Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4166
View
47
Reply

Dari Muda Mengidam, Aliff Syukri Hadiahkan Ibu Mentua Honda CR-V

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-11-2020 12:00 PM | Show all posts |Read mode
Meskipun ada yang kurang gemar dengan sikapnya didakwa suka menunjuk, namun ramai menjadikan usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri sebagai contoh seorang yang mementingkan keluarga.


Bukan sahaja sentiasa menghargai ibu bapa dan isterinya, malah Aliff turut melayan ibu bapa mentuanya sebagai ibu bapa sendiri.


Baru-baru ini, Aliff membuat kejutan menghadikan ibu mentuanya sebuah kereta.




Kredit foto: IG Aliff




Menurut Aliff, kereta jenis Honda CR-V itu merupakan kereta yang diidamkan mentuanya, Rohani Hassan sejak zaman muda lagi.

Maklumlah dari zaman muda mengidam nak pakai, akhirnya dapat juga. Kalau tak ada mereka, tak pasti saya ada isteri sebaik Shahida, katanya.


Menerusi perkongsian itu, Shahida turut mendedahkan Aliff adalah menantu kesayangan ibunya dan satu-satunya menantu lelaki dalam keluarganya.


Dalam pada itu, Aliff turut menitipkan pesanan kenapa orang ramai agar sentiasa berbakti bukan sahaja kepada ibu bapa sendiri, tetapi juga mentua.




  



Perkongsian Aliff itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang memuji sifat pemurah usahawan tersebut, malah ada yang mengalirkan air mata melihat Aliff yang menyayangi ibu mentuanya seperti ibu sendiri.




Sumber: RotiKaya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-11-2020 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah berbaik ke???
AS makin botak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7: Dah berbaik ke???AS makin botak ke?

Ironikkkkk.tokey tonik super lebat boleh botak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
apelah sgt honda crv tu . selipar die lg mahal dr kereta tu. baru skrg ke die belikan?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
apelah sgt crv tu. selipar die lagi mahal dr kereta tu. tkkan bru skrg die bru belikan
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah seronok nya ada menantu gini
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru ke second hand tu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Entah. Iols x suka kereta. Xtau knp. Kalau ad org beli kereta ke dpt hadiah kereta rege ratus ribu pun iols mcm xde perasaan... x rs wow pun.. tp iols hadap kereta Tesla yach !
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Joysparta replied at 28-11-2020 04:32 AM
Baru ke second hand tu..

second hand je tu..plat pun plat lame
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
bedahmulutpuaka replied at 28-11-2020 01:19 PM
second hand je tu..plat pun plat lame

Husnuzon. Alip nk belikn mecedes baru. Tp mil taknak.. Minta yg biasa2 je.. Taknak jiran tetangga kwn2 mengata tumpang tuah menantu..

Done jd setajah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 01:57 PM | Show all posts
Beli cash tak pe,bagi geran sekali siap nama emak dia.

Jangan bulan bulan instalment suruh emak dia bayar pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah kata kaya raya tp BARU NAK BG MERTUA CRV??? Dah lama wujud dah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 28-11-2020 11:20 AM
Ironikkkkk.tokey tonik super lebat boleh botak.

Kulit tangan dia pon pelik tau.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 28-11-2020 01:15 PM
Lah kata kaya raya tp BARU NAK BG MERTUA CRV??? Dah lama wujud dah.

Mak mertua pon maapkan segala krisis nk cerai 3 kali xjadi
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Siap mention menantu kesayangan tu.. menantu lain x kecik hati ke? Ditaburi duit n harga je boleh jd kesayangan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Crv is a good choice.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya dapat keta free


Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Lengkong replied at 28-11-2020 02:37 PM
Bestnya dapat keta free

Semoga dapat menantu yg kaya raya jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 28-11-2020 02:23 PM
Siap mention menantu kesayangan tu.. menantu lain x kecik hati ke? Ditaburi duit n harga je boleh jd ...

Kan., siap bgthu. Hahaha sabo je la menantu lain.
Yg lain sume perempuan.makan hati btol family cmni hahah
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Patut laa kesayangan, sorang je menantu lelaki, kayo lak tu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list