalkan hidung terpacak persis burung kakak tua memang riuh sekampung bila nampak orang hidung tinggi dan putih
walaupun muka macam

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 19-1-2021 07:30 AM
tapi kaka... muka leluhur gini la kebanggan acik kampung....asalkan hidung terpacak persis burung  ...

Kiutnya pink animal itteww. Iolls kena click dun recommend channel diorang ni baper  kali dari utube iolls. Allergik sungguh, nak2 bapuk gendut yang masak dengan bini Nanas. Laki baru dia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Jadah org tua ni masuk bod gosip? Retiskah?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:37 AM | Show all posts
Nenasketum replied at 19-1-2021 07:33 AM
Kiutnya pink animal itteww. Iolls kena click dun recommend channel diorang ni baper  kali dari utu ...

ooo sebelum ni pun dekat iols punya youtube memang asyik keluar recommend vid theyols... tu pun sebab iols rajin klik tengok masa 5 bulan lalu masa theyols baru aktif tunjuk memasak semua... mujur sampai ke harini dah tak muncul recommended vid theyols ni... kossserrr iols nak nengok isteri muda dan isteri tua memasak bersama...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 19-1-2021 07:30 AM
tapi kaka... muka leluhur gini la kebanggan acik kampung....asalkan hidung terpacak persis burung  ...

perangai tu serupa sangat kartun u tampal tu...
haha.

apalagi keluarga dorang ni ek.
ada ada aje.


ada je issue...


lemak kentut tu tak habih habih clingy dgn mak kentut dia temu temu bual.

tak pernah lak temu temu bual dgn kawan kawan sebaya like sekadar contoh nama budak budak skrg tasha, airin, balkis or nama girls lain. (contoh nama kawan kawan sebaya).


ini tak abis abis dgn mama kentut dia, kakak kakak kentut dia.

sorrylah, dulu I malu amat nk guna perkataan kentut ni, (cam bahasa tak appropriate lah walaupun everybody is farting in their life haha), tapi sebab mama kentut ni published well perkataan  rimau kentut dia tu, I dah tak jadi segan nak use word KENTUT especially pada family paki kentut ni.


u agak agak berapa tahun lagi paki kentut ni akan lingering dalam socmed?, lima tahun? dua puluh tahun?. family celebrity lain seriously tak mencapub capub lah mcm family paki kentut ni.

like seriously, everyday ada je issue, like ada hire consultant, ada je issue yg nak up.



Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 19-1-2021 07:37 AM
ooo sebelum ni pun dekat iols punya youtube memang asyik keluar recommend vid theyols... tu pun se ...

siapa isteri tua?

siapa isteri muda?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 07:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Fly_over at 19-1-2021 07:58 AM

lepas kes serangan igs hrtu neelofa ada mingle2 dgn aduk beradik dia tak ek?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:08 AM | Show all posts
bluebutter replied at 19-1-2021 07:56 AM
siapa isteri tua?

siapa isteri muda?

yang tua tu harusla pondan gendut rambut rebonding tu kaka...
yang muda yang rambut memanjang ikat tu
btw sekali pandang macam yang rebonding tu isteri...
yang sorang lagi tu somi sebab kasar semacam...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Keluarga ni dah takde malu semua nak canang buat content!....mcm siot je!
Kluarga apa ni tak malu ke berduyun duyun kluarga ni berquote2 pasal hadith lah quran lah doa doa lah tapi sekulumit ciri kluarga sakinah pun aku tak nampak
Seperti menjual harga diri!....kluarga ni dah hilang rasa segan malu dan teruk sekali harga diri
Kat sabah nun tu bkn main berdakwah si niqab pun tak abis lagi berdrama si suka maki tak abis lagi berbasikal&pilates dgn nampak cameltoe.....si littlekeling tak abis lagi nak bogel..... si ank lelaki ceo pulak sikit sikit sentap abis kluarkan quotes nak justify

Stop lah cik tini malu wei....ps:jangan sampai orng buat kluarga ni benchmark kat kuliah kuliah or sesi motivasi as kluarga suka jual maruah!
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:17 AM | Show all posts
bingit dengar si rosik ni gelak
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:21 AM | Show all posts
rosik ni memang keja menempel dgn family ni  ja ka
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2021 08:23 AM | Show all posts
harkktuih replied at 18-1-2021 11:36 PM
Jadah org tua ni masuk bod gosip? Retiskah?

selalu sangat timbul dlm bodgos... mengada ngada sungguh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list