CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: Boomibulat

Atuk 95 sedih dan sunyi,semua rakan-rakan lama sudah meninggal dunia

[Copy link]
Post time 19-11-2020 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
tp kira tun ok lg la kan sbb sama pjg umo dgn wife..kalau slh sorg pergi dulu mmg terkesan terok la..
parents i yg 50an pun dk cakap sama dorg..bila salah sorg kwn dorg..sorg demi sorg takde..dorg ckp dtg perasaan sunyi..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-11-2020 09:11 PM | Show all posts
ceit,   pergi la ...  cara meraih simpati ni iols dah bosan,   ada bini,  ada parti,  ada musuh,  dan ada lagi cita cita sial yg nak rampas kerusi PM

sunyi paler otak ko

iols berdoa di panjangkan bomoh uols sehingga sempat merasai Parti Pejuang dlm PRU


Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
auntieagony replied at 19-11-2020 03:54 PM
Politics aside, ini mmg perasaan warga emas yg dah lanjut usia, 80 thn ke atas.

Berlaku kpd Alla ...

Betul tu. Sapa2 yg panjang umur mmg merasa perasaan mcm ni. Even yg taraf2 belia pun tak terlepas rasa sedih mcm ni bila kawan2 seperjuangan pergi tak kembali. Lagi2 kawan yg betul2 seiring sejalan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
terbayang citer korea/thailand My Love From Another Star ala2 alien yg hidup beratus2 tahun..mesti lagi bosan kwn2 semua dh mati dia je hidup lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Rzki Allah bg pnjg umo kita X merasa juga ke umo mcm tokdet
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 09:39 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 19-11-2020 09:42 PM

well,

Dear Beloved TDM,

yes, it is sad and lonely for you now as most of your circles have , you know leaving the fana and heading to the baqa'. It  's the sunnatullah .

i thnk, barangkali TDM mungkin mahukan sedikit ketenangan , just to be alone and i think masjid Putra is nice , ade tasik and ade bench tepi  ruang solat u  t, really nice to be there early morning sebelum dhuha , perhaps , tenang...cantik air tasik tu...if you want to seek solace ...the nice kind of peace...i found that site is nice.


or else , klcc is nice too...

but...tulah covid-19

i pun dah lama tak pi  klcc.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
helicornia: mmg org yg lanjut usia ni akan hidup sunyi.org sebaya dh takde nk berbual. ada dulu kisah org lebih 100 umo tk mau hidup lebih lama lagi sbb sunyi. mu ...


Yup. My great great grandma dulu pun asyik cakap dia dah bersedia nak mati. Dia tak sakit alhamdulillah dan tak nyanyuk cuma dah tak kuat dan mata tak berapa nampak.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
abangadek: Tun bernasib baik jugak lah ada wife lagi.. boleh buat sembang2 jugak.. kalau Tun Siti takde tu baru betul2 sunyi


I rasalah kan, dedua Tun ni akan pergi pun bersama2. One after another. They all punya bond tu special. Memang relationship goals la.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-11-2020 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
rosmahisham replied at 19-11-2020 08:22 PM
terbayang citer korea/thailand My Love From Another Star ala2 alien yg hidup beratus2 tahun..mesti l ...

Cerita Bicentennial Man pun sedih walau dia robot je
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 19-11-2020 10:16 PM
Cerita Bicentennial Man pun sedih walau dia robot je

Wall E pon, padehal katun je.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-11-2020 08:39 PM
well,

Dear Beloved TDM,

He is always at his yayasan perdana. Situ pun sangat cantik pemandangan. Dan sangat tenang. Dia beribadah kat situ.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
ak klu cucu dia dh lama duduk dgn dia berborak2 xde nk g clubbing2, tp sbb ak bkn cucu dia hanya mampu membaca artikel ni dgn rasa kasihan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-11-2020 09:19 PM
Wall E pon, padehal katun je.

Oh yes. Wall E. iols nangis juga.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 19-11-2020 10:21 PM
Oh yes. Wall E. iols nangis juga.

Sama la, choi.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
sambaldurian replied at 19-11-2020 09:19 PM
ak klu cucu dia dh lama duduk dgn dia berborak2 xde nk g clubbing2, tp sbb ak bkn cucu dia hanya mam ...

His cucus are always dropping by his house. His nieces and nephews and anak menantu juga. But he spends most of his time kat yayasan perdana office dia kat situ.
Dia maksudkan lonely bukan dia lonely lonely tapi kawan2 seperjuangan dia, kawan2 rapat dia berdekad2 dah makin tak ada and esp with Khalid gone, kira satu lapisan gang dia is gone.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-11-2020 09:23 PM
Sama la, choi.

iols nyampah tau iols selalu ternangis kalau citer sedih atau scenes yg happy giler pon nangis. Hehehe
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 19-11-2020 10:29 PM | Show all posts
Begitulah hukum alam dn kehidupan.  Drp Dia manusia datang, kpd Dia manusia pulang.  

Perginya teman dn sahabat yg satu ketika dulu mengelilingi kita, yg sempat kita bertengkar atau bergelak ketawa, tempat kita sampaikan keluhan atau kesalan, seiring masa berlalu semuanya akan menjadi kenangan indah bersejarah.

Tun yg hari ini tak lagi menggepalai, tidak juga disambut dirai.  Keadaan sudah berubah.  Tak lagi sibuk menyemak itineri dn masa, sape yg akan berjumpa, apa agenda mesyuarat hari ini, esok atau lusa.  Kesibukan yg bertukar  menjadi tenang, tapi tidak membuat Tun berasa senang.  Tun disenangkan sendiri sampai Tun rasa jenuh dn sepi.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:33 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 19-11-2020 05:25 PM
Kawan dengan orang muda

Tapi hati kena muda lah... part tu yang susah kot

Orang tua kalau buat kelaku orang muda, banyak orang menyampah.  Sudahnya dikata buang tebiat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:35 PM | Show all posts
it is part of fitrah, sunnatullah, yups.
well, it is sunyi....but carilah ketenangan yg hakiki ...jiwa yg tenang...kerana itu ubat segala kesunyian.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 19-11-2020 10:24 PM
His cucus are always dropping by his house. His nieces and nephews and anak menantu juga. But he s ...

i know la. i bkn nye buta huruf, komsas pun boleh tahan pandai dulu. syukur dpt cikgu ikhlas mengajar . tp i pun x 'buta' gosip2 org kenamaan. besela kita rakyat marhaen , bosan2 pkpp pkpb tgk2 citer gosip.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 05:52 PM GMT+8 , Processed in 0.077343 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list