Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1210
View
30
Reply

Dilemma nak sambung ke tak....

[Copy link]

Author: xscore_angelz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2021 11:11 AM | Show all posts |Read mode
Edited by xscore_angelz at 11-1-2021 11:13 AM

Hi korang.

Aku xscore_angelz, umur 26 tahun dan dah berkahwin. Nak tanya pendapat, patut tak aku sambung studies in degree (PJJ)?

Tahu soalan aku macam ntah pape kan..

Tapi bila dengar ada orang orang yg bagi jawapan

"betul ke ni nak sambung belajar ni?" "tak penat ke?" "masa terhad nanti" "sabtu ahad spent time dgn suami/family susah tau" "3 tahun lama tu" blablabla...

Terus rasa macam down gila..

terjaga tido pukul 2/3 pagi je terfikir nak sambung ke tak, sambung ke tak  

mane tahu comments korang boleh bagi aku boost semangat dgn positive aku balik



Yang dilemma,
xscore_angelz

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-1-2021 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa u punya target after dpt degree? Pursue career enhancement?  Dah ada anak?
Tgk kawan2 lain, ada yg ok, ada yg half way.. kena cekal hati, masa 3 tahun study tu mmg kelam kabut.. tapi pastu, kalau kena gaya steady je idup..
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 11:40 AM | Show all posts
kalau naik gaji, pangkat or IQ  pergi je sambung. kalau setakat penuhkan sijil dalam file tak perlu kut.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 12:09 PM | Show all posts
sambung jgn tak sambung

baru challenging life

dr dok camtu jer tak berkembang minda
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Follow ur heart..n pastikan fokus kena ada..n balance family n study..kalau rasa bila sambung study xleh fokus kt family,baik jgn..nti jd masalah plak laki bini..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 12:36 PM | Show all posts
najib888 replied at 11-1-2021 11:39 AM
Apa u punya target after dpt degree? Pursue career enhancement?  Dah ada anak?
Tgk kawan2 lain, ad ...

Yup.. target lepas degree salah 1 sebab nak for a better career and for sure nak naik gaji la jugak kan
rezeki anak belum sampai lg.. baru dalam 4 bulan je kahwin


hati tu memang nak sangat. tapi tu la.. sambung jela kan for better future

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 12:37 PM | Show all posts
kalau untuk naik pangkat, naik gaji buat aje la. tp kena tgk timing juga. ok ke tidak. x pasal2 jadi kemurungan sbb beban bertambah.

kalau setakat nak suka2. think twice.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 12:38 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 11-1-2021 11:40 AM
kalau naik gaji, pangkat or IQ  pergi je sambung. kalau setakat penuhkan sijil dalam file tak perlu  ...

Noted! tenkiuuu
positive sikit rasa skrg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 12:40 PM | Show all posts
tagas replied at 11-1-2021 12:09 PM
sambung jgn tak sambung

baru challenging life

Betul jugak kan. Dok fikir orang cakap tak blh jugak hehe..btw Tenkiuu Tagas!


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 12:44 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 11-1-2021 12:10 PM
Follow ur heart..n pastikan fokus kena ada..n balance family n study..kalau rasa bila sambung study  ...

noted.. thanks for the advice!

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 12:49 PM | Show all posts
bbasir replied at 11-1-2021 12:37 PM
kalau untuk naik pangkat, naik gaji buat aje la. tp kena tgk timing juga. ok ke tidak. x pasal2 jadi ...

mmg nak buat utk better career. sekarang mana2 IV semua nak degree je yg banyak..

terasa macam susah jugak la bila nak IV utk naik gaji.

btw thanks for the advice
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 01:29 PM | Show all posts
Baik sambung belajar, banyak manfaat yang akan diterima pada masa hadapan
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Husband cakap apa pasal sambung belajar ni?
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 03:46 PM | Show all posts
Jika adik sudah tulis di sini bermakna adik cuba untuk mendapatkan pandangan daripada semua orang di sini. Pada pandangan akak, jika adik punyai keinginan  untuk belajar, maka belajarlah.
Di dalam qoran pun ada tulis BACALAHH...

Tidak mengira adik ingin belajar degree atau master atau dual double degree. Teruskan niat adik itu.
Sudah berkahwin tidak bermakna tidak boleh sambung belajar ya adik2 semua.
Ilmu itu seluas lautan.

Jangan jadikan sudah berkahwin sebagai halangan untuk adik mencapai kejayaan karier atau kehidupan.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 04:11 PM | Show all posts
xscore_angelz replied at 11-1-2021 12:49 PM
mmg nak buat utk better career. sekarang mana2 IV semua nak degree je yg banyak..

terasa macam  ...

good luck. i pun dlu sambung gak. tp masuk sem 3. terpaksa tangguh. sbb busy sgt. dgn family lg. dgn keje lagi. ni da tangguh 2 taun. xtau la nak sambung lg ke tak. tp tujuan i ambil pun suka2 je hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 04:41 PM | Show all posts
did my MBA during weekend. mmg nak pengsan jugak la sebab lepas keja, weekend nak study pulak.
but im proud of what i achieved. now hopefully nak jadi chartered arbitrator

teruskan belajar , for your own future. kalau u keja swasta , nak jadi exec, nak tak nak mmg kena ada degree. unless u nak jadi founder product ke hapa lah.

same goes kalau keja gov. im sure a degree is one of the requirements untuk naik pangkat.

semoga berjaya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 05:25 PM | Show all posts
Supersirap replied at 11-1-2021 01:29 PM
Baik sambung belajar, banyak manfaat yang akan diterima pada masa hadapan

bila baca comment macam ni terusss semangatt. ni la masalah bila dengar mulut orang terus mcm down hahaha
btw tenkiu Supersirap!


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 05:27 PM | Show all posts
shop_girl replied at 11-1-2021 02:49 PM
Husband cakap apa pasal sambung belajar ni?

husband okay je. dia lagi suruh sambung utk better future..

sebab terfikir dalam kepala ape yg org dok ckp tu yg dilemma

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 05:31 PM | Show all posts
white_musk replied at 11-1-2021 03:46 PM
Jika adik sudah tulis di sini bermakna adik cuba untuk mendapatkan pandangan daripada semua orang di ...

niat tu memang nak kak. nakkk sangattt..

tapi bila orang tanya betul ke nak macam tu macam ni, nanti macam tu macam ni.. tu yang terfikir 25 juta kali jugak la.

tapi bila baca semua comments sini semua positive, terasa semangat balik la nak sambung belajar tu haha

btw thanks you akak white_musk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2021 05:36 PM | Show all posts
Edited by xscore_angelz at 11-1-2021 05:48 PM
bbasir replied at 11-1-2021 04:11 PM
good luck. i pun dlu sambung gak. tp masuk sem 3. terpaksa tangguh. sbb busy sgt. dgn family lg. d ...

thank u!

aaa i seee.. okay la tu. kalau ada masa dgn ada rezeki lagi boleh la sambung lagi kan. habis kan terus je..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list