CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[tvN] Mr. Queen - Shin Hye Sun, Kim Jung Hyun

  [Copy link]
Post time 11-1-2021 10:53 PM | Show all posts
Hwa Jin ni - memang nak cari pasal , kan? kenapa pi tiberz create issues dik insecuritynya takut rahsian dia ketika kecil tu terbongkar

lagi satu  penjual kain tu yg untung - rasuah je dia , sebab dia jadi double agent
anti fan - vs fan
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbnrnya apa yg penting sgt ngan lejer tu? Explain pliz.
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 11:46 PM | Show all posts
hijau88 replied at 11-1-2021 11:25 PM
Sbnrnya apa yg penting sgt ngan lejer tu? Explain pliz.

tak tahu setepatnya tapi kita agak agak yg

a) senarai jenayah terancang keluarga andong Kim membunuh keluarga King Cheoljong atau Won Beum
B) salah laku rasuah atau jenayah oleh pentadbir Puak Kim yg ingin mengekalkan kuasa

sebab King masa discussion dengan Youngpyeoung dia kata tanpa lejar tu susah nak sabitkan bapa Queen Cheorin ( Queen mr ) dengan jenayah rasuah dan salah lakuserta puak Kim semua tu


hwa jin tu menyebok...


Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 11:47 PM | Show all posts
Cousin tu jahat lah dia fitnah King and dedahkan pada Ratu Balu Utama

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2021 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 11-1-2021 11:46 PM
tak tahu setepatnya tapi kita agak agak yg

a) senarai jenayah terancang keluarga andong Kim me ...

Owh. Patut la penting sgt.
Tp ayah queen yg sembunyikan lejer tu kat perigi kan? Apsal x hapuskan terus?

Hwa jin tu takut letewww klu rahsia tym kecik terbongkar. Tp bleh jadi nnti dia khianat king sbb dia pegang buku lejer tu kan.

Aku hrp cpt2 la king tau yg sbnrnya queen yg dgn dia kat perigi tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:14 AM | Show all posts
hijau88 replied at 11-1-2021 11:55 PM
Owh. Patut la penting sgt.
Tp ayah queen yg sembunyikan lejer tu kat perigi kan? Apsal x hapuska ...

sebab ayah Queen ni nampak macam lurus lurus tapi sebenarnya manipulative, benda tu can be double edged sword like , ia boleh digunakan against and for the pihak yg ingin mengkhianat satu sama lain.
contohnya kalau ayah queen tu nak aniaya kim X Y tu dia boleh je bawakan dokumentasi dalam buku tu

sebab tu Kim X Y - ayah cousin Queen tu tahu kewujudan buku itu dan mahu ia dimiliki oleh puak Kim Istana.


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:15 AM | Show all posts
hijau88 replied at 11-1-2021 11:55 PM
Owh. Patut la penting sgt.
Tp ayah queen yg sembunyikan lejer tu kat perigi kan? Apsal x hapuska ...

Hwa Jin ni dia insecure seba rahsianya yg oh sooo apa apa ntah...

King pun I rasa dah tahu siapa budak tu kot dan dia pun kena faham la yg Queen tu pun baik - dia tak dedahkan yg malam depa pi gisaeng tu ...dan dia juga selamatkan King daripada dalam perigi...



Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:16 AM | Show all posts
King punya pemahaman Fan and anti fan tu betul ke???
dia start label Hwa Jin as Fan? hhahahahaah
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 12-1-2021 12:15 AM
Hwa Jin ni dia insecure seba rahsianya yg oh sooo apa apa ntah...

King pun I rasa dah tahu siap ...

Kebetulan lak jiwa queen tu chef. Mcm2 hal pula dia buat. Kasar pula tu.


Tp sbnrnya queen tu mmg baik orgnya... Siap happy lgi bila dpt masuk istana sbb dpt jumpa king. Tp, frust sgt bila king mmg x suka dgn dia sbb queen dr Kluarga Kim.

Ada hikmah jgk chef masuk badan queen.

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:50 AM | Show all posts
hijau88 replied at 12-1-2021 12:25 AM
Kebetulan lak jiwa queen tu chef. Mcm2 hal pula dia buat. Kasar pula tu.

hehehe nak tergelak pasal Ratu Balu Utama bertanya queen perihal Ketua Gerau ( apa perkataan ni? dalam DBP kekamus deewan ke ???)
tu bagi dia masalah , ke?
hahaha Queen jawab , jgnlah pecat ...then Queen Balu Utama ckp buan pecat - tapi hukummati terus
hahaahahah tudia aih teruknya
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 12-1-2021 12:50 AM
hehehe nak tergelak pasal Ratu Balu Utama bertanya queen perihal Ketua Gerau ( apa perkataan ni? d ...

