Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3696
View
47
Reply

Mia Sara Sentap Disuruh Buka Tudung - "Macam Minta Orang Tak Pakai Baju"

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2021 02:33 PM | Show all posts |Read mode
Mula mengenakan hijab sejak usia 11 tahun lagi, pelakon Mia Sara Nasuha akui tersinggung apabila ada pihak menawarkan watak kepadanya, namun memberi syarat supaya dia membuka tudung.








Mia berkata, dia tidak menyangka masih ramai tidak tahu bahawa dia sudah berhijab beberapa tahun lalu dan dia terpaksa menolak tawaran tersebut dengan cara baik.

Ya, memang tawaran berlakon saya dah berkurang. Memandangkan saya sudah lama dalam industri, mungkin ramai yang tahu saya sudah bertudung. Jadi, hormatilah pendirian saya.

Baru-baru ini, ada tawarkan saya watak tetapi minta saya buka tudung. Dia bukan muslim tetapi rakyat Malaysia, saya rasa tersinggung pihak terbabit bertanyakan soalan itu pada saya.

Seolah-olah minta orang tak pakai baju kalau nak diambil berlakon. Banyak situasi macam itu berlaku sejak saya bertudung lagi. Sebab itu saya banyak tolak tawaran dan sebab itu tak revealing macam sebelum ini, katanya.


Kata Mia lagi, dia hilang keyakinan diri apabila sering diasak dengan tawaran sedemikin jika mahu kembali aktif dalam dunia seni.




Kredit foto: IG Mia



Bila kurang berlakon, ramai ingat saya sudah berhenti dan fokus belajar. Tapi, sejak tahun lepas saya sudah berlakon semula.

Sebab itulah saya cuba mendapatkan semula kehidupan lama saya. Kadang-kadang boleh hilang keyakinan saya apabila ada yang bertanyakan soalan sedemikian, katanya.




Sumber: RotiKaya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-1-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecil comel ja berlakon
Lagi pun waktu kurang Pelakon kanak2.

Bila menginjak dewasa
Terpinggir dah dia ni

Berapa kerat aja pelakun kanak2 yg menyerlah Selepas Akhil baligh
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg dia berlakon cite SMK kat ceria tu kan, satu2 nya drama yg iols kira ikut SOP hahah sebab pelakon semua pakai face shield dan mask.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 03:38 PM | Show all posts
dah lain mukanya bila dah besau..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
tokchik: Masa kecil comel ja berlakonLagi pun waktu kurang Pelakon kanak2.Bila menginjak dewasaTerpinggir dah dia niBerapa kerat aja pelakun kanak2 yg menyerla ...

Dia tk lawa pakai tudung if dalam bidang ni. Entertainment. If nk kekal bertudung sila kerja bahagian office. Situ okay. Entertainer like her agak kurang sesuai bungkus kepala. Sorry my opinion agak harsh.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
bukan senang nak istiqomah ...
semoga berjaya dunia akhirat mia
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak kecik (remaja?) kalau wtak bertudung mmg sush nk dpt job. Selalunya budak2, wtak anak2, semua yg free hair. Kalau wtak brtdung ni selalunya wanita dewasa, watak2 opis, wtak2 bff heroin, heroin ke, ada la yg pakai tdung.

Tggu ko lebih dewasa la baru brlakon dik
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
bluebutter replied at 10-1-2021 03:39 PM
Dia tk lawa pakai tudung if dalam bidang ni. Entertainment. If nk kekal bertudung sila kerja bahag ...

Haha this one is very true. Mana ada and jarang orang entertainer ambil sakai2 jadi public figure (contoh). Tapi kalau pandai all out everything even kau pakai tudung boleh go on.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 04:00 PM | Show all posts
Dunia hiburan ada perkara yang tak semua memenuhi keinginan kita. Tak perlulah tersinggung sbb dah memang mcm tu. Barangkali ditawarkan sbb wataknya dah begitu, tolak shjlah dan move on. Cari kerja lain klu dah tak ada pendapatan dlm bidang ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Comelnya budak ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah dia ni, ada pendirian ,
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Demi sesuap nasik jgn dedah bahu ngan betis ya dik
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Skuau at 10-1-2021 04:22 PM

Semua ni bergantung kpd..'APA CITER NK KITA CITERKAN'....dh Msia ni 'CITERNYA(Drama & movie)CAMTU JER'.....payah la....
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga istiqamah dik. Fokus study, aim higher in life. Lakonan tu layan macam hobi & passion saja. Barulah tak terdesak untuk ikut karenah industri hiburan ni. Lagipun adik ni masih di bawah saraan ibubapa, no rush to make money on your own.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 04:24 PM | Show all posts
suri hati mr cariforum drama terbaru akasia tv3 jam 12 malam 30 febuari 2021
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kecik2 dulu comel budak nie. Dah besar pon sheols skrg, nmpk lain sikit.. betulkan niat, fokus pd study tu dulu mia oiiii....
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 10-1-2021 03:04 PM
Skrg dia berlakon cite SMK kat ceria tu kan, satu2 nya drama yg iols kira ikut SOP hahah sebab pelak ...

Iols suka cerita SMK tuu, tak stress pon bila tgk. Enjoy je hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada je pelakon free hair n hijab..
Kalau xnak hijab, carik je la yang free hair simple..
Ada je market utk dua2.. bukan zaman jahillian lg..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat bisnes je la dikk..jd instafamous pon masyuk gak
Xyah hadap req2 manusia xpaham bahasa mcmtu
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2021 06:32 PM | Show all posts
alaaa jangan la buka tudung...
banyak lagi rezeki cara lain...
tapi ye la kalau terpaksa buka ianya pilihan dia...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list