CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[tvN] Mr. Queen - Shin Hye Sun, Kim Jung Hyun

  [Copy link]
Post time 16-12-2020 06:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Terbaca kat twitter.. k nets kritik hebat cerita espescial female lead sbb menghina raja katanye.. yg pi marah pelakon buat apa nye.. saba jela.. alaaa nanti queen akan kurang sengal la mcm ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2020 07:36 AM | Show all posts
https://www.soompi.com/article/1443692wpp/mr-queen-production-team-issues-statement-addressing-controversies

anyway let's just observe first...see where it goes....
i guess production akan tone down a bit lepas ni...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2020 09:17 AM | Show all posts
okay.. bila baca komen kat soompi tu...
sebelum ni tak ada sesiapa kritik pon utk cerita2 lain..
yg ni katanye sbb writer nye chinese dan pernah kutuk korea kekdahnye
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2020 09:37 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 16-12-2020 09:45 PM

okay now , drama ni bebetul mencetuskan kontroversi

New tvN historical comedy 'Mr. Queen' under fire for mocking & distorting Korean history
https://www.allkpop.com/article/ ... ting-korean-history

dalam 2 episodes pertama - memaparkan tafsiran personaliti  diraja tradisi korean  yg agak off mark - dan dikatakan idea ini utama drama ini disadur daripada karya penulis kerakyatan China  yg memaparkan  konotasi negatif  personaliti diraja korea zaman dahulu.
lepas dua episodes  - then ade lah banyak lagi kontroversi
di websites ni - ada pendapat yg berkata kritikan itu berdasarkan idea asal daripada seorang kerakyatan China / China Chinese writer.

https://www.soompi.com/article/1 ... ssing-controversies

tapi producer drama ini berkata ia works of fiction.

cuma itulah apabila dipparkan image sebegitu rupa adelah kritikan.

sebab itu apa apa benda pun yg kita lihat dan tonton  be they  any works of arts, ia  datang bersama worldview tertentu.



Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2020 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Best cerita ni, dh lama tak tgk saeguk...
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2020 06:34 PM | Show all posts
ep 3 not bad ....i like the kitchen scenes....wahhh pandai dia masak....

actually when the plots diverted towards the real issues , okay pulak citer ni

tapi  apasal pergi menimba perigi untuk mengisi air tasik tu ...alahai cerdiknyer ...

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2020 11:18 PM | Show all posts
i think she is selamber je masuk campur tangan dalam situasi yg genting.

walhal air perigi dah kering.
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 12:33 PM | Show all posts
paling best scene masa dia puji ampu nenda: paling best terjemahan skrip:
scene  dimana nenda permaisuri suruh dia masak lagi  hahahahaah

KITA TERUS PUJI DIA SAMPAI AIR DAPAT DIISI PENUH DALAM TASIK getus hati si permaisuri yg eccentric ni ....hahahahaahhahahahahah the plots thicken....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-12-2020 01:40 PM | Show all posts
suka sgt tgk Shin Hye Sun dlm ni...
comel  sgt, sikit2 nak lari...
dan in sync dgn Choi Jin Hyuk yg bawak watak her original soul...
nmpk gayanya lambat lagilah dia nak balik ke dunia asal dia...
sampai telaga dah kering pun tasik tu x penuh2..

tapi mana pegi roh Queen So Yong yg sbnr tu ye?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2020 06:34 PM | Show all posts
Cerita best
Tapi lama2 dah semakin panjang plak 1 satu dah satu jam setengah (standard tvN kan nak panjangkan setiap episod)
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2020 12:09 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 23-12-2020 12:14 AM

bab dia bau  aroma jasmine tea sebelum dia  ' dipaksa ' minum jasmine tea and then baru memory diakembali tu betul, at least neuroscientifically speaking, sebab olfactory nerve , saraf yang berfungsi membawa deria bau bersambung dengan bhgn otak - yg tafsir bau - olfactory cortex yang ada sebahagiannya berkongsi input dengan ectorhinal cortex - part of the parahippocampal region yg berkaitan dengan penyimpanan memory etc., dan juga part of the  limbic system amygdala yg berkaitan emosi . so memang sah memory emosi dia triggered by the aroma of the jasmine cha...dia sebut jasmine cha...hahaha

so memang ade neuroscientific basis - pandai jugak depa ni.

