Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7018
View
91
Reply

"Saya Tak Rasa Langsung Dipergunakan Chiwan Atau Achok" - Cik B

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-12-2020 01:18 PM | Show all posts |Read mode
Mengungguli tempat pertama dalam Muzikal Lawak Superstar 2 (MLS 2) pada minggu kedua, Cik B menafikan dirinya dipergunakan oleh dua ahli kumpulannya iaitu Chiwan dan Achok bagi meraih undian tinggi untuk persembahan kumpulan mereka, ABC.




Kredit foto: IG Cik B




Menurut Cik B atau nama sebenarnya, Edlynn Zamilleen Muhammad Amin, 15, tiada istilah dipergunakan kerana dia juga ingin cuba menunjukkan bakatnya di hadapan penonton menerusi program secara langsung.

"Saya tahu ramai orang cakap nak tengok kumpulan ABC sebab saya. Saya tak rasa langsung dipergunakan Chiwan atau Achok, sebaliknya kami saling tolong satu sama lain.

"Cumanya, nama saya sekarang tengah trending... itu yang menyebabkan kumpulan ABC ditunggu peminat.

"Saya memang dah lama kenal dengan mereka, kalau saya tidak bersama Chiwan dan Achok dengan kumpulan mana lagi yang saya nak masuk?" katanya kepada mStar.




Kredit foto: IG Chiwan_Chilok




Pada persembahan minggu kedua itu, ABC mengumpul markah tertinggi menerusi sketsa Cik B meniru aksi dan gaya ibunya, usahawan Datuk Seri Hasmiza Othman atau lebih dikenali sebagai Datuk Seri Vida.


Mengulas mengenai persembahan itu, Cik B mengatakan ia adalah satu perkara yang sukar untuk meniru gaya ibunya yang sememangnya dikenali umum.

"Sebenarnya susah saya nak jadi mama sebab saya tak gedik, mama gedik.

"Jadi saya gunakan gerakan tangan yang mama selalu buat untuk timbulkan lawak itu selain bercakap dalam bahasa Kelantan (yang jadi identiti mama).




  


"Saya rasa tak susah untuk saya melawak dan saya hanya jadi diri sendiri sahaja di atas pentas.

"Mungkin orang gelak tengok saya sebab dari cara percakapan saya (yang spontan)," katanya.




  



Selain melibatkan diri dalam bidang lawak, Cik B baru sahaja keluar dengan single pertama berjudul Tolonglah yang dilancarkan di laman YouTube baru-baru ini.




Sumber: mStar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-12-2020 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
kesiannnn.. umur bdk2 lagi, dikerah jadi badut..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:24 PM | Show all posts
bila nak buat IF cikB?

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kau bukan anak vida, dgn keadaan kau yg gemuk bunjut, takde pun orang pandang kau.....
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
"Saya memang dah lama kenal dengan mereka, kalau saya tidak bersama Chiwan dan Achok dengan kumpulan mana lagi yang saya nak masuk?"

dik, in the 1st place, ko takyah masuk pun rancangan ni lgsg......sbb ko dah la mmg x lawak.pi la habiskan stadi tu dulu..tau la mak ko kaya...tp kalo ko kaya tp bodoh takde ilmu, takde sapa nak respek ko dik
kecuali acik2 kepam muka penuh merkuri yg sakan beli kosmetik timbang kilo je yg puja2 ko hanya sbb ko berduit.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak sapot cik B. Where were you at 15? Were you able to make yer own money at that age?
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 28-12-2020 01:28 PM
Akak sapot cik B. Where were you at 15? Were you able to make yer own money at that age?

this is true also lah. satu i salute, dia berani.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik b best. You go girl.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
minime88 replied at 28-12-2020 01:33 PM
this is true also lah. satu i salute, dia berani.

Sebab akak ni work with kids, so akak mudah la kot appreciate hapa bebudak macam cik B ni buat.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgok MLS 2 sebab cik B je.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
best la cik Bjgn prdulikan ramai org yg dengki dgn krmewahan cik B. mmg ramai orgtnggu sstu nk thk cik B..walau rsmso org dengki ramsi lahi yg posiyig dn dokong cikB.yg dengki dgn vik B dan dato Vida ni krbysksannye mkcik2bawang menopos yg jenis dok berkumpul pastu cari bahan buat modal mngumpat, tak pandsi jaga makan pskai laki
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 28-12-2020 01:38 PM
Sebab akak ni work with kids, so akak mudah la kot appreciate hapa bebudak macam cik B ni buat.

setuju..nampak dia xde nk melaghooo keje melepak x tentu pasal habiskan duit dgn kwn2..maybe xde kwn sgt pn..kwn sek je dia ada..anyway dia matang juga kalau bercakap
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp bgs gak dia ada. Selamba sound mamat klate sebiji yg nak try jd pak tiri dia.

Iqbal ke apa nama dia.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 28-12-2020 02:01 PM
rayray28 replied at 28-12-2020 01:51 PM
setuju..nampak dia xde nk melaghooo keje melepak x tentu pasal habiskan duit dgn kwn2..maybe xde k ...


Yeap. Cik B bila bercakap jauh lagi teratur dari mak dia yang bekas cikgu tu. Ekceli sheol hada ciri2 budak pandai. Tengok pilihan lagu dan lirik (yang sheol nyanyi) tu pun tahu.

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 02:02 PM | Show all posts
Cik B better la lg dari little miss khan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Cik B ..biar lah Cik B buat apa yg dia suka benda yang elok kan.



Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tengok Cik B


Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Redmyvi replied at 28-12-2020 02:02 PM
Cik B better la lg dari little miss khan tu..

Betul. Nampak la usaha dia cari duit, tanpa kontroversi. Umur baru 15 tahun kot.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun kena paksa dek mak dia, bagus cikB ikut je cakap mak dia... Rajin cari duit wlpun anak org kaya & baru 15 tahun, confident level tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 02:13 PM | Show all posts
Pe mende la semua nk sokong sgt die ni?
Dgn harapan dpt sebahagian harta ke.
X paham aku.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list