Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4903
View
40
Reply

Kini Cepat Letih, Alif Satar Akan Kongsi Kisah Jadi Pesakit Covid-19 Di YouTube

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-12-2020 12:56 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon, Alif Satar yang sebelum ini disahkan positif COVID-19, kini telah disahkan bebas dan pulih daripada penyakit berkenaan.


Menurut pemilik nama sebenar Muhammad Alif Mohd Satar, 30, beliau berkata keadaan dirinya kini sedikit berbeza berbanding sebelumnya kerana mudah berasa penat dan kurang bertenaga jika bergerak aktif.




Kredit foto: IG Alif




Bagaimanapun, doktor berkata kesan itu hanyalah sementara dan tidak kekal lama.

Sebelum ini saya tak selalu rasa penat tetapi sekarang memang badan cepat letih.

Tapi jangan risau sebab doktor pun cakap kesan ini tidak kekal. Keadaan ini mungkin kerana selepas terlalu lama dikuarantin, tak buat apa-apa aktiviti sehingga buatkan badan rasa lemah sikit, katanya.


Keletihan yang dirasai Alif juga tidaklah serius dan ia merupakan kesan sampingan daripada COVID-19.




  



Sementara itu, mStar melaporkan Alif bakal tampil dengan sebuah video mengenai pengalaman dijangkiti Covid-19 serta melalui tempoh kuarantin hampir dua minggu di Hospital Melaka, Alif berharap perkongsiannya itu dapat memberikan manfaat buat semua.

"InsyaAllah dalam minggu ini saya akan kongsi dokumentasi perjalanan saya selama 12 hari dalam hospital.

"Kandungan video itu akan lebih tertumpu pada segi mental (sepanjang tempoh kuarantin). Saya tak sabar nak kongsikan di saluran Youtube saya nanti," katanya.






Sumber: era.je, mStar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-12-2020 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai Aliff kemohong nih kau sendiri yang salam2 peluk2 orang lain. Jaga SOP bila camera on je, off camera masing2 berlaga2... choyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat yg mcm biasa ni, I tak berapa nak amik tau. I nak tau story drpd bekas pesakit yg pernah masuk ICU, pakai bantuan pernafasan, dan sembuh. Itu lagi menarik.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Kata virus ni affect lungs kan..ai y ada asma ni mmg berjaga2 sgt laa..xmao laa kne covid..seriauuuu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 01:54 PM | Show all posts
harap betul lah sementara
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 02:08 PM | Show all posts
salmon-suki replied at 22-12-2020 01:42 PM
Kata virus ni affect lungs kan..ai y ada asma ni mmg berjaga2 sgt laa..xmao laa kne covid..seriauuuu ...

jgn lepas mask tu sisg mana2 jgn buka kecuali la jogging ke atau any outdoor activities yg jauh dr org

iols pun ada asma
makan kt kedai pun takut sbb makan mesti kena buka mask kan
takut axiety jer risau sgt ni.uhuhuhuuu

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mawarputih2612 replied at 22-12-2020 02:08 PM
jgn lepas mask tu sisg mana2 jgn buka kecuali la jogging ke atau any outdoor activities yg jauh dr ...

Yee sis..ai mmg pakai mask..kecuali dalam ofis sbb dah taw kan mcm mana..hehe..

Skrg ai tapaw je...nk mkn mmg xberani sgt nak2 kalau tmpt y ramai org..kalau sikit setakat seketul dua org n jauh drpd ai,ok laa nak dine in situ..tp still berhati2..kita xtaw kan..benda xnampak..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 02:31 PM | Show all posts
pasta panas tu dia punya ke? semalam usha Food Panda ada nampak. tapi tak terasa lak nak try. lain kali boleh try la
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kene covid19 pon boleh buat duit melalui utube...so yg kene covid19 ni kene positive.. Lg banyak share dekat public lg bagus tuk share pengalaman and create awareness..so yg belum kene boleh ingatlah pengalaman2x bekas pesakit2x covid19... Tp yang pompuan kenelah jaga aurat sendiri n pesakit lain... Minta izin dulu dr org lain etc...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak belanja nak bagi sembuh ni. Teringat budak prc yg buat video dia sain surat disclaimer menyalahkan hospital later dia meninggal

Kita taktau tahap mana kita sempat didiagnose. Alif ni sihat fizikal..amacam org lain yg muda2 diabetes tu. Lemah jantung etc..taktaulah nak bayang



Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 02:56 PM | Show all posts
Mesti mental terganggu bila jadi orang dipersalahkan dan punca covid. Tak pasal2 orang lain kena swab test dan batalkan macam2 program.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 03:38 PM | Show all posts
kawan aku kata macam kena selsema je cuma hilang deria bau kecuali yang ada penyakit kronik memang risiko...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Knowlee replied at 22-12-2020 01:41 PM
Setakat yg mcm biasa ni, I tak berapa nak amik tau. I nak tau story drpd bekas pesakit yg pernah mas ...

Ada kan? Pesakit yg d swak tu.. 2 bln kot asanya kuarantin +ve.. last2 -ve juga akhirnya.. masuk icu sekejap kalau x silap. Ada astro awani interview
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 22-12-2020 02:31 PM
pasta panas tu dia punya ke? semalam usha Food Panda ada nampak. tapi tak terasa lak nak try. lain k ...

Alif jadi duta je. Sedappp, i suka pasta panas. My fav mac and cheese and creamish mushroom spaghetti. Request spicy sikit. Onss
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sempat ye alep buat content kt youtube....
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 04:24 PM | Show all posts
kechikchomel replied at 22-12-2020 06:31 AM
pasta panas tu dia punya ke? semalam usha Food Panda ada nampak. tapi tak terasa lak nak try. lain k ...

Aku few times gak la order pasta panas ni .....
sebb dulu aku kerja dekat dengan KL convention centre tu
jalan sikit dah sampai KL walk ke apa ntah nama dia
kat situ ada satu

not bad la ....
cuma kadang tak konsisten rasa dia

pernah order same menu
tapi rasa berbeza .....  I mean order melaui grabfood la ....
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 04:26 PM | Show all posts
meluat pulak kat dia ni
perasan bagus
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 04:26 PM | Show all posts
KIM.K replied at 22-12-2020 06:40 AM
Banyak belanja nak bagi sembuh ni. Teringat budak prc yg buat video dia sain surat disclaimer menyal ...

kan yang sihat mcm alip ni pun simptom hilang deria bau/rasa .... lupa which oneyang xsihat tak tahu dia boost penyakit apa plak ....
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 04:35 PM | Show all posts
damian_lee replied at 22-12-2020 04:24 PM
Aku few times gak la order pasta panas ni .....
sebb dulu aku kerja dekat dengan KL convention ce ...

banyak tak portion dia?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 04:36 PM | Show all posts
woven11 replied at 22-12-2020 03:54 PM
Alif jadi duta je. Sedappp, i suka pasta panas. My fav mac and cheese and creamish mushroom spaghe ...

boleh la try ni lain kali
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list