CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3578|Reply: 25

[Jenayah] Anggota polis maut, rakan setugas parah MPV kejar suspek terbalik

  [Copy link]
Post time 1-11-2020 11:39 AM | Show all posts |Read mode
Anggota polis maut, rakan setugas parah MPV kejar suspek terbalik

JOHOR BAHRU – Seorang anggota polis berpangkat konstabel maut, manakala rakan setugas parah selepas kenderaan peronda (MPV) yang mereka naiki terlibat dalam kemalangan di Jalan Kangkar Tebrau, Kampung Kangkar Tebrau, di sini hari ini.
Difahamkan, dalam kejadian pada pukul 6.24 pagi itu, kedua-dua anggota yang bertugas di Balai Polis Dato Onn di sini sedang mengejar sebuah kereta Perodua Myvi dinaiki dua lelaki.
Sejurus sampai di lokasi kejadian, kenderaan MPV telah bergesel dengan kereta suspek sebelum bertembung dengan sebuah kenderaan utiliti sukan (SUV) Perodua Aruz sehingga menyebabkan kereta polis itu terbalik.
Komander Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Tebrau, Pegawai Bomba Kamsani Aswan berkata, sebaik menerima panggilan kecemasan, tujuh anggota beserta dua buah jentera bergegaskan ke lokasi kejadian.
“Kemalangan berkenaan membabitkan sebuah kenderaan peronda MPV Polis Diraja Malaysia (PDRM) dengan sebuah kenderaan awam jenis Perodua Aruz.
“Akibat kemalangan itu, penumpang kenderaan peronda MPV PDRM maut di lokasi kejadian, manakala pemandunya cedera.
“Turut cedera, pemandu dan seorang penumpang kenderaan Perodua Aruz,” katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.
Tambah Kamsani, anggota polis yang maut kemudian diserahkan kepada polis untuk tindakan lanjut, manakala mangsa yang cedera dihantar ke Hospital Sultan Ismail.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2020 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Sial betul penjenayah tu....moga dapat ditembak mampos terus...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-11-2020 11:42 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini polis yang benar2 berdedikasi.. kejar penjenayah sampai meninggal.. bukannya tunggu disuap..

No wonder polis yang bagus makin berkurangan
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Takziah...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
org sarawak mendiang ini, bru jer posting
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Myvi tu apa  cerita, terlepas ke?

Rip to polis terbabit
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannnya. Polis terbaik dan berdedikasi.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2020 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Seat belt?
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
asyik2 myvi.. salam takziah utk kluarga polis tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 01:04 PM | Show all posts
Katanya polis mati tu putus kepala baru umur 20 tahun, belum setahun masuk polis. Sedihnyaa. Myvi tu lari tp butir diri dah dpt so tak lama lg dpt tangkap kot. Baca di twittah td
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah diucapkan.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
MissLana replied at 1-11-2020 01:04 PM
Katanya polis mati tu putus kepala baru umur 20 tahun, belum setahun masuk polis. Sedihnyaa. Myvi tu ...

Teruk jugak kondisi muka, bahagian leher ke atas tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Siannya...takziah buat keluarga mendiang. Budus punya penjenayah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Polis dikecualikan pakai seat belt. Tapi bila accident ini risiko.
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
MissLana replied at 1-11-2020 01:04 PM
Katanya polis mati tu putus kepala baru umur 20 tahun, belum setahun masuk polis. Sedihnyaa. Myvi tu ...

Siannye muda lg tu..ajal da sampai..rest in peace dik polis...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-11-2020 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupon bangkem sokong safety first, tapi ada sebab jugak polis tak pakai seatbelt, tak buat 3 point step ketika parking atau baca doa sebelum memandu

Dorang kejar penjenayah, dan setiap saat tu sangat berharga
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 10:16 PM | Show all posts
vespa_oren replied at 1-11-2020 12:03 PM
org sarawak mendiang ini, bru jer posting

mungkin tak berapa familiar dgn selok belok jalan disitu
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2020 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
gigih aku terbalikkan fon nak tengok jenis MPV polis tu... tapi tak dpt cam pulak.
sakit plak ati ngan myvi keje menterbalikkan keta owang lain . pastu bunuh abam polis/askar
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 08:55 AM | Show all posts
Takziah.

Walaupun baru setahun, terima kasih for your services to the nation Korporal Nicholester Dadup.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-12-2022 07:13 AM GMT+8 , Processed in 0.142914 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list