Yg scene queen bru smpi istana. Dia ingt dia sependapat ngan ratu balu utama psl pemilihan gundik. Rupa2nya ratu balu utama nak dia memasak. Adeiiiii.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg scene queen jumpa king tepi tasik. Nmpk naw fake acah2 lemah lembut, jln pun kemain sopan. Tetibe mcm tu. Queen aka chef mmg sengal. Tp nmpk kelakar, smpi king terkejut tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 05:22 AM | Show all posts
hijau88 replied at 12-1-2021 01:01 AM
Yg scene queen jumpa king tepi tasik. Nmpk naw fake acah2 lemah lembut, jln pun kemain sopan. Tetibe ...

oh ituu...King terkejut awat sopan sungguh, inang choi ajar... tapi dia suka yg queen yg dulu , dan i think she is jealous ( i mean the feminine side of her ) sebab king setuju pasal gundik tu dan dia bisik biarlah susur galur gundik tu dia nak tentukan....


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 04:03 PM | Show all posts
nak tau satu je, pelakon lelaki yg suara di voice over tu, takde masuk dlm scene joseon ke
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 06:11 PM | Show all posts
hotmak replied at 12-1-2021 04:03 PM
nak tau satu je, pelakon lelaki yg suara di voice over tu, takde masuk dlm scene joseon ke

Bong Hwan tu chef rumah Biru ep 1 - tak , dia tak masuk....

dia sekarang mendapat ilham nak musnahkan 3 keturunan Han yg dok kacau dia at present time tu , sekali gus ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 12-1-2021 01:01 AM
Yg scene queen jumpa king tepi tasik. Nmpk naw fake acah2 lemah lembut, jln pun kemain sopan. Tetibe ...

Terus kena sound dgn king suruh buat mcm biasa je tp suka dgr king panggil my queen
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 4-1-2021 11:48 PM
King tu sebab dah melalui sejarah silam keluarga yg sangat sangat tragics dan segala macam khianat ...

Kesian tgk part king dah beri kata putus tp grand queen tu x puas hati..dia pnya trauma sampai termimpi2 jd boneka neneknya n kena gelak dgn menteri2 tu ntah2 neneknya tu pun jahat...aihhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2021 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 5-1-2021 05:22 AM
suara Bong Hwan tak ada..nape ye, yes jadi perempuan tetiber dan deria bau dia cukup kuat untuk tr ...

Part suara bong hwan dh menghilang tu iols x brp paham..tp memori queen sebenar tu sikit demi sikit balik ke badan queen..tu yg jenuh dia berlawan dgn perasaan suka dkt king sampai jadi anti fan pada king
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 06:22 PM | Show all posts
shiraloveyou replied at 12-1-2021 09:51 PM
Part suara bong hwan dh menghilang tu iols x brp paham..tp memori queen sebenar tu sikit demi siki ...

yang tu i pu tak faham bagaimana ...kabur kan, tiberszz je suara Bong Hwan tak ada...
sebab....i think , ni i think lepas queen sedar daripada situasi kritikal tu, suara Bong Hwan the Blue House chef makin tak da.
u know why? i think kalau ada suara tu - ten agak janggal sebab mungkin , ni mungkin je tau , kalau dikekalkan suara lelaki akan ganggu character development of the Queen tu, sebab babak ep 7 - 12 mungkin is the time Queen and King realise they have feelin for each other...so u see...kalau suara bong hwan tu ada , i mean nanti kontroversian hubungan jenis pulak ....i mean dia sedar yg unsur jiwa ruh queen tu co -exist dengan dia...memori queen tu makin kuat ...so agak pelik kalau adengan suami isteri tetiba bong hwan wujud dengan suare?

tapi i tak faham jugak...

bong hwan asal tu kat hospital kan?

next week - ade adengan panah memanah...macam adengan scene 100 days my prince pulak...


Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 06:23 PM | Show all posts
mimpu queen tu queer lah , suka wanita ye queen ni...pilih gundik pun dia control ye...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 03:58 AM GMT+8 , Processed in 0.091896 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list