Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1407
View
37
Reply

[Dunia] Sebahagian production MacBook dan iPad dipindah keluar dari China ke Vietnam dan India pulak

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-11-2020 10:26 AM | Show all posts |Read mode
Pengeluaran Sebahagian MacBook Dan iPad Mungkin Dipindahkan Dari China Ke Vietnam
Diterbitkan pada 6 jam lepas oleh Aman.

Apple sedia menggunakan khidmat Foxconn di China dalam mengeluarkan pelbagai peranti mereka. Apa pun, dengan perang perdagangan antara China dan Amerika Syarikat, kini Reuters melaporkan mengatakan Apple telah meminta Foxconn mengalihkan pengeluaran dari China ke kilang di Vietnam.

Ia dikatakan, Foxcon akan mengalihkan sebahagian daripada pengeluaran iPad dan MacBook ke Vietnam. Foxconn dijangka bersedia dengan bahagian pengeluaran di Vietnam bagi memenuhi permintaan Apple menjelang awal tahun 2021 kelak.

Sebahagian pengeluaran juga dijangka akan diteruskan di China. Apple mengambil langkah ini dalam usaha untuk mempelbagaikan bahagian pengeluaran C dan mengurangkan sebarang impak sekiranya berlaku perang dagangan yang melibatkannya.

Disamping untuk iPad dan MacBook, Foxconn juga turut telah membuat pelaburan dalam membangunkan bahagian pengeluaran iPhone di India.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-11-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Setelah aku dok belek2 tutorial kat youtube.. Aku rasa terjatuh cinta pulak dgn ipad Air 2020 rabak purse murah aku.. Hahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah sedangkan mikrocip Nintendo Switch pun dah di outsource ke Sharp Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 01:41 PM | Show all posts
sarah82 replied at 27-11-2020 10:58 AM
Setelah aku dok belek2 tutorial kat youtube.. Aku rasa terjatuh cinta pulak dgn ipad Air 2020  ...

best sgt ke?
hang beli baper? masa 11.11 aritu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 27-11-2020 01:41 PM
best sgt ke?
hang beli baper? masa 11.11 aritu ke?

Aku tak beli.. Tapi sebab aku dok layan tutorial mcm mana nak buat video.. Aku terjatuh cinta dgn iPad Air 2020 pulak.. Hahahaha.

11/11 baru ni aku beli samsung tab A7 2020 dan logitech K380..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan main kaya makcik
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 02:00 PM | Show all posts
sarah82 replied at 27-11-2020 01:46 PM
Aku tak beli.. Tapi sebab aku dok layan tutorial mcm mana nak buat video.. Aku terjatuh cinta dgn  ...

iols dolu2 ada tab samsung. ok la utk buat keje masa tu.. bila jaman berubah, samsung tab iols jadi mcm era dinosaur, hanya layak utk main game je.

iols rasa beli apple tab mcm best tapi iols takde keperluan pakai tab lagi. la ni samada pakai laptop, desktop atopon tepon je.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 02:13 PM | Show all posts
Apsal aku memula baca nampak "Sebahagian production MacBook dan iPad dipapah keluar dari China"
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 27-11-2020 02:00 PM
iols dolu2 ada tab samsung. ok la utk buat keje masa tu.. bila jaman berubah, samsung tab iols jad ...

Aku tak rasa nak beli laptop pulak.. Lepas aku tengok ipad air tu.. Hahaha..berangan is free
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 02:19 PM | Show all posts
sarah82 replied at 27-11-2020 02:14 PM
Aku tak rasa nak beli laptop pulak.. Lepas aku tengok ipad air tu.. Hahaha..berangan is free

hang tak sesuai beli laptop sbb hang bknnya buat keje typing ke apa yg bebyk.
beli yg termampu... bila ada duit lebih baru boleh beli yg lebih 'up'
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 27-11-2020 02:19 PM
hang tak sesuai beli laptop sbb hang bknnya buat keje typing ke apa yg bebyk.
beli yg termampu... ...

Aku buat mcm2 guna phone.. Hahaha.. Aku jadikan tab tu sebagai mini laptop.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 04:24 PM | Show all posts
sarah82 replied at 27-11-2020 03:16 PM
Aku buat mcm2 guna phone.. Hahaha.. Aku jadikan tab tu sebagai mini laptop.

baguih la.. gunakan seoptimum yg mungkin
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 27-11-2020 04:24 PM
baguih la.. gunakan seoptimum yg mungkin

iols bukan acik2 yg tau beli telefon mahai tapi setakat wasap dan berforum saja walaupun iols dikatakan tak habis SPM...sebab tu iols plan nak beli iPad Air pulak nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 04:37 PM | Show all posts
sarah82 replied at 27-11-2020 04:32 PM
iols bukan acik2 yg tau beli telefon mahai tapi setakat wasap dan berforum saja walaupun iols dika ...

selamat mengumpul duit
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 27-11-2020 04:37 PM
selamat mengumpul duit

hahaha...projek skrg siapkan dulu video tutorial iols
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 05:07 PM | Show all posts
sarah82 replied at 27-11-2020 04:42 PM
hahaha...projek skrg siapkan dulu video tutorial iols

bagus bagus...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 27-11-2020 05:07 PM
bagus bagus...

hahaha...choiii..untuk tidak OT...menarik..vietnam dan india buruh murah...mmg kaya gila2 la Apple.
Tambah skrg ramai youtuber yg sarankan beli ipad PRO 2020 dan convert jadi mini laptop dan performance hampir setara dgn macbook.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 08:59 PM | Show all posts
sape2 pun boleh manufacture... kecuali os ios tu dah trademark
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 27-11-2020 02:58 AM
Setelah aku dok belek2 tutorial kat youtube.. Aku rasa terjatuh cinta pulak dgn ipad Air 2020  ...

Ipad Air multitasking susah.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 27-11-2020 11:06 PM
Ipad Air multitasking susah.

dari review kat utube byk ckp ipad Air ok..tapi pro lagi la ok...utk pengguna biasa iols rasa sesuai la air ni...kalau pengguna yg kuat edit video disarankan ambik ipad pro 512 gb 12 inci...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list