Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1383
View
49
Reply

[Tempatan] Masih ramai keluar tak pakai facemask. Bila ditegur, yang menegur pulak dipandang sinis !

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-10-2020 08:30 AM | Show all posts |Read mode
thestar.com.my
‘Many still going out without face masks’
Erle Martin Carvalho
Sunday, 18 Oct 2020


PETALING JAYA: Many are still not wearing face masks in crowded public spaces despite efforts to flatten the Covid-19 curve, says Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

“Of the 460 compounds issued on Friday, 182 of them were slapped on those for not wearing face masks.

“I hope people will comply as wearing face masks in crowded public spaces is the most basic of the standard operating procedure (SOP), ” the Senior Minister said in his Covid-19 briefing yesterday.

Ismail Sabri also said there were a large number of people who did not adhere to physical distancing, not to mention premises that failed to provide facilities for recording the details of customers.

“A total of 106 people were compounded for not complying with physical distancing while another 110 compounds were issued for failing to provide recording details.”

In light of this, Ismail Sabri said enforcement officers would step up checks to ensure compliance with the SOP and that they would not compromise with offenders.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-10-2020 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakai mask boh kat dagu.. Rengsa aku tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dok tahan sabar dlm mesjid hari2 jumaat.

Masjid berekon. Apa masalah kau takleh pakai face mask betul2????

Isele natam apo la puak ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak senyum sinis jah sis. Akak boleh bet lah 80 percent yang pakai mask kat luar nun sebenarnya pakai mask yang dah lama tercemar dok ulang2 pakai 10 kali sebegitu sis. Akak senyum sinis sis.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 18-10-2020 08:36 AM
Pakai mask boh kat dagu.. Rengsa aku tengok.

Melorot....loose....bukan disengajakan


bersangka baik
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
kasibiman replied at 18-10-2020 09:21 AM
Aku dok tahan sabar dlm mesjid hari2 jumaat.

Masjid berekon. Apa masalah kau takleh pakai face ma ...


Mungkin puak yang bila solat rasa tak yakin akan bacaan kecuali tanpa pelitup...
pelitup seolah hambatan pada pembacaan dalam solat ..terutama gigi yg dah ompong

wallahhuaklam

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 18-10-2020 09:28 AM
Akak senyum sinis jah sis. Akak boleh bet lah 80 percent yang pakai mask kat luar nun sebenarnya pak ...

Pembaziran iteww sahabat setang sis...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah saman dan penjarakan politaik yg buat taikdah ke? Ke ikut kasta
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Degilnya. Dulu masa awal covid19 ok la sebab face mask susah nak cari.kalau ada pun harga neraka. Sekarang dah bersepah2 jual dan senang nak dpt. Apa lagi alasan tak pakai mask.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 11:25 AM | Show all posts
tak ikut sop

hujung2 blamed gomen kes naik

pertikai why pkp bagai

pundek
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
jenis mentaliti tak nak berubah

ingat dia kebal dr penyakit

klu pon ko kebal virus hinggap ko tak jadi pape

mungkin jgk ko akan jd carrier pastu sebar pd yg high risk

species menyusahkan
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Skrg ni kalau keluar pi mana2,  bila nmpak org yg x pakai mask serupa nmpak makhluk asing, semua pakat tengok
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 11:35 AM | Show all posts
nanti kena Covid pandai lak pakai face mask 24/7. dengan kucing2 kat rumah pun dipakaikan face mask kalau boleh. selagi tak kena go to hell la kan sama pelitup muka.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Selalu tgk fb kalo topik mask ni mesti ada komen org kaya xpe,  org miskin je kena pakai blablabla
Pelik betul lah..  Kesihatan sendiri pun nak dibanding2kan dgn org lain
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 18-10-2020 09:28 AM
Akak senyum sinis jah sis. Akak boleh bet lah 80 percent yang pakai mask kat luar nun sebenarnya pak ...

Bangkem pon ulang2 pakai..bukannya asal keluar tukar..

Kalau hari ni pakai kejap je, esok bangkem pakai lagi
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
ada je nampak dalam mall orang yg pakai mask kat dagu la, buka mask masa bercakap la... hari tu masa nak beli starbax, workers tu nak check qr code time beratur, dah tu masing2 ckp konon dah scan n delete la, ada siap mengaku dia kerja kkm tp tak tunjuk qr code?? apoo... kesian workers tu kene marah2... lepas tu memang I dah malas nak keluar g mall dah... benda simple pakai mask n scan code pun manusia payah nak ikut
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
baru je balik menapau dari mamak.. ada sorang mamat yg beratur depan aku tak pakai mask, satu restoran pakat pandang dia (termasuk mamak2 tu semua), tapi sorang pun tak pi tegur (termasuk aku ) .. maybe dia tak tau kot 1km within mamak tu ada kes covid dilaporkan kat mysejahtera nasib ko la!
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dulu nmpk org pakai mask nmpk pelik.. Skrng kalau nengok org xpakai yg nmpk pelik...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 18-10-2020 11:56 AM
Bangkem pon ulang2 pakai..bukannya asal keluar tukar..

Kalau hari ni pakai kejap je, esok bangk ...

Air lioq mengandungi powerful enzymes that serves as sanitizer utk pelitup yg kita gunakan....the power of air lioq....to self sanitized your used mask.....



heee



Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2020 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Face mask dah kemain murahhhh sekarang... x macam awal2 covid dulu... pakailah.... aku rasa x lengkap keluar x pakai face mask... aku bayangkan semua org aku jumpa ada covid... baik aku protect diri siap2 kat umah berbundle aku beli sampai stock tahun depan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list