CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Boomibulat

Atuk 95 sedih dan sunyi,semua rakan-rakan lama sudah meninggal dunia

[Copy link]
Post time 19-11-2020 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
So ?????
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:58 PM | Show all posts
pasolatido replied at 19-11-2020 06:53 PM
Aik. Kaya raya pun sedih lagi?

kaya raya bukan jaminan bahagia.


bak kata bill gates masa jadi top billionaire, kaya2 pun tidur atas katil juga, makan benda sama juga, pakaian material sama juga.. tak tahu dah nak buat apa dgn duit banyak.

lagi2 time PKP ni, duit banyak2  nak travel, enjoy sana sini pun tak boleh.




Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 11:18 PM | Show all posts
Edited by zjen at 19-11-2020 11:25 PM

kalu otak asik negatif ,   ada family ada anak pon satu hari nanti kembali sunyi,    anak dah habis form 5 otomatik akan tinggalkan weols ke asrama atau ke mana mana je

zaman kang henfon dah boleh on9 x ramai akan rasa sunyi,   iols jawap whatsapp wechat pon dah x sempat,   facebook iols pon x minat bukak ...  dan bagi perangai iols,  pergi shopping atau mana mana,  xde masalah borak dgn bos atau pekerja yg umur melebihi 25,    mostly dah matang,   byk pengalaman yg boleh share   ...    iols paling x minat borak dgn anak muda around 13 to 20 tahun,   sama cam dulu weols remaja pon x minat borak dgn org yg dah masuk kerja,   saling look down
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 11:58 PM | Show all posts
nazzse replied at 19-11-2020 06:35 PM
Rajin jitu bergurau...
Klu sunyi tengok bulan

xnak lah tengok bulan nnt teringat semula kenangan2 lalu

saja nak bergurau dgn awak agar dapat menghilangkan kesunyian dlm hati kita berdua
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Better tun cari kawan br yg masih bersekolah. Sbb tun akan hidup panjanggggggg lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 01:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Mrk yg kutuk Hina Tun entah sampai X 95.Silap2 baru 19 dah K.O.Avoid politic issue here.Deep feeling for olders .
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 01:53 AM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 19-11-2020 09:39 PM
well,

Dear Beloved TDM,

Boleh je print quotes ni send by mail to TDM .via YKP .
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Kita adalah APA yg Kita makan ....

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 02:29 AM From the mobile phone | Show all posts
abcdotcom replied at 20-11-2020 12:56 AM
Kita adalah APA yg Kita makan ....

Tun Siti pun cakap benda yg sama dengan my Mom. Itulah rahsia Tun. Makan bila lapar dan berhenti sebelum kenyang. Lagi satu dia kata, banyakkan membaca. Exercise otak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 02:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Panjang lagi perjalanan Tun selagi tak mintak maaf pada org2 yg Tun sakiti n fitnah. Asik2 nak gaduh...cakap Melayu pemalas...tuduh Najib mcm2...Tun jer lah yg bagus. Lantak kau lah Atok oiiii....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 02:38 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 20-11-2020 02:29 AM
Tun Siti pun cakap benda yg sama dengan my Mom. Itulah rahsia Tun. Makan bila lapar dan berhenti s ...

Skrg zaman gajet,TV jadikan pembacaan bukan hobi atau priority.Ditmbh stress dgn Covid19 ,sendu  Pula nak membaca .Ada buku Beli 10 tahun lps pun belum khatam.A Doc in the house pun belum separuh ....
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
abcdotcom replied at 20-11-2020 01:38 AM
Skrg zaman gajet,TV jadikan pembacaan bukan hobi atau priority.Ditmbh stress dgn Covid19 ,sendu  P ...

I am a bibliophile. Reading is one of my hobbies. I write a lot too and therefore, kena membaca juga sebab kena buat research.
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 03:15 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 20-11-2020 02:49 AM
I am a bibliophile. Reading is one of my hobbies. I write a lot too and therefore, kena membaca ju ...

I had 600 blogs n 10 books honey.Love reading but depend on situation .
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 05:01 AM | Show all posts
pasolatido replied at 19-11-2020 06:53 PM
Aik. Kaya raya pun sedih lagi?

Wang ringgit tak bermakna bila usia da lanjut....
Apa ko nak makan
Apa ko nak rasa
Mana ko nak pergi

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 05:15 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 19-11-2020 10:16 PM
Cerita Bicentennial Man pun sedih walau dia robot je

Nnti nk caria citer ni.tq
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 05:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu la bagus kalau ada retirement village/ centre. Tp melayu pantang sbb kata derhaka. At least dkt tmpt tu ada nurse jaga, yg tua2 duk sebaya boleh borak2
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Xpe tun.. Semua orang akan rasa macam tu satu hari nanti... InsyaAllah kalau umur panjang... Nenek kakyung pon sama.. Sekarang dah 81 dah... Kawan2, sepupu sepapat, adik beradik yg sama2 membesar ngan dia semua dah mengadap Ilahi dah.. Bila orang datang rumah sampaikan berita kematian, mesti dia akan sedih.. Menung dan hilang selera makan... Kakyung pon hari2 lepas solat doakan kesihatan yg baik dan panjang umur utk mak abah, mak pak mertua, makcik ngan nenek kakyung tu.. Sebab kakyung rasa kakyung xkuat nak hadapi berita kehilangan siapa2 dalam keluarga kakyung.. Tambahkan dengan keadaan pendemic ni... Huhu.. 3 bulan dah xdapat balikkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Takyah nak drama sangat. Meluat. Euw
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuma nak komen, orang jahat memang lambat mati
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 08:39 AM | Show all posts
ni petanda2 dia dah tak lama tu .....bagus la tu baru aman skit malaysia ni.....so boboi n adik beradik cucu cicit bersedia laa berdikari....dah x der cable lepas ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 10:21 PM GMT+8 , Processed in 0.086621 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list