Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1866
View
23
Reply

Lelaki Dibelasah Enam Pengawal Keselamatan Warga Bangladesh

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-1-2021 12:57 PM | Show all posts |Read mode
Enam pengawal keselamatan warga Bangladesh sebuah kompleks beli belah di Lebuhraya Darulaman, Alor Setar ditahan polis kerana dipercayai terbabit dalam kejadian memukul seorang lelaki tempatan, semalam.


Kesemua mereka berusia antara 26 hingga 41 tahun ditahan selepas mangsa berusia 34 tahun itu membuat laporan polis berkaitan kes itu malam tadi.


Kredit foto: Awani





Menurut Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Ahmad Shukri Mat Akhir, kejadian berlaku jam 3 petang ketika mangsa meletak motosikalnya di hadapan kompleks beli belah itu.


Bagaimanapun, salah seorang pengawal keselamatan terbabit memarahi mangsa kerana tidak meletakkan motosikal di tempat yang disediakan.


Difahami seorang lelaki telah meletakkan motosikal miliknya di kawasan yang bukan dikhaskan. Seorang pengawal keselamatan dalam usaha menjalankan tugasnya telah menghampiri lelaki terbabit, katanya.


Ahmad Shukri berkata, pengawal keselamatan terbabit kemudian memanggil beberapa rakan sekerjanya antara lima hingga enam orang.


Beliau berkata, mereka kemudian didakwa menarik mangsa memasuki satu bilik dan memukul mangsa menggunakan tangan dan kayu penyapu.




Kredit foto: Awani



Susulan itu berlaku salah faham antara kedua-dua mereka dan satu pergaduhan tercetus di antara pengawal keselamatan yang lain dengan lelaki tersebut, jelasnya.Mangsa yang mengalami lebam dan sakit pada anggota badan telah pergi ke Balai Polis Kota Setar untuk membuat laporan.


Tambahnya lagi siasatan polis masih dijalankan dan kes disiasat mengikut Seksyen 147 Kanun Keseksaan. -CARI


Sumber: Awani

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 16-1-2021 12:59 PM | Show all posts
Pergaduhan membabitkan enam pengawal keselamatan itu dengan lelaki tempatan berkenaan tersebar di Facebook sehingga mengundang pelbagai reaksi daripada warganet.


Pergaduhan membabitkan enam pengawal keselamatan itu dengan lelaki tempatan berkenaan tersebar di porem cari sehingga mengundang pelbagai reaksi daripada warganet.

patutnya bubuh je la motorsikal tu kat tmpt dia.. awat buat mcm umah hang?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Security guard warga bangladesh. Haha situ je dah kantoi cmpny security ni..

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:08 PM | Show all posts
tgk gambar tu, ramai saksi tu....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak tak jadi nak kesian kat rider motor ni mengenangkan kebanyakannya perangai macam anjing kena demam kepialu dekkkk! Kau dengan bangla sama2 anjing dek.... akak gelak sambil makan popcorn jelah dekkkk.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 16-1-2021 01:07 PM
Security guard warga bangladesh. Haha situ je dah kantoi cmpny security ni..

benar..selepas kes pegawai ambnk tu...hanya warga nepal(bekas anggota keselamatan) yg dibenarkan sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g replied at 16-1-2021 01:07 PM
Security guard warga bangladesh. Haha situ je dah kantoi cmpny security ni..

Kannnn... security guard malaysian or Nepalese sajorkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 16-1-2021 01:17 PM
benar..selepas kes pegawai ambnk tu...hanya warga nepal(bekas anggota keselamatan) yg dibenarkan s ...

Bukan sejak dr ambank. Mmg dr zaman dahulu lg warga nepal sj dibenarkan jd security. Warga lain x dibenarkan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:38 PM | Show all posts
Kalau dia salah harus ditegur tapi yang panggil geng ramai2 belasah kan sendiri jugak yang susah.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
otai_g: Security guard warga bangladesh. Haha situ je dah kantoi cmpny security ni..

maksudnya apa sis? kompeni siapa
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
buapakperut replied at 16-1-2021 01:58 PM
maksudnya apa sis? kompeni siapa

manacboleh warga asing. nepalese n malaysian je boleh jadi guard
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
sepatutnya biarkan parking.  lepas tu angkat motor dia ramai2 buang dlm longkang atau sorok.  x perlu pukul memukul bagai.  ni bukan negara Bangladesh
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 03:31 PM | Show all posts
zahid hamidi mmg sial ,dia berniaga org dulu siap nak bawa masuk bangla seramai 1.5 juta ekor


Babi sungguh zahid hamidi

company celaka mana yg ambil bangla jaid security guard ???
Ini salah di sisi undang-undang ,mesti company  beri rasuah utk dapat lesen buka security guard ni.


Babi semuanya...matilah semuanya.

Aku benci.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 03:33 PM | Show all posts
otai_g replied at 16-1-2021 01:07 PM
Security guard warga bangladesh. Haha situ je dah kantoi cmpny security ni..

bukan sekrg nih da tak boleh ambik security dari warga negara asing ke?

Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 16-1-2021 03:33 PM
bukan sekrg nih da tak boleh ambik security dari warga negara asing ke?

Nepal blh bang.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Nepal boleh sebab dari dulu memang askar upahan British kan, askar Gurkha tu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Skuau replied at 16-1-2021 01:17 PM
benar..selepas kes pegawai ambnk tu...hanya warga nepal(bekas anggota keselamatan) yg dibenarkan s ...

Ni kes apa? Iolls tertinggal bas
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok i found this

https://pardocs.sinarproject.org/documents/2016-october-november-parliamentary-session/oral-questions-soalan-lisan/2016-10-17-parliamentary-replies/soalan-52_1477457856.pdf

Iolls baru tau. So pasni i nak report kalau nampak ada security bangla kahkah cari kerja. Tapi nak report dekat sape tu kena google balik
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
aman sentral ka?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2021 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
dah tengok video. sampai orang awam lain masuk campur la nak leraikan. padia.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list