cuma i tak faham awat dia pi  ngaku dia bunuh diri dan cube curi lime light hubby dia dan dia nak impress hwa jin tu , i tak faham selain dia nak selamatkan hwa jin tu...i mean ...is this his man self yg suka ke atau ape, tapi dia kan wanita , kan? atau pun dia tak kisah ape ape dah cuma nak terjun balik tasik tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2020 11:42 PM | Show all posts
oh my god!!!!!!!!

dia terjun ke dalam tasik, hampir nak berjaya but King tu seamatkan pulakk oh nooooooo....

hehehehe...wow the plot thickens....i didnt expect this.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Katne la agaknya jiwa queen sebenar. Hrp2 raja leh menerima queen sbnr lps ni. Itu pun klu hidup la.
Tp chef tu kena balik ke jasad sbnr dia la.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasa menyesal tgk drama ni skrg....patutnya tgk lps drama ni habis..baru boleh feel dari awal smpai habis.....ni bila tgk drama ongoing rasa lambat btul nk tunggu next episod  
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Dari gaya king cheoljong tu mcm cinta dkt queen tu tp sbb mcm berdendam psl something....aduiii cepat la next episod....
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 28-12-2020 10:09 AM
Katne la agaknya jiwa queen sebenar. Hrp2 raja leh menerima queen sbnr lps ni. Itu pun klu hidup la. ...

dlm badan chef.. kan dia gi club
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
rating tinggi mggu ni 11%
penat dok dlm hujan ribut kolam penuh. king selamatkan pulak

rasa nya.. gundik tu nanti jd jahat
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 28-12-2020 12:23 PM
dlm badan chef.. kan dia gi club

Owh. Aku lum tgk full epi 5 dan 6. Sbb tunggu yg kat tv. Bru tgk clip2 yg org dok share tu jek.
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 05:53 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 28-12-2020 05:57 PM

sapa dah tengok ep 6 ???

interesting actually.

sepert kita tengok semalam lah ,   the  interaction dynamis/ relationship tu dah mula berpidah dari pihak KIng - Consort hwa jin ( dia ni lawa je pada I tapi tak le formed  opinion sendiri , personality biase sebab tu Balu Queen Jo tu boleh je pengaruh dia, walhal Queen tu dah selamatkan nyawa dedua pun masa ep 4  )  to Bong Hwan ( Queen)....
dan eccentricity/ capricious nature of the queen tu yg buat raja menilai semua feelingsnya dan i think he got the strongest point

sebenarnya plot simple ni di intrigue oleh plan dalam plan

hwa jin ada plan against the  Kim clan ( hwi jin consort ni dia pihak Jo )
Queen ni nak bunuh King ( kata hwa jin )
dan now nanti u all lihat ......apa terjadi king tu pun  ade rahsia dia jugak.....

tapi he begin to realise something....

scene tasik tu cantik laaa depa berenang macam legend of the blue sea

nanti ade macam scene Imoogi pun ade ......bila queen nak personaliti satu lagi keluar








spoilers ALERT *****








tapi nanti u all tengoklah ada juga elemen dia suak hwi jin tu pulak as in suka as in hubungan terlarang pulak...

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2020 05:56 PM | Show all posts
zehra2 replied at 28-12-2020 12:24 PM
rating tinggi mggu ni 11%
penat dok dlm hujan ribut kolam penuh. king selamatkan pulak

yups she is
dia akan plot against Queen ni sebab dia ni macam mudah dipengaruhi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-6-2022 04:30 PM GMT+8 , Processed in 0.348553 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list