CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: qqOfficial

Drama bersiri : Angkara Cinta tambah ep lg, jadi 115 episod~ gandingan Hun haqe

  [Copy link]
Post time 1-2-2021 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
qqOfficial replied at 1-2-2021 05:06 PM
takpelahh chuols kalo tak ikut versi asal... kira versi malaysia laa...boleh kita as penonton buat ...

Yelah uols. Ai dah terima hakikat versi Malaysia ni tak sama dengan versi asal. Kalau ikutkan 2 minggu ni agak membosankan dah penceritaan dia tapi Ai layankan jugak sbb dah terlanjur layan kan... Haruslah mereka kena dapat keizinan penerbit asal kalau nk ubah jalan cerita kan. Tp tulah jalan cerita pun sudah makin hambar sekarang ni. Dah tak ada rasa teruja nak tahu apa jadi macam sebelum2 ni. Uols punya jalan cerita imagination lagi power. Heheheee
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 1-2-2021 07:17 PM | Show all posts
Edited by qqOfficial at 9-2-2021 08:56 AM
saaya replied at 1-2-2021 11:10 AM
Yelah uols. Ai dah terima hakikat versi Malaysia ni tak sama dengan versi asal. Kalau ikutkan 2 mi ...

...hahaaaaa... tunggu kesinambungan versi verangannn meolsss yachh.... ahakzzzzz..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-2-2021 05:03 PM | Show all posts
sambungannyaaaa...

versi verangannn meols ; part 3

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hanya satu malam semua kejadian tersebut berlaku ;


Luq & indah – kemalangan, kereta masuk gaung dan terbakar
Haqim – pergi ke sempadan dengan 1001 perasaan
Mariani – pengsan tanpa diketahui oleh sesiapa sbb mengunci diri dalam biliknya
Nek milah – menangis2 meratapi dengan apa yg berlaku..(ada babak nek milah solat, berdoa mengaji)
Adira – menangis mengenangkan apa yg berlaku dgn keluarganya – rindu akan maknya, dino, nasib ayahnya atan dan kisah cinta tiga segi antara dia, haqim dan luq serta dendam indah pada keluarganya.
Jijie –diculik sekali lagi oleh kuncu mokzan, namun terlibat dgn kemalangan (Kemalangan dgn kereta yg dipandu indah)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mokzan berang apabila mengetahui mengenai kemalangan yg menimpa jiji dan ayam2 yg lain, mokzan terus berfikir macam mana dia hendak bersemuka sekali lagi dgn indah, keluarga jiji, AKN dan sebagainya…

Dalam kemalangan tersebut, pemandu dan pakwe baru jijie meninggal, ayam2 lain ada yg meninggal dan cedera…Jijie??
Indah dan luq? …kereta terbakar…indah mengalami kecederaan parah, mukanya terbakar separuh.. luq tersedar dan dia cedera namun kakinya tersepit…namun akhirnya dia Berjaya keluar drpd kereta dan sempat Tarik indah keluar daripada kereta yg dah mula terbakar…. Kereta Indah meletop…
Jijie cedera di bahagian kaki kerana terkena kaca cermin pintu van dan menyebabkan urat saraf kaki putus yang boleh menyebabkan jijie tempang.,
AKN (faizul) ke rumah mariani utk memberitahu berita sedih tersebut.. nek milah pengsan… faizul cuba cari mariani tetapi gagal..(tanpa ketahui mariani turut pengsan dalam biliknya).

Makcik alisa tgk tv dan mengetahui akan berita kemalangan tersebut…lalu memberitahu adira… adira menjerit meraung…. Diorg bergegas ke hospital
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pn. Ramlah melawat atan dipenjara, atan merayu kepada emaknya agar dpt membebaskannya tp pn ramlah enggan, dia sengaja dtg utk terus mencemuh atan, baginya atan menyusahkannya ..dalam kemarahan cemuhan pn.ramlah, akhirnya kantoi yg atan adalah anak tirinya sahaja.. dan punca dia membenci laila (mak adira) dan adira sebab baginya anak perempuan menyusahkan dan memalukan keluarga (pn.ramlah flashback bila adik beradik perempuannya yg ditolong lupa daratan, lupakan mak ayah sampailah ada yg dipenjarakan kerana tamak dgn harta, rasuah..) malah dia mengingatkan atan mengenai sikap kakak atan yg lupa diri akan kemewahan apabila ayah atan kawin dgn dirinya (ramlah mmg berasal drpd keluarga kaya)…
Apabila mengetahui akan keberadaan indah dan luq dlm pasaraya tersebut, ramlah merancang strategi utk membeli saham2 indah dan luq sekaligus merampas hak milik pasaraya tersebut menjadi miliknya seorang… walaupun dia kena fight dgn mariani dan nek milah…

