CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: xyla73

[tvN] Mr. Queen - Shin Hye Sun, Kim Jung Hyun

  [Copy link]
Post time 21-1-2021 12:17 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 21-1-2021 12:28 AM
yellowprestige replied at 20-1-2021 03:33 PM
ade tggl lg 8 episod kan..kalau iols baca2 kt wikipedia, Cheoljong dgn Queen Cheorin takde zuriat. ...

dalam sejarah Cheoljong ni depa Kim Andong Clan ni - ambik dia dan jadikan dia raja dan depa tak boleth pun ajar dia - kemahiran 3M -  membaca ,menulis mengira etc , yups kalau baca sirah Cheoljong ni , baginda mangkat pun katanya diracuk oleh gang gang Andog Kim ni ...sebab tu Cheoljug and Ypung pyong tak syka clan Andong Kim ni ...dan ada lagi yg  baca gang Andong Kim ni biarkan je Kng ni dengan pakaian nelayan atau asal usul tempatnya - depa bonekakan habis...


so itu apa yg tercatat dalam sejarah  dalam sumber yg tertentu

cuma ni drama fictional ...i mean sedangkan Cheorin ni pun depa boleh buat plot ruh chef in the blue house masuk ...i hope ada sikit ubah suaian  hahaha


Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 12:20 AM | Show all posts
yellowprestige replied at 20-1-2021 04:21 PM
iols ni dkt setahun tak sempat follow k-drama..ntahla mcm tkde yg menarik hati..baru tau yg King t ...

King ni tak sihat ?
eh ye?

ye ke?

i tengok king ni muka dalam iklan current tv
King ni dalam CLOY - sedih laaaaaaa seab dia boleh plak meninggal aiyoooo kesian seo dan
dan Dinner Mate - King Jugak...

hahahahaha semua watak dia elaki yg ada involved dengan wanita , pretty slick , sly  hahaha smart.

yes...


oh dia luar film sakit  ke ?

king ni ????
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
king no consider antara paling lemah dlm kalangan king joseon angkara pembesar mamanda2 menteri gila kuasa dan rasuah..then jatuh kerajaan joseon..rakyat sengsara tp king x boleh buat apa2 sbb dia boneka...adakah sejarah berulang zaman moden ni..harap x lah
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 06:25 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 21-1-2021 12:20 AM
King ni tak sihat ?
eh ye?

iols rase ade terbaca la masa ada satu drama tu dihentikan sbb dia tak sihat..ni artikel tahun 2018

Girls' Generation Seohyun left in the lurch as leading man drops out of Korean TV drama

so apparently heols ade eating & sleeping disorder.




Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 06:30 PM | Show all posts
sarah_ary2 replied at 20-1-2021 06:51 PM
Ada siap subtitle sekali oklah hr tue beli sim card maxis prepaid dapat seklai viu premium setahun ...

owhh..iols menumpang jelah tgk short IG clip mlm Sabtu tu hahha...indonesians ramai yg rajin kan..bnyk diorg yg buat fanmade clip ni..

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 06:31 PM | Show all posts
honeybee1802 replied at 20-1-2021 11:04 PM
Drama yg budak sekolah tu kee?

ye betul..school 2017 kalau tak silap..

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 06:34 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 21-1-2021 12:17 AM
dalam sejarah Cheoljong ni depa Kim Andong Clan ni - ambik dia dan jadikan dia raja dan depa tak b ...

i believe diorg akan ubah..tak k-drama lah kan kalau sama je..harap jgn hero-heroin mati jela
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 11:15 PM | Show all posts
yellowprestige replied at 21-1-2021 06:25 PM
iols rase ade terbaca la masa ada satu drama tu dihentikan sbb dia tak sihat..ni artikel tahun 201 ...

depa ni taksub keje and body image , i rasa dia ni exhaustion and somehow dah in too deep dah ni sampai tu dia aih ...

no wonder kurus...


but i must say - he is a good actor , i like his style potraying Geonh Sung ape ntag dalam rash landing on you so real..i love to see him keletah dengan seo dan - the north korean girl tu nice....

dia suka bawa watak smart, slick, cheeky , boyish skirting around lady with strong personality
macam mr queen..macam Dinner Mate ... tengah tengok jugak dinner mate

my god ...hahahaah
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 11:16 PM | Show all posts
yellowprestige replied at 21-1-2021 06:34 PM
i believe diorg akan ubah..tak k-drama lah kan kalau sama je..harap jgn hero-heroin mati jela :lol ...

hahahaahahahah

sedih tau kan bile korek korek balik...sirah depa...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 09:46 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 21-1-2021 11:16 PM
hahahaahahahah

sedih tau kan bile korek korek balik...sirah depa...

iols rasa trauma dulu2 layan Memories in Bali akhirnya semua org mati..hahaha..nyampah betul..nyampah sbb punyelah follow beria kan

Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
yellowprestige replied at 22-1-2021 09:46 PM
iols rasa trauma dulu2 layan Memories in Bali akhirnya semua org mati..hahaha..nyampah betul..nyam ...

Aku hrp cerita ni happy ending. Maksudnya king bersama dgn queen sebenar.
Chef balik ke dunia moden.

