Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3548
View
81
Reply

Tumbuk Mesin ATM Sampai Pecah Sebab Tak Dapat Keluarkan Duit Beli Baju Anak

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-1-2021 07:43 AM | Show all posts |Read mode
Berang kerana tidak dapat mengeluarkan wang, seorang penganggur memecahkan mesin pengeluaran wang automatik (ATM) di sebuah pasar raya di Jalan Salim di sini, semalam.


Dalam kejadian jam 5.55 petang, lelaki berusia 35 tahun itu ke ATM berkenaan bersama anak lelakinya berusia sembilan tahun.




Gambar hiasan
Kredit foto: BH Online




Ketua Polis Daerah Sibu, Asisten Komisioner Stanley Jonathan Ringgit, berkata tindakan lelaki itu dilihat pengawal keselamatan di pasar raya terbabit.

"Suspek bertindak agresif dengan menumbuk skrin mesin ATM sehingga rosak sebelum beredar keluar," katanya dalam kenyataan hari ini.


Pengawal keselamatan terdengar bunyi kuat dan apabila memeriksa dia ternampak lelaki terbabit memecahkan mesin ATM sebelum menangkapnya.


Dengan bantuan seorang lagi rakannya, pengawal keselamatan terbabit dapat menahan suspek. Suspek kemudian diserahkan kepada anggota Balai Polis Lanang tiba di lokasi selepas menerima maklumat.


Stanley berkata, suspek dikatakan berang selepas kad bank yang digunakan untuk mengeluarkan wang ditelan mesin ATM itu walaupun mendakwa memasukkan nombor PIN yang betul.




Kredit foto: BH Online



"Suspek mahu mengeluarkan wang i-Sinar untuk membeli pakaian anaknya," katanya sambil menambah semakan mendapati suspek mempunyai rekod jenayah lampau mengikut Seksyen 15(1) Akta Dadah Berbahaya (ADB).


Suspek reman mulai hari ini (semalam) dan kes disiasat di bawah Seksyen 427 Kanun Keseksaan.




Sumber: BH Online

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-1-2021 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian. Mungkin itu satu-satunya kad atm yg dia ada & dibuang kerja pula.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
See the difference.......life as a gomen servant versus life of non gomen servant.  Sementara gomen servant duduk aman damai (kecuali KKM dan anggota keselamatan).......gaji dan pencen masuk tepat masanya...... tak perlu pening kepala.....Gomen sentiasa memgutamakan staf dia orang......... non gomen staf pandai2 engko lah nak hidup. Keluar duit sendiri dalam EPF.....Gomen pulak dikatakan prihatin.  


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Sudah jatuh ditimpa tangga. Harap ada insan mulia yg sudi bantu dia sekeluarga. Mungkin boleh sedekahkan pakaian, makanan atau keperluan harian. Ramai orang akan terkesan semasa PKP. Lebih ramai orang akan mengalami tekanan perasaan Have some sympathy. Bukan semua orang boleh wfh gaji tetap berjalan semasa PKP.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:10 AM | Show all posts
haznor replied at 12-1-2021 07:53 AM
Kesian. Mungkin itu satu-satunya kad atm yg dia ada & dibuang kerja pula.

nape nak kesian?
pi je la buat repot kat bank. nti dpt la balik kad tu
yg pi rosakkan mesin atm kenapa? ni dah kira vandalisme. ingat murah ke harga 1 mesin atm tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:20 AM | Show all posts
tengok rupa macam baru bangun tidur je. takpun lalok dengan batu/methamphetamine. tu yang short temper semacam, selalu sangat nampak kejadian camni kat Sarawak. ni dah tua2 pun masih makan dadah gamaknya, tapi masa berhenti sekolah dulu bangga sebab "aku dah kerja kitakorang gik masih sekolah"
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:23 AM | Show all posts
"Suspek mahu mengeluarkan wang i-Sinar untuk membeli pakaian anaknya," katanya sambil menambah semakan mendapati suspek mempunyai rekod jenayah lampau mengikut Seksyen 15(1) Akta Dadah Berbahaya (ADB).


okay, ada history jenayah.

jgnlah sampai menyusahkan org lain dengan memusnahkan mesin tu, kesian kat org lain sama yg nak keluarkan duit , tu tak fikir pulak ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini kalau anak bini buat silap sikit mesti kena pukul macam mesin atm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
marah senang buat manusia hilang kewarasan..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:33 AM | Show all posts
kesiannn..tp btul ke alasannya tu
ntah2 tengah ting tong kut..jahat nya aku
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Aerhys replied at 12-1-2021 08:08 AM
Sudah jatuh ditimpa tangga. Harap ada insan mulia yg sudi bantu dia sekeluarga. Mungkin boleh sedeka ...

Dah terlambat sis.mungkin nasibnya bertambah malang sebab akan ke dalam sebab merosakkan harta.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 12-1-2021 08:10 AM
nape nak kesian?
pi je la buat repot kat bank. nti dpt la balik kad tu
yg pi rosakkan mesin atm  ...

Mana boleh cakap mcm tu kat Ummah Bumiputrak melesis niee
Apa yg dia org buat tu selalunya betul
Lainlaaa kafirun yg buat..
Di hencapnya kaw kaw..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:57 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 12-1-2021 08:23 AM
"Suspek mahu mengeluarkan wang i-Sinar untuk membeli pakaian anaknya," katanya sambil menambah semak ...

kalau lah dia bersabar, dan cari bank lain bukan ke dah selesai 1 masalah
ni kena tahan reman, ikat jamin,  naik turun mahkamah ni, ko agak berapa RM kene pakai?
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian org lain yang nak keluarkan duit I-Sinar pun tak dpt jugak
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 09:03 AM | Show all posts
domestobot replied at 12-1-2021 08:20 AM
tengok rupa macam baru bangun tidur je. takpun lalok dengan batu/methamphetamine. tu yang short temp ...

dadah meth ni, kalo kene rasa best 2 hingga 3 kali,

kalo tak dapek atau kesan dadah tu hilang , rasa tak best atau negatif -2 -3 kali,

ni apa yg member aku cerita la, sebab dia cerita ialah tak nak kawan2 lain terjebak sama...

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Beli baju anak ke Beli dadah
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasa xdpt beli dadah je sampai camtu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku kesian kat ank dia je...terpaksa menyaksikan keganasan bapak dia, lepas tu kena tangkap dgn polis plak
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 10:24 AM | Show all posts
baru nak ckap makan dadah ke mamat ni rupanya penah kne tahan kes mendadih..sebab keras betul tulang dia tumbuk mesin atm sampai pecah ni..kalah sapok biki
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 10:38 AM | Show all posts
salimrock replied at 12-1-2021 09:03 AM
dadah meth ni, kalo kene rasa best 2 hingga 3 kali,

kalo tak dapek atau kesan dadah tu hilang  ...

ya memang betul. dia punya high sangat tinggi dan intense, tapi bila effect dia hilang rasa down pun berganda jugak. dah la murah, kira economical lah sebab high dia tinggi tapi harga murah. meth ni la yang rosakkan anak2 muda Sarawak.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list