Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5631
View
113
Reply

[Tempatan] Upsate : Hina Agong - polis tgh siasat , Ronie liu kena tahan

[Copy link]

Author: TENGKUTAHAR    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-10-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by TENGKUTAHAR at 28-10-2020 12:42 PM

Kuala Lumpur, 26 Oktober 2020 – Polis telah memulakan siasatan terhadap sebuah akaun media sosial Facebook yang telah memuat naik komen berbaur menghina dan mempersenda Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah.

Timbalan Pengarah Siasatan dan Perundangan Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, DCP Tuan Mior Faridalathrash Wahid berkata, polis telahpun membuka kertas sisatan terhadap akaun Facebook itu untuk menyiasat individu yang bertanggungjawab melakukan perbuatan tidak bermoral itu.

“Siasatan sedang dijalankan di bawah Akta Hasutan 1948 dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1998,” katanya ketika dihubungi hari ini

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-10-2020 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Alasan kena hack saja bila dah kantoi .
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:14 PM | Show all posts
Sumbat ke dlm lama sikit org gini
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:15 PM | Show all posts
I syak bangsa ketuanan yang buat akaun tuh untok provoke golongan intelek makan dedak yang rendah akal......... Tapi biarlah polis siasat dulu.

Wallahualam.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:16 PM | Show all posts
cina raykat lagi
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:18 PM | Show all posts
mula dah provokasi agama .... xlain x bukan laaa....
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:18 PM | Show all posts
tak heran pon

aritu bukan main pemandu lori bangsa leluhur yang satu lagi meluahkan perasaan mengutuk YDPA dan ajak rakyat jatuhkan institusi beraja di Malaysia

dalam hati mereka, inilah benda yang mereka pendam.. bukan semua, tapi majoriti..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Pong pang pong.. Tau2 bangsa leluhur suci.. Dan2 terus jadi kura2
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:25 PM | Show all posts
kemaruk replied at 26-10-2020 12:18 PM
tak heran pon

aritu bukan main pemandu lori bangsa leluhur yang satu lagi meluahkan perasaan meng ...

tu sbbnya org mcm ni kena lucutkan saja kerakyatannya
kalau dah tak bole patuh dgn rukun negara,
pi la mintak citizenship negara lain
setakat denda celah gigi bayar


Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:26 PM | Show all posts



dasar parasit
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa yg bodoh buat hinaan sebegini adalah meleis jua tpi acah2 guna nama cina utk coverline. Moga laknat penghina agong ini dijel di kambus hidup2 dalam tanah smpai mapos.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tau dah bangsa apa tu... mencabub kulu kilir oun hadap jua duduk di tanahair raja melayu ni..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:29 PM | Show all posts
dodolgemok replied at 26-10-2020 12:27 PM
Biasa yg bodoh buat hinaan sebegini adalah meleis jua tpi acah2 guna nama cina utk coverline. Moga l ...

Memang biasa rba sepet macam lu play victim


Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:30 PM | Show all posts


Lepas tu keluar kad OKU la

kad kena hack la

lanzhou
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:33 PM | Show all posts
bangcak replied at 26-10-2020 12:24 PM
sejak agong tak sokong darurat makin menjadik2 plak puak2 mca dgn mic.
parti nak mereput pon seb ...

janga pendam lama2 bangcak, nant jadi barah

kalau bangcak nak luahkan benda yang sama, luahkan je

malu apa bossku
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:35 PM | Show all posts
dizekni replied at 26-10-2020 12:30 PM
Lepas tu keluar kad OKU la

kad kena hack la

dia ingat sekarang senang2 ke akaun facebook boleh kena hack?
tahap sekuriti facebook sekarang dah top notch dah

it takes a super expert hacker to hack facebook nowadays

takkan la hacker tersohor nak hack facebook budak ni semata-mata nak post benda camni

lebih baik dia hack bitcoin ke, pentagon ke

wayang
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:36 PM | Show all posts
kemaruk replied at 26-10-2020 12:35 PM
dia ingat sekarang senang2 ke akaun facebook boleh kena hack?
tahap sekuriti facebook sekarang da ...

biasa la bebudak aliran vernakular

bodohnya bukan dibuat2


Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:38 PM | Show all posts
Boleh agak siapa yang akan keluarkan kenyataan2 mcm ni. Pastu play victim..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:40 PM | Show all posts
bangcak replied at 26-10-2020 12:36 PM
dah lega dah sejak agong bakulsampahkan cita2 darurat pengkhianat.

kemenangan buat muhyiddin sebenarnya

sekarang pembangkang mesti takut nak tolak belanjawan abah

dan anwar pon takut nak usul undi tak percaya
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2020 12:50 PM | Show all posts
bangcak replied at 26-10-2020 12:47 PM
bang non n the gang da lama stop politiking sejak agong suruh stop.

taktau la kem sebelah.

Mat Sabu keluar komen bodoh
suruh PM letak jawatan

tu sebaik je YDPA bertitah

lepas teruk kena hentam terus delete posting

bodoh2 belaka geng PH ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list