Mokzan cuba seludup masuk ke opis (pasaraya) utk mengambil apa shj dokumen kewangan yg berkaitan dan apabila Berjaya keluar drpd pasaraya terserempak dgn ramlah dan Tanpa disedari, mokzan cuba merapati ramlah dgn imej baru … (sejarah mokzan sebelum ni…pernah buat jahat, then larikan diri..kembali dgn imej baru… kononya pengusaha kilang tekstil, then, kantoi lagi…larikan diri…. Kembali lagi dgn imej baru….huhuu….).


Indah dan luq masih koma di hospital..kedua dua nya mengalami kecederaan parah…. Luq meracau racau dan termimpikan bayangan arwah papanya razlan dan neneknya Liza sementara mariani muncul di sebalik api akibat kereta yg meletop tadi.


Berita kemalangan tersebut menggemparkan pasaraya dan Lembaga pengarah, ahli Lembaga memanggil utk mesyuarat mengenai kejadian yang berlaku.. tapi seorang pun tidak hadir kerana mariani, nek milah ada di hospital utk menjaga jijie… sementara mariani juga cuba utk melihat keberadaan luq..mereka tertanya2 kenapa kemalangan antara mereka boleh berlaku. Doctor memberitahu kpd mariani yang luq kadang kadang meracau dan menyebut Namanya termasuk razlan dan puan liza. Mariani merasa pelik dgn apa yg dimaklumkan oleh doktor

Faizul jumpa remy di penjara dan menceritakan apa yg berlaku kpd jijie, luq dan indah. AKN pelik mengenai kejadian kemalangan tersebut dan siasat apa yg berlaku sebenarnya, dan ketua  beranggapan bhw kemalangan tersebut adalah dirancang oleh mokzan dan kuncu kuncunya..


Sementara itu, tanpa mengetahui apa yg berlaku di KL, haqim dan pasukan gagal dalam Operasi mengesan mokzan disempadan… kerana ada informer memaklumkan bahawa mokzan telah lari jauh di utara negara jiran (hakikatnya mokzan ada di KL jahh..).. namun ketua UTK mahu pasukan haqim terus berada di sempadan dan jika perlu masuk ke negara jiran, kerjasama dgn polis jiran utk cari mokzan sampai dapat.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………............................................

Mariani, nek milah, adira, makcik alisa berkampung di hospital utk melihat perkembangan luq, indah dan jijie..faizul dan team AKN soal siasat mariani dan nek milah mengenai jijie..bagaimana jiji boleh berada di dalam van tersebut dan bersama2 dgn sekumpulan gadis gadis lain…namun mariani dan nek milah tidak dapat memberikan jwpn sbb mereka pun tidak tahu apa yg disorokkan oleh jijie.


Doctor memaklumkan bahawa kaki kanan jijie perlu dipotong bagi mengelak luka merebak ke anggota lain. Saluran darah gagal berfungsi. Mariani dan nek milah dalam dilema.

Faizul telah menghubungi haqim dan menceritakan apa yg terjadi, haqim marah kenapa baru bgtahu dia. Faizul cuba redakan ketegangan haqim walaupun hanya dalam talian. Haqim memberontak dan berjumpa dgn ketuanya utk meminta izin balik KL sekejap utk melihat apa yg berlaku dgn kemalangan tersebut. Namun ketua haqim enggan bagi pelepasan dan minta bersabar, tumpukan pada operasi mengesan mokzan.. haqim kecewa kerana tidak berada Bersama dgn keluarga apabila kejadian malang menimpa.. dalam diam, haqim ingin keluar drpd operasi dan balik ke presint KL dan melihat keluarganya namun tidak kesampaian, ketua haqim dapat menahan dirinya drpd keluar drpd operasi, haqim dikenakan tindakan hukuman pengasingan dan telefonnya dirampas.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Puan ramlah muncul di hospital dan mengajak adira, alisa dan aiman tinggal bersama dia. Adira pelik dan merasakan ramlah ada niat lain..(sebenarnya ramlah hanya ingin menggunakan adira utk membeli saham2 indah dan luq dan menguasai pasaraya. )

Ramlah memujuk alisa, ramlah berlakon seolah2 dia dah insaf dan meminta maaf atas apa yg berlaku.