Kalau takkk. Sakit hati weyh.
Sbb aku tgk Penthouse fevret character kena tikam. Ni pun masi tak puas hati.
Ada season 2 pun tak pasti ada plot twist hidup or tak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 05:04 PM | Show all posts
lonso replied at 21-1-2021 06:21 PM
king no consider antara paling lemah dlm kalangan king joseon angkara pembesar mamanda2 menteri gila ...

komen2 korang ni membuatkan i google jgk raja cheoljong ni n queen cheorin..tp tahap2 wiki jer..not proper reading la kan..tp kesimpulan kaka pun sama la...pakatan dlm istana yg suka2 melantik raja2 yg muda tatau apa lama kelamaan membuatkan joseon tu lemah agaknya..ini nice read jgk..apparently mmg niat si maharani balu tu nak mempuppetkan raja..

http://m.koreatimes.co.kr/pages/article.asp?newsIdx=297277

Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 09:29 PM | Show all posts
err sape da tengok yg  live streaming ???

heheheh


best!!!!


u will see himbeing fictionally a man and a real KING..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 09:31 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 23-1-2021 09:33 PM

okay ep 12 - akan ade total recall, akan ade wow unexpected  turning of events

dan akan tahulah apa jadi pada ledger itu ....yups

dan i think u all akan argh arghh kan Hwa Jin
dan King akan tah something sweet , Queen pun akan tahu something sweet  ..hahaah
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 09:32 PM | Show all posts
Queen ni lebih cerdik dari Ju gyeong lah ...yups that one i can say.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg jiwa queen sbnrnya tu tetibe ada lak kat kolam. Hrp2 dpt la dia kembali ke jasadnya. Takkan kembalikan ingtkan sajork. Kesian la kat chef tu dia nak jgk balik ke dunia moden. Tp mungkin queen chef nak settlekan dlu hal2 kat istana.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk preview mustahil lak queen diracun. Sj tau selit scene mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
hijau88 replied at 24-1-2021 12:17 AM
Yg jiwa queen sbnrnya tu tetibe ada lak kat kolam. Hrp2 dpt la dia kembali ke jasadnya. Takkan kemba ...

Erk...awat sangkut situ?iols ngk mlm ni je la..kena belajar bhs korea ni..senang skit paham..takat ni iols paham..dega...uri...hehhe
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 09:04 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 24-1-2021 09:06 AM

wow ,  i watched the episode. 13th epi with english subs, lepas subuh hahaha sebab tak nak tido after subuh kan, tak elok.

so dengan subtitles i baru faham yang wow , it is complicated dan Queen ni pun macam Jugyoung jugak rupanya pada waktu awal episodes  - hmm tersilap i i ingat dia ni berani , tapi tidakkk.... semua penakut rupanya

wow - banyaknyer rahsia dalam istana dan ini melibatkan beberapa perkara yang dirungkai

- hubungan antara Queen Cheorin and the COUSIN - dalam epi 13 ni tengoklah betapa ' baiknya' cousin ni  - yes. niat sebenar dia aka dilihat.

- memori queen akan dikembalikan setelah ' Something she did' - so  yes keep an eye on this - sebab ini adakaitan dengan apa yg  i cakap - i ingat queen akan menyebelahi King - dan memungkiri apa yg dilafaznya semasa dia di rumah ayah dia  ketika sakit . remember? King kata jgn betray him, kalau tak nak  ambil side pun" ...so ep 13 ...queen dalam persimpangan dilemma , yups macamlagu KRU tu..kesian dia...i nyampah ayah queen ni.

- hmm ini ada implikasi - situasi ' terrorism ' letupan ni  menyebabkan  queen ' diugut'  oleh Kwa Ju Geon ( yg PM adik Ratu Balu Utama  ) tu mengugut Queen untuk taking his side...Queen dengan kurengg cerdiknyapi bagi tahu insiden dalam telaga - dan ini menguatkan tanggapan yg King ada ledger tu ...

- so ...tengoklah  nanti apa akan terjadi...

Queen tak lah seperti anda fikirkan  hehehe...sebab i tulis ni sebab saa yg dah tengok ep 13 akan tahu apa yg telah berlaku ...

dan  hehehe i think king tu tahu ...siapa Queen tu

- Hwa Jin sangat seperti Soo Jin - yups exactly

- siapa sebenarnay identiti tukag urut Ratu Balu Utama? the masseuse of the Ratu Balu Utama...???
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 09:09 AM | Show all posts
hijau88 replied at 24-1-2021 12:17 AM
Yg jiwa queen sbnrnya tu tetibe ada lak kat kolam. Hrp2 dpt la dia kembali ke jasadnya. Takkan kemba ...

something terjadi sebelumtu amat penting- babak sebelum dia berada di kolam amat penting dan selepas berada di kolam amat penting.

sebab masa ni Queen dalam dilemma. yg i agak terejut dan fikir queen ni penakut ketika ni lah. sebab nya dia akan cakap. ini scene penting.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-6-2022 11:04 AM GMT+8 , Processed in 0.178305 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list