Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
2439
View
75
Reply

gila apa? 100 Juta Pengguna Masih Lagi Menggunakan Windows 7

[Copy link]

Author: trunks       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-1-2021 08:16 AM | Show all posts |Read mode
Edited by trunks at 10-1-2021 03:30 AM

2021-01-08_075348.jpg


Pada tahun 2021, masih tiada lagi sebab mengapa mereka dengan PC tidak menggunakan sistem operasi Windows 10. Ia sentiasa dikemaskini setiap minggu, dan selang beberapa bulan, pengguna akan menerima kemaskini besar yang hadir dengan pelbagai ciri-ciri baru.


Walaupun begitu, terdapat sejumlah besar pengguna yang masih lagi menggunakan sistem operasi lama, khususnya Windows 7. Menjelang penghujung tahun 2020, ia telah dianggarkan bahawa sekitar 100 juta orang pengguna PC masih lagi menggunakan sistem operasi ini.
ZDNet baru-baru ini telah menjalankan ujian untuk melihat seramai manakah orang masih lagi menggunakan sistem operasi tersebut, dan setelah penyelidikan melalui US Government Digital Analytics Program, mereka mendapati bahawa daripada 8.5 peratus daripada pengguna PC masih lagi menggunakan sistem operasi Windows 7 pada penghujung tahun 2020.


Apabila dibandingkan dengan data pada penghujung tahun 2019, ia nampaknya masih lagi bermakna bahawa sekitar 100 juta orang masih lagi sedang menggunakan sistem operasi lama tersebut, walaupun secara rasminya, sokongan untuk sistem operasi itu telah ditamatkan pada awal tahun 2020.


Laporan daripada satu lagi pihak penganalisa, iaitu NetMarketShare juga memperlihatkan jumlah penggunan Windows 7 yang hampir sama. Ini cukup menarik kerana walaupun jumlah pengguna Windows 10 jauh melangkaui Windows 7, 100 juta pengguna sistem operasi lama tersebut bukanlah satu jumlah yang sedikit.


Pengguna-pengguna ini mungkin masih lagi menggunakan sistem operasi tersebut kerana mereka menggunakan perisian legasi yang tidak disokong oleh sistem operasi yang lebih moden. sumber


-------------------------------------
legend betul masih guna windows 7,system zaman batu dah ni
dulu2 masa zaman batu windows xp,saya cuma suka wallpaper favorite saya
zaman batu dulu yang inila,terang gitu,tapi itu dulu,sekarang
saya guna wallpaper plain gelap aje,tak ada perasaan gitu


2019-05-15-image-2.jpg
windows-10-text-logo-wallpapers (12).jpg


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-1-2021 08:32 AM | Show all posts
legend?

ni masih guna windows xp
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2021 08:47 AM | Show all posts
AbukRokok replied at 8-1-2021 08:32 AM
legend?

ni masih guna windows xp

serius ke wahaha

boleh payung gambar tak screenshot desktop
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 08:58 AM | Show all posts
pc opis mase menggunakan windows 7 enterprise..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa mak join satu company di ibu kota yg kononnya gah sangat company tu.... Zaman tu dah start guna win10 company tu still guna winxp.... Tak semua pc tapi certain pc and turns out mak plak dpt winxp tu mmg chebye
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 09:31 AM | Show all posts
trunks replied at 8-1-2021 08:47 AM
serius ke wahaha

boleh payung gambar tak screenshot desktop

nah jgn cakap abg tak payung

xp.JPG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2021 10:02 AM | Show all posts
AbukRokok replied at 8-1-2021 09:31 AM
nah jgn cakap abg tak payung

ahaha syabas betty,syabas  
kalau kena format,tak menahan kena cari driver2 dia.kadang dah tak
wujud kot nak cari kat website haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2021 10:03 AM | Show all posts
meah_kelabu replied at 8-1-2021 08:58 AM
pc opis mase menggunakan windows 7 enterprise..huhu

pc zaman batu ke office guna ? tapi kalau takat nak buat
ringan2 macam iyala hal office,boleh lagi ni kan.. kalau kes
software berat2 pedih juga tu dengan tak ad SSD nya kot
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2021 10:04 AM | Show all posts
makneng replied at 8-1-2021 09:28 AM
Dulu masa mak join satu company di ibu kota yg kononnya gah sangat company tu.... Zaman tu dah start ...

chebye  ?

tak boleh request ke yang PC baru sikit awak? haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by makneng at 8-1-2021 10:07 AM
trunks replied at 8-1-2021 10:04 AM
chebye  ?

tak boleh request ke yang PC baru sikit awak? haha


Tade bajet uolls mmg sah2 menipoo.. Hujung2 mak berambus dari kompeni sangkak itu

Tapi winxp still boleh main solitaire hahaha i loike
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2021 10:09 AM | Show all posts
makneng replied at 8-1-2021 10:06 AM
Tade bajet uolls mmg sah2 menipoo.. Hujung2 mak berambus dari kompeni sangkak itu

Tapi winxp  ...

haha..sengkek betul company tu,kang lama2 gaji pulak tak dapat
oh game kad,,bukan game yang masuk 10rm cuci 100rm tu ke haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 10:15 AM | Show all posts
aah la..win 7 dan win 10. 2 lap to work with.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 10:17 AM | Show all posts
apa beza sgt pun win 7 to 10
yg duk guna gugel jah dan software. lain2 tu semak je

Comments

ada bawah tu info hehe  Post time 8-1-2021 10:20 AM
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2021 10:19 AM | Show all posts
rospinki replied at 8-1-2021 10:15 AM
aah la..win 7 dan win 10. 2 lap to work with.

tapi sejak ada wujud windows 8 dan 10 ni,makin sedap sebab,kalau style
saya kadang2 ada juga terpksa format Laptop ni,tak payah dah susah2
sebab di built ini boleh format tanpa susah2 buat bootable pendrive
atau cd windows pelbagai nak format,dan sedapnya windows terkini
tak perlu susah2 juga cari driver2,
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 10:24 AM | Show all posts
trunks replied at 8-1-2021 10:19 AM
tapi sejak ada wujud windows 8 dan 10 ni,makin sedap sebab,kalau style
saya kadang2 ada juga terp ...

yup betul..dirver memang built in takyah pening kepala godek. prob jugak masa nak install printer kt wind 7 dulu.

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 11:52 AM | Show all posts
pejabat kerajaan ramai lagi pakai windows 7... termasuk aku....
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 12:01 PM | Show all posts
Abg yang buat sound system karaoke yang selalu panggil aku pun guna Windows XP aku siap tanya.. bang.. abg pakai XP bior benor.. dia kata utk system karok katanya XP paling mudah dan stabil.. aku cakap kat dia mana ada support lagi dah XP ni.. dia tau... aku pun layan kan aja..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2021 12:07 PM | Show all posts
buragazz replied at 8-1-2021 12:01 PM
Abg yang buat sound system karaoke yang selalu panggil aku pun guna Windows XP aku siap tanya.. bang ...

dia malas lah tu nk upgrade,nak reinstall semua setting2 karaoke bagailah haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 01:48 PM | Show all posts
sekarang baru ingat apsal nyampah sangat ngan win7 dulu. sebab nak carik device driver yg ngam cam hare
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2021 02:00 PM | Show all posts
aku pun sama.. tak faham interface windows 8 ke atas
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list