Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5270
View
141
Reply

[Tempatan] Gamers jgn cemburu ngan org kaya:TMJ muncul individu pertama miliki PS5 TMJ muncul individu pertama miliki PS5

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-11-2020 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
BARU-BARU ini Sony Interactive Entertainment telah mengumumkan harga konsol PlayStation 5 (PS5) secara rasmi buat pasaran Malaysia.

Syarikat itu turut membuka tempahan buat para peminat untuk menjadi yang terawal di Malaysia memiliki konsol idaman ramai ini bermula 12 November lalu.

Tempahan yang dibuat dijangka diterima pengguna pada 11 Disember 2020 ini.

Namun, di sebalik penantian peminat dan gamer PS5 itu, rupa-rupanya ia telah berjaya dimiliki oleh Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Ibrahim (TMJ) .

Lebih mengagumkan lagi, difahamkan beliau menjadi individu terawal di Malaysia yang memilikinya.

Kegembiraan beliau turut dikongsi di laman Instagram Stories miliknya membuatkan warganet makin teruja.

Untuk pengetahuan, konsol ini masih belum mulai ditawarkan secara rasmi di pasaran Malaysia mahupun luar negara.
Sebelum ini, dapat dilihat beberapa selebriti serta tech reviewer negara luar yang mencubanya namun siapa sangka, TMJ berjaya memilikinya hampir tiga minggu lebih awal daripada pelancaran rasmi di Malaysia.

Terdahulu, Sony sebelum ini turut mengumumkan senarai judul permainan yang bakal dibawa masuk.

Difahamkan sehingga kini sudah terdapat 26 permainan akan menggunakan konsul berkenaan sekali gus menyokong spesifikasi terkini PS5.

Permainan-permainan PS5 juga sudah boleh dipra-tempah adalah seperti Demons Souls, Marvels Spider-Man Miles Morales dan juga Sackboy A Big Adventure.
IMG_20201121_104442.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-11-2020 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
X Box baru vs PS5 ni, apa yg baguih tentang natang konsol ni? Aku lagi sedap main game di PC..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak cemburu.. Sebab aku mmg tak diajar cemburu dgn rezeki org lain

Lagipun aku layan game kat phone saja.. Sesuai dgn poket makcik B40 PPRT.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 21-11-2020 10:50 AM
X Box baru vs PS5 ni, apa yg baguih tentang natang konsol ni? Aku lagi sedap main game di PC..

Aku prefer main dkt  aku punya ps4 berbanding dgn aku punya PC. PC kena spec tinggi + graphic card power baru boleh main game latest. Pakai konsol dah xperlu fikir lg dah
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 11:24 AM | Show all posts
harga rm2000 ja pon bukan 2 juta yang nk peghak sangat pasaipa
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
nikaido replied at 21-11-2020 11:01 AM
Aku prefer main dkt  aku punya ps4 berbanding dgn aku punya PC. PC kena spec tinggi + graphic card ...

Penah main kat konsol, tapi tak puas sebab nak kontrol karekter tu mcm liar sikit terutamanya utk RPG game/1st person shooter game.. bab graphic utk PC tu betul la, graphic requirement untuk game2 latest memang gila.. tapi, selalunya aku main game nak enjoy dia punya storyline.. takde la nak set high/extreme details sangat..
Lama sangat tinggal dunia game ni.. last aku main game pulun sungguh-sungguh, game batman Arkham City dgn batman arkham asylum.. tu pun kat macbook pro ja..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
x boleh main game lama3 mcm ps tu, so main game kt ipad ios jer, just lepaskn gian sambil layan anak sambil tunggu ikan siap goreng he3
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 21-11-2020 11:24 AM
harga rm2000 ja pon bukan 2 juta yang nk peghak sangat pasaipa

tu la pakat jakun habis..iols memula ingat rega rm7k ke 5k ke..rupa nya 2k je pon
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu laki aku sanggup gaduh dengan aku sebab kemaruk nak beli xbox. Aku tak bagi beli sebab aku takut benda tu jadi gajah putih je. Tp last2 aku mengalah bila laki aku merajuk 3 hari mogok taknak makan nasik kat rumah. So bila dah beli, ada la dia main dlm 5 ke 6 kali je. Skang benda tu elok duduk dlm kotak kat stor mengumpul habuk
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 11:53 AM | Show all posts
sabbas di ucapkan

takde sape nak pecah rekod,
orang pertama masuk neraka ker?

boleh claim, FIRST!  
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 11:57 AM | Show all posts
Edited by brego at 21-11-2020 12:08 PM
najib888 replied at 21-11-2020 10:50 AM
X Box baru vs PS5 ni, apa yg baguih tentang natang konsol ni? Aku lagi sedap main game di PC..

sama dengan aku,
maybe aku ni gamer RTS dan Simulation game kot,
lagi sesuai main dekat PC.

sape yang minat main action, FPS or RPG game,
sesuai la guna console nih.

aku lagi suka guna PC, sebab serba boleh.
buat keje boleh, main game boleh, guna seharian boleh,
memang heavy user, so jimat kekdah nya.

tak di lupakan, PC game pun murah.
dekat Steam selalu ada sale.


steam game.png

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 21-11-2020 11:33 AM
tu la pakat jakun habis..iols memula ingat rega rm7k ke 5k ke..rupa nya 2k je pon

Terigt pizo omar riak pasal belikan skuter mak rega tak sampai seribu mengalah tak beli ps5 / ip12

Sembang kencang
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 12:00 PM | Show all posts
MeghanK replied at 21-11-2020 11:33 AM
tu la pakat jakun habis..iols memula ingat rega rm7k ke 5k ke..rupa nya 2k je pon

rasanya netizen terencat ni segala benda yg si katik gemok tengkok berlipat ni buat pon depa kagum..
kalau dia pakai kain pelikat pon depa rasa down to earth dah kot.. kenapa la bangsat2 pengampu raja  mcm ni tak mati kena covid ja semua..

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 12:12 PM | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 21-11-2020 12:00 PM
rasanya netizen terencat ni segala benda yg si katik gemok tengkok berlipat ni buat pon depa kagum ...

dah tak boleh kutuk gemok,
dia dah kurus sekarang uols, sudah jadi macho kembali.

mesti ramai aweks JDT yang sedang merembes tengok sekarang
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiram replied at 21-11-2020 11:57 AM
Terigt pizo omar riak pasal belikan skuter mak rega tak sampai seribu mengalah tak beli ps5 / ip12 ...

iols baca padal fizo tu jadi heran..nak brag beli skuter tapi acah2 compare ngan ps5..tak bijak
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 21-11-2020 12:00 PM
rasanya netizen terencat ni segala benda yg si katik gemok tengkok berlipat ni buat pon depa kagum ...

haha setuju padahal si kayangan ni pon manusia jugak..yang netizen kaki ampu ni bbnu belaka kot..jenis tak tengok dunia
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
PS4 yg ada kat umah aiols skrg buat sambung ke tv yg tak smart, tengok netflix je. Berguna sangat
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Oo.. PS5 rupanya yg dia tayng tu.
Baru akak tahu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiram replied at 21-11-2020 11:57 AM
Terigt pizo omar riak pasal belikan skuter mak rega tak sampai seribu mengalah tak beli ps5 / ip12 ...

Akak ingatkan dia belikan skuter mak nak kenmasjid harga ala-kerusi urut dulu tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2020 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Xda apa nak dikagumkan kalau org tu ada pengaruh dan sumber kewangan yg byk.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list