Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
15212
View
207
Reply

PKP Bertemu PKP, Kak Ogy Belum Setel Hutang Lagi - "Dia Memang Handal"

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-1-2021 03:09 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG Ogy




Sebelum ini, penerbit dan pelakon Fauziah Ahmad Daud atau lebih dikenali sebagai Kak Ogy pernah didesak untuk melunaskan baki bayaran pelakon teater Korupsi Dewan Semandung.


Walau bagaimanapun, pelakon itu akui masih mencari jalan bagi menyelesaikan isu ini.


BACA JUGA: "Ya Belum, Tapi Bukan Saya Tak Bayar Langsung" - Ogy Tak Cukup Duit Setel Hutang?
BACA JUGA: "Saya Tahu Mereka Nak Raya"- Ogy Takkan Lari, Masih Usaha Cari Dana Lunas Hutang


Terbaru, penulis skrip teater tersebut, Aloy Paradoks sekali lagi tampil memaklumkan bahawa sehingga sekarang bayaran tersebut masih belum diselesaikan oleh pihak produksi Ogy Ventures & Network.


Menurut Aloy, bayaran bagi penulisan skrip olehnya masih belum diselesaikan walaupun negara kembali menjalani Perintah Kawalan Pergerakan.








Sekitar Mei tahun lalu, Ogy didesak untuk melunaskan bayaran oleh beberapa kru dan artis terbabit dengan pementasan teater tersebut antaranya pengarah teater Khir Rahman dan Syura Badron


Di ruangan komen, rata-rata netizen turut bersimpati dengan nasib penulis ini. Malah, Adibah Noor turut meninggalkan komen dengan meletak emoji kecewa.








Tak kurang juga yang meminta agar pihak seniman tampil membantu artis teraniaya ini.





Kredit foto: Twitter




Terdahulu, bekas peserta Raja Lawak musim pertama, Che Mat yang juga pelakon teater itu pernah membuat laporan di Balai Polis Bandar Tun Hussein Onn Cheras berhubung isu ini kerana pihaknya berasa tertipu dengan janji manis Ogy untuk melunaskan baki bayaran.


Pementasan teater Korupsi Dewan Semandung arahan Khir Rahman itu dibintangi Joey Daud, Vicha, Mark Adam, Tauke Jambu, Chiwan, Tapai dan Sharif Zero telah dipentaskan di Istana Budaya pada 28 Februari hingga 1 Mac tahun lalu.




Sumber: OhBulan

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-1-2021 03:40 PM | Show all posts
aku perasan ogy ni kalau mengacara msti nk jual yg dia tu anak saadiah ngn ahmad daud
heran sngt ke org?
berdiri di atas bakat sndiri kurangkan kontroversi
zasssssssss cing
hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 04:10 PM | Show all posts
star child tp tu lah  adik dia ke kakak dia yg selalu belakon drama tu ok ja tgk..guano dia ni bermasalah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa bole buat... sejenis pe'el kuin tak jadi...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
newyork replied at 15-1-2021 04:10 PM
star child tp tu lah  adik dia ke kakak dia yg selalu belakon drama tu ok ja tgk..guano dia ni berma ...

Adik dia tu Fazlina. Dia kawen mamak dan beranak 4-5 tah. Lakinya jaga dia, dia jaga laki. Anak dah besor baru dia berlakon balik. Dedulu hakaknya pernah amik berlakon dlm Ogys Production, kaku maku, pastu kawen.
Hakaknya si Ogy stuck in the past, dia primadona paling hot lah, Ag***g tergilakan dia lah. Semua tu betul tapi dah berlalu, move on lah and be humble macam the Azizs sisters Azlina & Lina.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 04:58 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah replied at 15-1-2021 03:40 PM
aku perasan ogy ni kalau mengacara msti nk jual yg dia tu anak saadiah ngn ahmad daud
heran sngt ke ...

kalau nak ulang2 pelakon terbaik wanita, da berlambak2 da pelakon terbaik wanita nih...
better repeat jer la anak saadiah dan ahmad daud, kan rare...

da itu aja modal yg ada... nak wat camna bro...


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:25 PM | Show all posts
kadang2 tgk dia ni ada gaya lagaknya juga
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan producer kena keluar modal siap2 ker baru kerja jalan. Mmg cenggini ker style industri hiburan kat malaysia. Takder bayar apa2 kerja jalan sampai siap..?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:40 PM | Show all posts
laksmanabentan replied at 15-1-2021 04:58 PM
kalau nak ulang2 pelakon terbaik wanita, da berlambak2 da pelakon terbaik wanita nih...
better re ...

hahahaa
boleh lak cmtu ye bro
harap jd kes tk bayor utang ni
move on la dri jaja diri tu anak saadiah ngn ahmad daud
dua2 tu pun dah arwah
generasi baru ni pun tk smpat tngk arwah berdua tu, tk kenal pun sapa kalau nenek atuk diorang cerita
aku ni smpat gak la tengk arwah ahmad daud tu berlakon drama tv masa aku kcik2 dlu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:41 PM | Show all posts
Nenasketum replied at 15-1-2021 04:55 PM
Adik dia tu Fazlina. Dia kawen mamak dan beranak 4-5 tah. Lakinya jaga dia, dia jaga laki. Anak da ...

agXXg?
btul ke?
huih dahsyat ahkak ogy
hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:41 PM | Show all posts
pakwetizzaqyah replied at 15-1-2021 03:40 PM
aku perasan ogy ni kalau mengacara msti nk jual yg dia tu anak saadiah ngn ahmad daud
heran sngt ke ...

dak2 skang termasuk aku tak kenal pun dan tak tau pun kemahsyuran nama mak apaknya

dah tak relevan dah dok sebut menda tu je

ogy ni tak perasan ke? cite zaman mak apaknya bukan mcm cite p ramlee yang ditayang berulang kali smpai org nak kenal
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:43 PM | Show all posts
sapa mak  pak dia?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:46 PM | Show all posts
jijilaaa replied at 15-1-2021 05:41 PM
dak2 skang termasuk aku tak kenal pun dan tak tau pun kemahsyuran nama mak apaknya

dah tak rele ...

tapi lagu ahmad daud hari2 kluar radio klasik
ahmad daud penyanyi top
saadiah pelakon wayang top
tp tu dulu la
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:49 PM | Show all posts
sumpahla tak setel lagi?
haiyoooo rasanya aritu ramai gila orang tolong biznes sheols...
rakan2 artis promote sana sini...
lepastu sheols pun dpt job belakon...
masih tak setel?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
pakwetizzaqyah replied at 15-1-2021 02:40 PM
aku perasan ogy ni kalau mengacara msti nk jual yg dia tu anak saadiah ngn ahmad daud
heran sngt ke ...

Jual sambal pun guna nama mak
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak ogy ni time muda2 dlu tersangat la cantiknya
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 05:54 PM | Show all posts
TomyamPuteh replied at 15-1-2021 05:51 PM
Kak ogy ni time muda2 dlu tersangat la cantiknya

Itulah...tersangat lah cantik dan manja gedik keletahnyer...awat lah jadi mcm nie...kak ogy depress ker...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 06:05 PM | Show all posts
Xde berduit Ogy ni...org tua sengkek hutang merata.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
X pernah suka dia ni {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2021 07:11 PM | Show all posts
sleepandream replied at 15-1-2021 05:49 PM
sumpahla tak setel lagi?
haiyoooo rasanya aritu ramai gila orang tolong biznes sheols...
rakan2 ar ...

jual sambal sebab nak meneruskan kehidupan sis...
zaman2 covid ni semua terkesan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list