Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1918
View
15
Reply

[Dunia] Batal nikah gara-gara pengantin lelaki lupa bawa mas kahwin

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-1-2021 10:15 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Xim at 18-1-2021 10:31 AM

Batal nikah gara-gara lupa bawa mas kahwin

https://www.kosmo.com.my/2021/01 ... pa-bawa-mas-kahwin/

Oleh KOSMO!
16 Januari 2021, 6:03 pm


Video pembatalan majlis pernikahan satu pasangan di Jawa Barat tular di media sosial. - Facebook

JAKARTA C Impian sepasang kekasih di Jawa Barat untuk mendirikan rumah tangga tidak kesampaian gara-gara pengantin lelaki terlupa membawa mas kahwin.

Menurut laporan Suara.com hari ini, video pasangan pengantin dari Bandar Bekasi itu tular di akaun Facebook Official Trans7 sejak kelmarin.

Menurut persetujuan kedua-dua belah pihak, pengantin lelaki berjanji membawa mas kahwin berupa emas seberat 10 gram dan sejumlah wang tunai.

Namun ketika pasangan itu sudah bersiap sedia di hadapan jurunikah, dua perkara itu tidak disertakan sekali.

Lelaki ini berjanji memberikan mas kahwin berupa emas seberat 10 gram kepada bakal isterinya. Sekarang kami sudah malu jadi batalkan sahaja pernikahan ini, kata Tinggal, bapa pengantin perempuan.

Pengantin perempuan yang dikenali sebagai Dewi pula hanya menurut arahan keluarganya dan setuju pernikahan tidak diteruskan.

Tidak mengapa, batalkan sahaja, katanya.

Kekecohan yang timbul akibat pertengkaran dua buah keluarga itu berjaya dileraikan apabila pihak polis tiba di lokasi perkahwinan. C Agensi

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 16-1-2021 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda yang paling jadi sebutan dan penting sekali tu yg lupa? Ke takda sebenarnya.
Bese pihak rombongan mesti nk gerak.tu.dah saling ingat2kan. Pegang elok2. Herlokla batal
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana  bideonya?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
dulu pernah jadi dekat kl kot. kes hantaran tak cukup. viral jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 03:56 AM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 16-1-2021 10:19 PM
Benda yang paling jadi sebutan dan penting sekali tu yg lupa? Ke takda sebenarnya.
Bese pihak rombo ...

Haah tak mungkin lupa
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 05:11 PM | Show all posts
Mungkin dah memang tak mampu nak sedia seperti yang dikata terus buat2 lupa
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 06:27 PM | Show all posts
Pernah berpuluh tahun dulu jadi kat seorang pekerja my dad...
Tapi bukan lupa, dah nak kahwin duitnya tak cukup.
Boleh gitu lagi 3-4 hari kot nak nikah duit hantaran tak cukup...
Tahun 90an hantaran RM8k, yang perempuan entah kerja apa...
So si bapa perempuan ni sampai ke rumah kami jumpa my dad minta pinjam duit hantaran...
Entah apa kaitannya eh... my dad marah la kat pekerja tu..
Ko yang nak kahwin apasal company yang nak kena tanggung?

Tak tau jadi kahwin ke tidak dia orang tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus bapak pengantin pompuan.. No mas kawen no nikah. Ingat ala2 ku nikah mu dgn bismillah je ke.. Kampret.
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat2 lupa jer tu.. kot2 blh kawen pree.. dasarr {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodo gilaa boleh lupa bnda penting
Bagus bapa pengantin ppuan tegas
Takda rasa tanggungjawab ke laki tu
Nikah mau tapi mas kawin boleh buat2 lupa

Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus jgn dilayan jantan kabaret macam ni. Sblm dapat dah buat2 lupa, lps nikah nafkah bulanan confirm lupa sentiasa
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Jauh sgt ke rumah laki tu? Suruh dia pegi ambik tgk ada ke tak huhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 09:47 AM | Show all posts
iols tak paham sgt.. mohon translator..



Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 10:29 AM | Show all posts
kenapa ramai cerita pasal wang hantaran....
kes kat atas tu lupa wang mas kahwin...

wang hantaran = tak wajib
wang mas kahwin = wajib
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
kaedahnya: dulu pernah jadi dekat kl kot. kes hantaran tak cukup. viral jugak.

Mcmne kesudahannya? {:give
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2021 04:57 PM | Show all posts
x boleh hutang ke??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list