Adira tidak puas hati.. kerana ramlah menghilang sebelum ini, tidak dtg masa perkahwinan dia, masa pengebumian dino, masa atan dipenjarakan… adira berani bersuara mempersoalkan ramlah yg tiba2 muncul… namun ramlah bermain psikologi dan memberikan masa kpd mereka utk menerimanya… dia menggunakan alisa utk melembutkan hati adira.


Remy semakin serabut di penjara apabila mengetahui akan apa yg terjadi… dia memencilkan diri drpd banduan2 lain namun tanpa disedari ada seseorang memerhatikannya.

Remy merayu kepada warden penjara utk melawat jijie namun rayuannya tidak diendahkan. Remy kecewa dan tanpa disedari dia berlari ke tebing tinggi dan menjerit dan seolah2 ingin bunuh diri, apabila berpusing, remy tersadung sebelum sempat ditarik oleh seorang banduan (banduan yang memerhatikan remy dr jauh)… tapi remy menyalah anggap banduan tersebut ingin mengapa2kan dirinya lalu diorg bergaduh. Pergaduhan tersebut membuatkan remy dihukum dan di tempatkan di bilik berasingan. Remy semakin luluh dan tertekan.


Akhirnya kaki jijie dipotong, dan dia masih dlm koma, mariani dan nek milah sedih dgn apa yang berlaku. Luq dan indah pun masih koma…dan luq terus meracau racau memanggil nama razlan, liza dan mariani… mariani yg mengetahui akan perkara ini drpd adira merasa sebak dan beranggap yg luq mungkin menjumpai dirinya dalam mimpi luq.

Pn.ramlah berjumpa dgn salah seorang ahli Lembaga pengarah yg juga kawan lamanya. Dia bertanyakan mengenai prestasi syarikat sementelah dengan kejadian yg menimpa terhadap dua keluarga tersebut termasuk mokzan yang ‘telah lari dan kantoi’ dgn kerja jahatnya. Ahli Lembaga bersimpati dgn apa yg berlaku tp perniagaan harus diteruskan. Puan ramlah cuba utk berbaik2 dgn ahli Lembaga lain melalui kwn nya tersebut dan dia mula menyucuk jarum utk membeli saham2 indah dan luq serta mariani dan nek milah jika mereka, indah dan luq (terus koma dan tidak berupaya) manakala mariani dan nek milah gagal dalam pengurusan mereka.

Puan ramlah berjumpa dgn mokzan tanpa mengetahui mokzan adalah penjenayah yg dikehendaki. (mokzan berimej baru). Puan ramlah meminta pandangan mokzan mengenai pasaraya indah. Langkah kanan, mokzan akan gunakan ramlah utk mendapat haknya dalam pasaraya tersebut. Mokzan baru mengetahui ramlah adalah nenek adira dan emak tiri atan. Mokzan tersenyum lebar…


Mokzan cuba utk memasuki hospital dan ingin melihat keberadaan jijie, indah dan luq.. dan dengan niat, mokzan ingin cuba utk membunuh jijie.. namun bilik2 mereka sentiasa di kawal oleh polis AKN. Mokzan tertekan sebab dia hanya bertindak keseorangan dan bercadang utk menggunakan org lain utk membuat kerja2 jahat nya. Ketika keluar drpd hospital dan dalam perjalanan ke pasaraya, mokzan terlanggar seorang wanita dan wanita tersebut adalah Mustika………………dan bagai pucuk dicita ulam mendatang,....terus terdetik dalam hati yg mokzan ingin goda mustika dan mempergunakan wanita tersebut utk kerja jahatnya tanpa mengetahui mustika adalah sejarah hitam bagi keluarga atan. Mokzan yang terdesak akhirnya Berjaya menculik salah seorang ahli Lembaga pengarah dan mengugut pengarah tersebut (kwn puan ramlah) dgn memastikan dia mendapat duit dan akaun dia balik daripada dibekukan). Jika tidak, pengarah tersebut akan dibunuh. Dia bertindak mengurung pengarah tersebut sehingga pengarah tersebut mengikut apa yg dia arahkan. Mokzan dapati yg lembaga pengarah yg diculik adalah kwn ramlah..

