Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2234
View
26
Reply

[Tempatan] Hotel terkemuka di Teluk Datai (nama dirahsiakan?) terbakar sekali lagi

[Copy link]

Author: Punat_button       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-1-2021 01:07 PM | Show all posts |Read mode
Hotel terkemuka di Teluk Datai terbakar sekali lagi
MyMetroMutakhir

image.png
SEBUAH hotel lima bintang di Teluk Datai terbakar petang semalam dan awal pagi hari ini. FOTO ihsan pembaca

Hamzah Osman
am@hmetro.com.my

Langkawi: Sebuah hotel terkemuka di Teluk Datai, di sini, terbakar sekali lagi awal pagi ini, selepas bangunan hotel sama turut terbakar petang semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 1 pagi tadi, hotel berkenaan terbakar semula akibat angin kencang selain struktur bangunan yang diperbuat daripada kayu.

Penolong Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat, Jabatan Bomba dan Penyelamat Kedah, Penguasa Kanan Bomba I Mohamadul Ehsan Mohd Zain berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian pada jam 1.13 pagi.

Katanya, sepasukan pegawai dan anggota Balai Bomba dan Penyelamat Langkawi kemudian dikejarkan ke lokasi bagi melakukan operasi pemadaman.

"Kebakaran membabitkan bangunan bersebelahan blok utama hotel berkenaan dengan anggaran keluasan ialah 91 meter panjang dan lebar 274 meter.

"Anggaran kemusnahan struktur bangunan itu ialah hampir 100 peratus," katanya dalam kenyataan hari ini.

Mohamadul Ehsan berkata, pihaknya mengalami masalah bekalan air dan akses untuk melakukan operasi pemadaman.

"Anggota juga ada membuat pengawalan kebakaran di bahagian restoran bersebelahan hotel itu," katanya.

Dalam kejadian petang semalam, salah sebuah bangunan hotel berkenaan terbakar namun anggota bomba berjaya mengawal kebakaran sebelum memadam api sepenuhnya.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 13 January 2021 @ 12:12 PM


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 13-1-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Haaa...The Datai lettew
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Claim insurance la ni kot....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 01:30 PM | Show all posts
Total loss nampaknya dah ler bangunan dari kayu
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Claim insuran boleh kn?
Cukai x bayah bayar ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 01:31 PM | Show all posts
petik dari bernama news.....

LANGKAWI, 13 Jan -- Sebuah blok bangunan di resort lima bintang, The Andaman, a Luxury Collection Resort, di Jalan Teluk Datai, kira-kira 40 kilometer dari Bandar Kuah dekat sini musnah dalam kebakaran yang berlaku dua kali, semalam dan awal pagi tadi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Tokey kilang dan showroom slalu buat terbakar dh nk rentung baru call bomba..dpt claim insuran maksimum
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
hotel andaman luxury resort
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 01:33 PM | Show all posts
2 kali terbakar....

Jurucakap Pusat Gerakan Operasi (PGO) Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah berkata kejadian pertama berlaku, pada kira-kira 4 petang semalam sebelum kebakaran berulang di lokasi sama, pada 1.13 awal pagi tadi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 01:42 PM | Show all posts
hotel ni lawa kut..
tapi rasanya bukan claim insurans sebab 2x kali terbakar... ada la tu litar kat mana2 ke...
ownernya pun bukan orang biasa2... selalu kedai2 tepi jalan jah yang bakar2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 13-1-2021 01:42 PM
hotel ni lawa kut..
tapi rasanya bukan claim insurans sebab 2x kali terbakar... ada la tu litar kat ...

Adik i standy di hospital semalam kena pi amek patients kat sini, 3 orang lemas kena asap... Depa repair bangunan tu tukaq wiring,,, lepas tu mungkin ada tripping so terbakar
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 01:49 PM | Show all posts
cantik gila the andaman ni, sebelah dia the datai
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 teringin naw nk check in sini cantik & privacy je,tp agak scary ye..rege pon mak ai..knp 2 x terbakar..hrp bkn kes mcm ank jin main api tu la.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 02:23 PM | Show all posts
fahdramli replied at 13-1-2021 01:48 PM
Adik i standy di hospital semalam kena pi amek patients kat sini, 3 orang lemas kena asap... Depa  ...

kirim adik u hig coklat
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
me12345 replied at 13-1-2021 05:31 AM
Tokey kilang dan showroom slalu buat terbakar dh nk rentung baru call bomba..dpt claim insuran maksi ...

Boleh baca motif dah kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by miu84 at 13-1-2021 02:41 PM

Oh my. Andaman ni cantik..tenang.. staff memang terbaik. Hospitality tip top. Aktiviti pun menarik untuk budak budak. Sayangnye. Ni macam kat lobby dia. Depan tu ade tempat clown fish dgn ketam bagai, untuk bebudak tengok waktu program young marine biologist. Taktau la apa jadi
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah. I suppose stay andaman tu hujung bulan ni. Baru berkira2 nak tukar date sbb takut pkp extend. Ni pun dah tukar date dr plan asal nak pergi bln 12 Hari tu. Ada guest Tak waktu kebakaran terjadi ni? Adoi sedihnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2021 03:28 PM | Show all posts
Fire still rages at Langkawi's Andaman Resort, affecting nearby rainforest (VIDEO)
Wednesday, 13 Jan 2021 12:04 PM MYT

BY YISWAREE PALANSAMY

image.png
According to a reader there who reached out to Malay Mail, the fire which destroyed The Andaman Resorts kitchen is also said to be affecting the rainforest nearby. D Picture via Facebook/Aalia Kuek

KUALA LUMPUR, Jan 13 D The Andaman Resort which is a popular destination for revellers in Langkawi Island, is still affected by a fire which started yesterday.

According to a reader there who reached out to Malay Mail, the fire which destroyed the resorts kitchen is also said to be affecting the rainforest nearby.

So far no lives have been reported lost.

The extent of damages on the hotel cannot be ascertained as yet, while a video of the incident has made its way into social media platforms.

Malay Mail has reached out to the Langkawi Fire and Rescue Department for a response on the incident, as well as the management of the hotel.


Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pestime dgr bangunan dibakar sendiri untuk claim insurans masa shopping mall kat jeti butterworth terbako.

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
@cmf_blingbling tlg bg lapuran penuh



Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list