Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
4106
View
39
Reply

Anak Nash Sambung Perguruan Di Akademi Bola Sepak FC Malaga City, Sepanyol

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-1-2021 03:34 AM | Show all posts |Read mode





Misi menakluk bumi Sepanyol kini bermula buat anak penyanyi rock terkenal negara Nash Lefthanded, Aniq Asri yang berangkat ke Eropah malam semalam untuk menyambung latihan di akademi bola sepak FC Malaga City.


Jelas Aniq, dia amat teruja untuk kembali ke Sepanyol selepas terpaksa pulang pada pertengahan tahun lalu berikutan pandemik Covid-19 dan kali ini pemergiannya adalah untuk mencabar tempat dalam kesebelasan utama pasukan.


Kata bekas pemain belia UiTM FC itu, dia enggan menoleh ke belakang dan berazam memanfaatkan sebaiknya peluang beraksi di sana sekali gus cuba memikat perhatian kelab yang lebih besar.







"Itu (curi perhatian kelab lain) sasaran utama untuk dapat pasukan dekat sana, kira ada pencari bakat yang akan pantau dari sana sebab saya pergi sana pun untuk orang lihat dan nilai.


"Jadi sasaran utama adalah untuk dapat tempat dalam pasukan. Mana tahu dapat dipanggil oleh kelab lain macam Real Madrid atau Villarreal," katanya kepada Arena Metro.


Menurutnya, sebaik tiba di Sepanyol nanti, dia akan terus menjalani latihan pada Isnin ini.


"Sana tak ada kuarantin dan bila sudah sampai, terus buat pemeriksaan kesihatan macam ujian calitan dan kemudian sudah boleh mulakan latihan Isnin ini," katanya yang akan beraksi dengan pasukan bawah 19 Malaga City.


Sementara itu, Nash atau nama sebenarnya, Nasharudin Elias yang mengiringi Aniq di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) di Sepang malam semalam, mendoakan anak lelakinya itu akan pulang dengan membawa kejayaan.


"Dia sambung balik latihan yang tergendala sebelum ini dan InsyaAllah, kalau tak ada apa-apa aral, dia akan beraksi semula dengan Malaga.


"Saya cuma mendoakan supaya dia dapat pergi sana dapat kejayaan. Bila dia balik ke Malaysia nanti, mudah-mudahan dia dapat tempat.


"Selain itu, semoga dia dapat menaikkan nama negara dan kelab di Malaysia pula bila dah balik sini," kata Nash.


Selain Aniq, terdapat tiga lagi pemain muda negara bersama akademi itu antaranya Allee Putra Azril, M Devekumaran dan Mubashshir Azizi.






Sumber: HarianMetro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-1-2021 04:03 AM | Show all posts
so apa kaitan perguruan dengan bola sepak?

confuse iols.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 04:50 AM From the mobile phone | Show all posts
"Berguru" bola sepak la ni iols ingatkan course cikgu2 mengajar di sekolah tu. semoga berjaya dik
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 04:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Baca tajuk aku ingatkan dia amik kursus perguruan nak mengajar org main bola sepak, rupanya dia yg jd pemain bola sepak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 05:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Teringat gambar lama masa Nash ni bersanding dengan maknya si footballer ni.. rambut panjang pakai baju songket. Google gambar tu tak jumpa pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak main bola aniq
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 17-1-2021 06:49 AM
Nak main bola aniq

Amboi kurex, bola apa tu..bola bola api ke
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Hensem anaknya..maknya cantik kah?
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 07:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Fafaaisa replied at 17-1-2021 06:55 AM
Hensem anaknya..maknya cantik kah?

Budak ni takde muka Nash langsung. Konfem muka maknye nih
Yg acik ingat, bekas bini Nash ni tibahhhhhh ja lari tinggai Nash
Ape yg heshe tak tahan dgn si Nash ni tatau la
Terer jugak Nash kaberlain
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
tahniah dan semoga berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 09:29 AM | Show all posts
Ceh ingatkan dia belajar nak jadi jurulatih bola sepak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus nash ni. Bapak yg suport minat ank.  Mak aniq kalau gk dlm gmbau kawen nash yg baju songket tu kecik comel je orgnya.  
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingat2 lupa dah dia ngan bininya dulu cerai hidup / mati. Sbb ada baca kat majalah dulu2 yg bila anak ppuan dia kali pertama datang haid, dia menggelabah x tau nak buat / cakap apa. Dia mintak tolong kawan retis ppuan dia utk ajar apa yg patut kat si anak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat sana  covid tengah bermaharajalela dik
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepatutnya anak nash sambung berguru di sepanyol...ni perguruan..jd guru pulak..haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Fafaaisa replied at 17-1-2021 06:55 AM
Hensem anaknya..maknya cantik kah?

Cantik...masa kawin tu dia stewardess
Slps beberapa org ank, xtahan hidup sederhana kot, blah ikut laki lain
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
not bad rupa anak dia..ikut rupa mak sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 11:30 AM | Show all posts
Bekas bini Nash dulu lawa...(bagi aku yang selebet time dulu2 la)
Hidung mancung, dagu runcing
Kalau ikut gossip2 dulu, cerai sbb bini dia ada org lain
Kecoh juga la dulu...ini aku baca dlm Mingguan Perdana and Bacaria la
URTV, Variopop semua tu rasanya tak bagi detail sgt
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 17-1-2021 07:04 AM
Budak ni takde muka Nash langsung. Konfem muka maknye nih
Yg acik ingat, bekas bini Nash ni  ...

Anak Nash ke kaka
Nih bukan anak binik baru ke
Nama dia bukan bin Nasharuddin tapi bin Asri
Anak tiri kan
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Tajuk pun...konpius aku
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list