Berjayakah mokzan…………..???

Mustika berasa rendah diri kerana tangannya cacat tp mokzan ingin mengenali dirinya. Mokzan menggunakan ayat2 manis utk memerangkap mustika.. Mustika pula, apabila dia yakin akan ‘kekayaan’ mokzan, mustika dan boifrennya cuba utk memerangkap mokzan…. Jadi siapa perangkap siapa……………………..???


Ramlah terus mendesak adira dan alisa utk tinggal bersama dia.. ramlah berlakon berpura-pura yang diri nya tidak sihat dan pengsan ketika melawat mereka di hospital, dengan lakonan tersebut, akhirnya adira bersetuju utk tinggal bersama ramlah dan berjanji utk menjaga ramlah.

Pada masa yang sama, adira tidak fokus di pejabat sehingga mendapat warning drpd boss nya. Staf2 lain merasa cemburu melihat keakraban adira dengan boss tersebut walaupun adira gagal dlm melaksanakan tugas dan banyak kerja yg tertangguh. Walaupun diberi warning,boss adira masih back up adira dan menyatakan adira perlu selesaikan hal familinya sehingga suatu hari boss adira meluahkan perasaan nya utk memperisterikannya. Adira terkejut dan dia teringat akan kejadian yg mana ramlah cuba utk menjodohkannya dgn seorang lelaki dan adira terkejut yg sebenarnya lelaki tersebut adalah bossnya sendiri. (Sebelum ni adira lupa2 ingat masa memula menerima kerja baru tersebut dan dia tak ambil port wajah lelaki yg ingin dijodohkan oleh ramlah).

Tetiba terdetik di hati adira bahawa ramlah sekali lagi ingin mengenakannya namun dia mendiamkan diri. Adira hanya memberitahu bossnya yg dia belum bersedia utk berkahwin semula dan beranggap bossnya adalah sbg pangkat ayahnya sahaja.


Apa yang akan berlaku seterusnya ………………?


Indah & luq – akan koma berpanjangan dan luq terus meracau racau
Jijie – berjayakah jjie menerima takdir hidup dia dan mengetahui yg dia kudung selepas dia sedar.
Mokzan – terus merancang dan merancang utk hapuskan org yg menghalang dia drpd mengambil haknya. mokzan mahu duit2 nya dicairkan dalam akaun bank, mahu hapuskan jijie dan indah

Haqim – operasi kesan mokzan gagal, apakah langkah seterusnya, kecewa kerana tidak berada Bersama keluarga dalam saat2 duka, tidak focus dalam tugasan menyebabkan dirinya terus dihukum

Nek milah & mariani – antara usaha utk maintain operasi syarikat dan menjaga jijie selain mariani mengambil kesempatan menjaga dan memberikan luq semangat utk sedar

Puan ramlah – terus terusan utk merancang merampas saham2 milik indah & luq serta mariani & haqim dan ingin menguasai pasaraya.

Mustika & boifren – terus menjadi ‘balaci’ mokzan tanpa sedar dan mempergunakan mokzan jua tanpa dia sedar

Remy – semakin tertekan di penjara,kena kacau, tp seseorang akan back up dia di penjara tp dia rimas sbb dia ingin memencilkan dirinya sahaja tanpa gangguan org lain. Remy bercadang ingin melarikandiri drpd penjara..

Adira – terus mengelak drpd bossnya dan berniat ingin berhenti kerja, namun boss nya menghalang dan sekali lagi boss nya mengejutkannya kerana boss nya ingin melamar makcik alisa pula sbg isteri..adira terkelu...

alisa - terkejut akan lamaran boss adira, tanpa diduga, alisa terjatuh hati akan kebaikan boss adira selama ini dan bersetuju akan lamaran tersebut memandangkan merasakan dirinya perlu utk berkahwin dan tidak mahu menjadi andartu...(Selepas ramlah memerli alisa yg terlalu menjaga adira dan aiman tanpa memikirkan tentang dirinya) tetapi adira enggan terima dan cuba menghalang drpd alisa jatuh cinta dgn bossnya. alisa berang dgn adira sehinggalah mereka bergaduhhh........kerana.......

SETERUSNYAAA......


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-11-2022 03:06 AM GMT+8 , Processed in 0.079329 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list