Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13307
View
114
Reply

"Tak Ada Kolaborasi Lagi," -Bercinta 10 Tahun,Akhirnya Amylea Azizan Putus Tunang

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-1-2021 03:42 PM | Show all posts |Read mode
"Saya tidak akan bekerjasama dengan Farouk Roman dalam penciptaan lagu seperti sebelum ini. Putus tunang selama 10 tahun, putus juga kolaborasi," kata penyanyi dan komposer, Amylea Azizan ketika mengulas kisah hubungan cintanya yang terlerai.


Amylea berkata, dia tidak mahu memanjangkan punca perpisahan yang berlaku.




Foto: IG




"Saya kini mahu fokus ke depan. Setakat ini, saya tiada perancangan untuk terus berkolaborasi dengan Farouk seperti dilakukan sejak 2018.


"Jika ada pun mungkin kolaborasi yang sudah dilaksanakan sebelum ini. Saya kini optimis dan sibuk dengan kerja sendiri.


"Ada beberapa projek sedang dilunaskan membabitkan penyanyi lain. Saya tak kekok kerana sudah biasa bekerja sendirian. Hidup kena diteruskan, saya tak mahu larut dengan kesedihan yang tak perlu," katanya kepada BH Online.


  



Terdahulu, Farouk mengesahkan hubungannya dengan Amylea sudah terlerai selepas lebih sedekad bersama.


Keretakan hubungan mereka sudah dihidu, sejak tahun lalu, namun mereka masih bersikap profesional ketika bekerjasama. Kini, Farouk mahupun Amylea dilihat sudah 'unfollow' dalam laman Instagram. Malah, Farouk sudah berani berkongsi gambar kekasih barunya.


"Kami sudah tidak bersama lagi. Bagaimanapun, saya dan Amylea masih profesional dalam soal kerja mahupun kolaborasi muzik.




  



  



"Saya dan Amylea tidak menyimpan dendam atau bermusuh. Apa yang penting, kami sudah 'move on' dan mendoakan kebahagiaan masing-masing.


"Saya terbuka untuk terus menjalinkan kerjasama secara profesional biarpun hubungan peribadi sudah berakhir," katanya. -CARI


Sumber: Berita Harian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-1-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kurang ajor tul... biarkan bertunang lelama break...
memang patut pun berkerat rotan berpatah arang....kalu i ayah amelia nih dh ku jotos menantu x jadik nih
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 03:49 PM | Show all posts
bertunang apo 10 tahun... lama bebeno
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapo Farouk tu, tak kenai
Kmp Ameylia ni asyik nampk busuk kekal
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:03 PM | Show all posts
hambarrrr....

senduuuu....

bosan....

10thn buang masa... pastu jd andartu

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
patut tahun ke 3 bertunang dah tinggal je jate tak guna tak reti2 ke nak halalkan anak orang
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:09 PM | Show all posts
sanggup dia tunggu 10 taun...gilo
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Gila arrr bertunang smpai 10 tahun pastu putus lak.Kalau kawin dah sekolah agaknya anak.Lelaki tak rugi apa2 pompuan la rugi masa dan usia.
hmppph semoga Amelia dpt jodoh  lain cepat2.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:10 PM | Show all posts
Aku ingat dah ada anak
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
aku berkawan 5 thn pun dh menyesal gile. nape ko tunggu sampai 10 tahun amylea. btw teringat couole pelakon n model tersohor tu. tunang 10 tahun gak last2 tk jadi. yg model dh masuk 50an tk kawin. yg pelakon aman2 dgn wife n anak
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 18-1-2021 04:15 PM
aku berkawan 5 thn pun dh menyesal gile. nape ko tunggu sampai 10 tahun amylea. btw teringat couole  ...

nasha aziz ke?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
imrb replied at 18-1-2021 04:20 PM
nasha aziz ke?

faham sendiri sudah
kesian nk sebut nama
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama nya tunang
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 18-1-2021 04:25 PM
faham sendiri sudah
kesian nk sebut nama

dia tunang dgn sape chuolss?
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
irvene replied at 18-1-2021 05:02 PM
dia tunang dgn sape chuolss?


Mereka tulah pasangan sama cantik jelita handsome tinggi lampai.. Ms ahkak rumaja dulu dua ni mcm couple goals sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 18-1-2021 04:15 PM
aku berkawan 5 thn pun dh menyesal gile. nape ko tunggu sampai 10 tahun amylea. btw teringat couole  ...

laa bertunang lama jugak ke dorang? Igt kan kapel je..tapi serius la, pasangan tu memang secocok sejoli je dulu2..sayang la putus di tepi jalan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
rosannazmia replied at 18-1-2021 05:06 PM
Mereka tulah pasangan sama cantik jelita handsome tinggi lampai.. Ms ahkak rumaja dulu dua ni mc ...

Kan...my fav celebrity jugak.takde nak raih perhatian ke apa.tup2 putus diam2 sudehhhh.Masing2 move on, no drama, xde tuduh itu ini:
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 18-1-2021 04:15 PM
aku berkawan 5 thn pun dh menyesal gile. nape ko tunggu sampai 10 tahun amylea. btw teringat couole  ...

Mmg ppuan rugi
Ai ada bff, ctik orgnya
Bcinta lama giler, setia lak tu
Tp tputus sebb family laki x setuju
Berlainan agama

Skgbsi laki dh aman3 ada ank bini,
my bff road to andartu senior
Ikut pemahaman ketua andartu semalaysia ipan
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo kawin anak dah darjah 4 wei
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Lama btl bertunang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list