CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2872|Reply: 18

Duit Tabung kena kencing tikus

[Copy link]
Post time 4-1-2021 01:48 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Margarita at 4-1-2021 01:50 PM

Salam.

Saya punya duit dalam tabung kena kencing tikus... tabung saya bukan jenis yg ada lubang kecik tu, tp sy simpan dalam bekas yang cantik lebih kurang mcm bekas keropok pringles cuma dia lebih lebar dan rendah... silap saya sebab tak tutup sebelum tinggalkan bilik sewa sebelum pkpb haritu... so harini sy balik ke bilik sewa sy semula, sedih, marah, geram, geli semua ada bila duit tabung sy kena kencing tikus... silap sy jugak sbb simpan dalam laci meja bersama2 dgan coklat dsb..... sebab sebelum ni x ada masalah tikus pun... maybe sebab lama sgat rumah kena tinggal since penyewa pun semua balik kampung sejak pkpb.... td balik Ya Allah... tak tahu nk buat apa.. duit RM 1 dan RM 5 semua saya dah rendam dalam dettol.... masalah skrg duit2 lain, esp duit rm10, rm20, rm50 dan rm100.... nak menangis rasanya.... saya kumpul duit tu dari awal tahun lagi... total ada la dlm seribu lebih... apa patut sy buat pd duit tu ? rs x sanggup nak pegang dan guna... nak buang Ya Allah.... duit kot...

Harap tak ada yg kecam knp tak simpan dekat bank... duit tabung tu duit saja suke suki simpan duit2 balance dari belanja harian....

Geramnyaaaaaaa dgan tikusssssss!!!! nak makan makan jela kenapa nak kencing2!!!!!!!!!!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2021 02:09 PM | Show all posts
Yang penting awak x kena kencing
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 02:14 PM | Show all posts
duit tu bole je bilas pastu celup dalam air sabun bilas lg keringkan. tak rosak pun. duit dah masuk mesin basuh dryer pun elok je tak hilang rupa dan nilai.
lepas dah kering tu, bawa gi bank masukkan ke akaun. sblm tu sort dulu utk kira jumlah.
nak pegang takut sangat, guna la sarung tangan.
duit yg kita pegang daily tu pun tak tau sapa mana pernah lepas. so tak payah nak beratkan kepala sangat. benda simple je pun.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Basuh je la duit2 tu.. aku biasa je basuh duit.. letak dlm poket beg, basuh dgn beg2 tu sekali.. ok je x koyak pun.. jgn sekali2 buang duit, sedekah takpe...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Basuh jelah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-1-2021 02:32 PM | Show all posts
ohhh tak koyak ye kalau basuh ? ok nk bsuh skrg jugak
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 02:37 PM | Show all posts
basuh guna tangan nanti dryer guna hair dryer. sarung tangan pakai.  cuci semua bekas minuman makanan dalam rumah sbb rumah awk ada kencing tikus risiko tinggi
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Pos kat saya la kalau tak sanggup nak guna.lepas duit minyak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-1-2021 03:15 PM | Show all posts
Bilas dengan clorox.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-1-2021 03:23 PM | Show all posts

eh tak baik tau. sy masih boleh berfikir lagi wlupun sedih n geram dalam blur
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 03:32 PM | Show all posts
Margarita replied at 4-1-2021 03:23 PM
eh tak baik tau. sy masih boleh berfikir lagi wlupun sedih n geram dalam blur

Clorox tu antikuman. Tapi kena test dengan 1 helai wang kertas untuk tengok sama ada luntur atau x.

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuci guna dettol..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
cuci je la... kalo longgok dpn rumah, pun org copet gak
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Basuh je bersih2 dgn sabun dik, pastu keringkan je. Nak air dry boleh (lap2 dulu pastu sepitkan kat hanger), nak masuk kat dryer pun boleh (masukkan dlm lingerie washing bag)
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2021 04:41 PM | Show all posts
basuh duit pastu bawak pg bank negara. tukar dengan duit baru. selagi ada no siri, bank negara boleh amik balik duit tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2021 12:15 PM | Show all posts
basuh, berus pakai berus dawai, lepas tu jemur kasi kering.
alahaiiii kan senang je tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2021 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
So dah basuh ke belum duit nyaaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Basuh je la, aku biasa basuh duit ok je
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Aiyoh aq pon dh lama tinggal tabung aq x berusik,harap masih selamat la,hebat la TT boleh kumpul duit sampai 1k
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 07:58 AM GMT+8 , Processed in 0.106088 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list