Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1751
View
17
Reply

Bayi Jatuh Dari Tingkat 13 Sempat Disambut Jiran

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-11-2020 06:02 PM | Show all posts |Read mode
Berpantang maut sebelum ajal. Itulah situasi dialami bayi berusia dua tahun di China apabila terselamat selepas jatuh dari tingkat 13 kediamannya.


Toutiao News melaporkan, bayi lelaki dari bandar Hefei, wilayah Anhui itu, bernasib baik apabila jirannya yang berada di tingkat 12 perasan kejadian itu sebelum sempat menangkap lengannya, namun terperangkap di hadapan jeriji besi tingkap.




Kredit foto: Newsflash




Tindakan pantas jiran lelaki yang pernah menjadi bomba hutan berjaya menahan bayi itu daripada terjatuh ke bawah, manakala isterinya menghubungi pihak berkuasa untuk membantu menyelamatkan bayi berkenaan.


Pasukan bomba yang tiba di tempat kejadian menggunakan alat pemotong elektrik khas bagi memotong jeriji besi tingkap sebelum berjaya mengeluarkan bayi itu.


Difahamkan, bapa bayi itu keluar meninggalkan bayi itu yang tertidur keseorangan di apartmen mereka. Namun, bayi itu terjaga dan memanjat balkoni.


Rakaman video anggota bomba menyelamatkan bayi itu tular di media sosial hingga ada warganet yang memuji tindakan pantas pasangan jiran itu malah tidak kurang juga turut mengecam kecuaian bapa bayi itu.

"Sungguh dia bernasib baik ditangkap jirannya tepat pada masanya.

"Ibu bapa tidak seharusnya meninggalkan anak kecil di rumah sendirian," komen seorang pengguna Sina Weibo.




Sumber: Harian Metro

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-11-2020 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Uishhh!!! Nasib baik betul jiran sedar tepat pada masanya
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 07:39 PM | Show all posts
China kan.... pelik la haiii
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 08:01 PM From the mobile phone | Show all posts
bodohnya mak bapa dia.. umur 2 tahun tinggal sorang. Kau tak sekolah ke???
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhh hebatnyaaaa abam bombaa..hutan???
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah aku agak, mesti dari negara leluhur
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 08:17 PM | Show all posts
Kenapa lah ibu bapa bayi ini begitu singkat pemikiran
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
China....wht u expact?? Ank dlm saluran pembetungla...perigi...tersekat kat escalator n tetiba kat tgah jlan
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 08:34 PM | Show all posts
populasi ramai... sama macam negara jiran seberang laut tu pun banyak berita pelik2...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 09:15 PM | Show all posts
Nyawa dia panjang lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Poor baby. Nasib baik dpt jiran bagus
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Bangsat nye bapak dia. Apalah yg dikejarkan sgt, smp ko tinggalkan anak ko sorang2. Aku ni, kalau abam Grab smp bwk makanan, aku kena turun, aku heret anak aku sekali. Tido ke, celik ke, aku heret jgk.
Bebudak ni satu pe'el. Bila kau takde tu lah, dia terjaga. So sebelum bende tak elok jadi, heret saja! No excuse
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 10:13 AM | Show all posts
Seram sejuk tengok, mujur dapat selamatkan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 10:36 AM | Show all posts
dengar dalam radio tadi.. dia cakap jiran tu dah nmpak time budak tu keluar kt balcony rumah. bila budak tu jatuh dia terus tarik. kiranya power betull la jiran tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 10:48 AM | Show all posts
shark_eow7 replied at 27-11-2020 10:36 AM
dengar dalam radio tadi.. dia cakap jiran tu dah nmpak time budak tu keluar kt balcony rumah. bila b ...

ios takleh imagine...sbb jiran tu ada jeriji..camne jiran tu sambut ek?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 11:32 AM | Show all posts
mejaputih replied at 27-11-2020 10:48 AM
ios takleh imagine...sbb jiran tu ada jeriji..camne jiran tu sambut ek?

xtau la nak cakap. dengar dr radio je. 1 of the factor jiran yang sambut tu ialah seorang ahli bomba. mungkin dia dah biasa utk tugas mcm ni. tu yang tangkas je boleh terus tangkap walaupon berjeriji.. rasanya laaa
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 12:14 PM | Show all posts
Nasib ada jiran hebat pantas bertindak pengalaman kerja banyak membantu juga.  Buat si bapa seharusnya dikenakan hukuman akibat kecuaiannya.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 12:32 PM | Show all posts
shark_eow7 replied at 27-11-2020 11:32 AM
xtau la nak cakap. dengar dr radio je. 1 of the factor jiran yang sambut tu ialah seorang ahli bom ...

huhuu...panjang umur budak ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list