Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3910
View
46
Reply

Tiz Zaqyah Tak Dapat Bayangkan Jika Ditakdirkan Hidup Berpoligami

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-11-2020 11:21 AM | Show all posts |Read mode
Menjengah usia 32 tahun, pelakon, Tiz Zaqyah tidak menafikan sentiasa berdepan dengan persoalan mengenai perkahwinan dan rumah tangga.


Terbaharu, Tiz kini membintangi drama berjudul Isteri Misteri yang mengisahkan pasangan suami isteri berhadapan masalah rumah tangga, termasuk situasi poligami.


Ditanya mengenai poligami dan pendapatnya secara peribadi, Tiz menganggap apa juga yang berlaku berkaitan jodoh seseorang itu adalah ketentuan takdir.


Foto: IG




"Apa yang boleh saya katakan, jodoh itu ketentuan Tuhan. Kadang-kadang, apa yang kita tak mahu, itulah yang akan kita dapat. Begitu juga sebaliknya," katanya.


Ditanya sama ada dia mampu menerima tanggungjawab sebagai isteri yang suaminya berpoligami jika ditakdirkan, Tiz belum mempunyai jawapan konkrit untuk diberi.


  



"Saya pun belum berumah tangga, jadi rasanya saya tak mampu memberikan jawapan yang tepat dan spesifik. Cuma, saya tak boleh bayangkan kalau ia berlaku kepada diri saya," katanya.


Ditanya mengenai drama bersiri hasil kerja sama antara Viu dan Primeworks itu, Tiz berkata, ia adalah satu karya yang ringan namun memiliki mesej tersendiri buat penonton.


"oligami adalah satu isu yang berat. Jadi, kerana konsep drama ini adalah komedi dan juga romantik, isu itu dilembutkan atau diringankan buat paparan penonton," katanya.


  



Berkongsi mengenai proses penggambaran drama bersiri itu, Tiz tidak menafikan norma baharu menjadi pengalaman baharu buat dirinya sebagai pelakon.


"Saya terima tawaran ini kerana tertarik dengan barisan pelakon yang membintangi drama Isteri Misteri. Kebanyakan mereka adalah dalam kalangan rakan-rakan saya, termasuklah pengarah dan kru produksi.


"Dari segi penggambaran, banyak perbezaan yang saya rasakan berbanding sebelum ini kerana kita sekarang menjalani proses norma baharu," katanya.


Walaupun perlu mengikuti pelbagai prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan, itu tidak menjadi masalah buat Tiz.


"Sebagai pelakon, menjadi tanggungjawab kita untuk mengikut SOP yang ditetapkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).


"Ini penting untuk memastikan tidak berlaku sebarang penularan wabak Covid-19 ketika sedang menjalani penggambaran.


"Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar dan kini, drama Isteri Misteri akan mula ditayangkan di TV dan juga di platform Viu," katanya.


Selain Tiz, Isteri Misteri juga turut dibintangi barisan pelakon hebat lain antaranya Sharnaaz Ahmad, Azira Syafinaz, Sharifah Sakinah, Azar Azmi dan ramai lagi.


Sehubungan itu, Isteri Misteri adalah drama 10 episod yang ditayangkan pada setiap Rabu dan Khamis, jam 6 petang di TV3, manakala di platform Viu pula akan disiarkan pada jam 7 malam. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-11-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Belum ada komen, xtau nk komen apa.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 11:49 AM | Show all posts
So?
Pemende gosip macam ni?
Kalau die kacau laki org, tu gosip.
Kalau die jadi bini kedua, tu gosip.
Kalau die cite fantasi kene bang ramai2 dalam lif, tu gosip.
Kalau takat mcm ni, nk gosip pemende?

- CARUT
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 11:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye ke 32
Umi nazeera brp
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Takyah kawen la tiz takde la risk nak bermadu. Jual jela kerang, sampai ajm.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 12:25 PM | Show all posts
ade tanda2 nk kawin ngan laki org ke tiz... yizreen dlu b4 kawin kuda mmg ade klr paper ckp tk kisah bermadu... tk lama pastu tembelang pecah... hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 12:28 PM | Show all posts
Tengok kat fb dia macam dah ada bf lama dah. Tapi berkepit macam tu je lah nikahnya tak tahu bila.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 02:35 PM | Show all posts
slyfynx replied at 27-11-2020 11:49 AM
So?
Pemende gosip macam ni?
Kalau die kacau laki org, tu gosip.

marah btul chuollss nih?but i loikee carutan chuollss kat reputs ni..benda tah pape jadi gosip

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Bosan la gosip hari ni.. nexttt
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 02:47 PM | Show all posts
Kawen dulu la.. bru keluar kt board gossip nie..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu pasah marah dia mesej kat Jejai kan, ons jer la skarang. Bila masuk femli perasan canggih padahal suma rupa indon construction tu, wajib amik ati mak mertua. Nescaya hidup senang lenang sampai mati.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tizzy ni antara artis yg talented. Bole menyanyi,berlakon & melukis.

Cuma quite social & org tak bole terima. Org malaysia kn suka artis tu mcm MF, sopan santun.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 27-11-2020 11:52 AM
Ye ke 32
Umi nazeera brp

Tiz lahir 88,ummi 90
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenasketum replied at 27-11-2020 03:31 PM
Dulu pasah marah dia mesej kat Jejai kan, ons jer la skarang. Bila masuk femli perasan canggih padah ...

Jgn dilupa dlu sheols break off ngan remi bangla sbb kantoi skandal ngan akasah jepon...bini akasah ckp sheols ade simpan gambar bogel si tits zakiah nie
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
blekkep replied at 27-11-2020 08:41 AM
Jgn dilupa dlu sheols break off ngan remi bangla sbb kantoi skandal ngan akasah jepon...bini akasa ...

Wohhh.. terkejut aku...  Iols sorang je ke tak tau pasal gossip ni?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 04:55 PM From the mobile phone | Show all posts
riyadhK replied at 27-11-2020 12:12 PM
Takyah kawen la tiz takde la risk nak bermadu. Jual jela kerang, sampai ajm.

Do you make tonnes of money from it, yourself?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
markonahlah replied at 27-11-2020 03:49 PM
Tizzy ni antara artis yg talented. Bole menyanyi,berlakon & melukis.

Cuma quite social & org tak ...

Maksud xblh terima tu how?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 27-11-2020 06:27 PM
Maksud xblh terima tu how?


In order to be malaysia 'sweetheart' mcm MF, u need to be clean from gossip, tunjuk ahklak yg baik.

Masa tizzy popular time nur kasih, ramai ingat dia ni good girl image, sekali keluar cite clubbing, hisap rokok, terus menjunam popularity dia
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn byg...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
markonahlah replied at 27-11-2020 06:58 PM
In order to be malaysia 'sweetheart'  mcm MF, u need to be clean from gossip, tunjuk ahklak yg ...

Oh itu.. Mmg malaysian mentality kena gitu even semua tau sapa masuk industri ni ssh nk jaga n xsosial... Too many temptation...

No wonder dia susah nk letop n dpt good naskah mcm nur tu...

satu je dia ni blakon best.. Suka tgk
Hehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list