Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1445
View
18
Reply

Cikgu Tersalah Hantar Video Lucah Ke Grup Whatsapp Ibu Bapa Murid

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-10-2020 05:51 PM | Show all posts |Read mode
Seorang guru yang tersilao menghantar video lucah ke kumpulan WhatsApp yang disertai ibu bapa murid telah mencetuskan kekcohan.


Kejadian yang berlaku di Kintamani Bali itu menyaksikan video tersebut tidak dipadamkan selepas temph dua jam dan ini menyebabkan ibu bapa murid naik angin.


Mereka menyangka guru itu sengaja menghantar video sebegitu untuk tontonan pelajarnya.


Ketua Polis Bangli, Asisten Komisioner Sulhadi berkata,


"Guru itu mengaku tidak sengaja menghantar video berkenaan dan sudah meminta maaf kepada ibu bapa.

"Kes ini diselesaikan secara baik dan tidak dilaporkan untuk tindakan lanjut pihak polis."


Kompas melaporkan, berdasarkan keterangan guru itu, dia menerima video tersebut dari kumpulan WhatsApp lain dan tidak sengaja berkongsinya ke kumpulan lain.


Gambar Hiasan



"Ketika itu, guru berkenaan sedang menyiapkan video berkaitan tugasan lukisan untuk pelajarnya.

"Selepas video itu selesai dirakam, guru berkenaan mahu menghantar video itu ke kumpulan WhatsApp yang disertai ibu bapa pelajar.

"Namun, secara tidak sengaja dia telah mengirim video tidak sopan itu."


Tambahnya lagi, guru terbabit tidak mengetahui cara untuk memadam video yang telah dihantar.


"Hampir dua jam video itu masih ada dan menyebabkan ibu bapa marah dengan apa yang berlaku serta membuat aduan ke pihak sekolah."

"Sebelum menghantar apa-apa video, pastikan kandungannya terlebih dahulu.

"Guru juga diminta tidak menyimpan bahan pornografi dalam telefon pintar masing-masing. Jika ada yang menghantar, perlu dipadam segera." -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-10-2020 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Teringat plk thn lps ada parent read perempuan yg tersalah hntr gmbr payudara dkt group wasup tadika ank aku..ms tu aku tgh bc2 porum jgk ats katil. Around 4am gtu..aku ingt lg nm siti. Aku xknl la....tkejut gila wei...admin cikgu sekolah n fews sempat tgk jgk la sbb pg esok tu dpt tazkirah..gila la..tadika islam plk tu...xtau mn nk letak muka rsnya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Soalan clich...mn video nya
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
bahaya kan benda ni..member aku pernah terhantar pic k*te dlm group alumni member2 sama tempat belajar..terus dia putus contact dgn semua org lps tu..yg jd persoalan, pic tu dia punyer or org lain punyer
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 07:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Len kali beli lah dua phone.. asingkan utk kerja n peribadi.. xde sape nk halang ko tgok video lucah pun.. its your personal life. Tp bila dh jd mcm ni kan malu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 08:01 PM | Show all posts
study suggest that 1 out of 3 indons are stupid as the other two.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 08:08 PM | Show all posts
Edited by brego at 14-10-2020 08:11 PM

siapa yang ada dual sim card phone,
boleh set 2 whatsapp,
one sim card guna app biasa,
another sim guna GBwhatsapp

nak bukak serentak pun boleyh
bosan2 boleh chat dengan diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
brego replied at 14-10-2020 08:08 PM
siapa yang ada dual sim card phone,
boleh set 2 whatsapp,
one sim card guna app biasa,

Dua sim kad dalam satu phone bahaya gak tersilap send....Better dua sim kad dua phone
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom: study suggest that 1 out of 3 indons are stupid as the other two.


Kehkehkehkehkeh dekkkkk!
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
mak mentua i mintak tolong i padam video lucah dekat phone dia. Ade cikgu dalam group pencen send video lucah, byk pulak tu. Habis cikgu2 yg lain mengucap siap suruh bertaubat lah tua2 jd camni, terus cikgu tu left group. I rasa anak dia yg guna phone ayah dia
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
brego replied at 14-10-2020 08:08 PM
siapa yang ada dual sim card phone,
boleh set 2 whatsapp,
one sim card guna app biasa,

Kisah ginj bahaya tau sebenarnya.. kawan i penah ada 2 account FB linked dgn different phone.... dia mcm terlupa yang dia tengah pakai phone official so FB account official.. tp dia ter posting gambar selfie from instagram hantar ke FB official... tp dengan segala hashtag #gaylondon #gaylife #gaypride #gayUK girttuuhhhhhhhh....

And paling sadis, dia tak perasan posting tu for beberapa jam.... sampai sempat laa beberapa cousin and family dia komen kat posting FB dia tu "its okay Samsol (bukan nama sebenar), we still love you"     

Biru hijau dah i tengok muka kawan i tu the moment i bgtau dia suh delete cepat2 FB posting tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 11:42 PM | Show all posts
pengajaran lah tu lain kali bila nak post apa2 sila double check...hehehee
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 08:23 AM | Show all posts
video lucah?
yg mana 1?

yg 1-6 atau 7-2?

#gurauje
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
RamonaFlower replied at 14-10-2020 08:59 PM
mak mentua i mintak tolong i padam video lucah dekat phone dia. Ade cikgu dalam group pencen send v ...

Cikgu tu minat mak mentua uols kot?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 10:09 AM | Show all posts
Nak delete posting kat wasap pun tak reti. Adakah cikgu pertengahan umur yang buat bende macam ni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 11:34 AM | Show all posts
green~tea replied at 14-10-2020 10:34 PM
Kisah ginj bahaya tau sebenarnya.. kawan i penah ada 2 account FB linked dgn different phone.... d ...

pergh, mmg bahaya
bagi yang ada alternate lifestyle mmg berisiko utk kantoi,
even guna 2 phone lain sekali pun

iols pun pernah kantoi,
tersexting ke group sedara mara di kampung,
naseb baik perasan delete dengan pantas tak sampai 2 saat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 11:35 AM | Show all posts
lawaknya.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 15-10-2020 01:02 AM
Cikgu tu minat mak mentua uols kot?

Hahahah bkn lah you. Cikgu tu send video lucahs dlm group whatsapp. Pastu phone mak mentua i  auto save video/photos from whatsapp. Tu yg mak mentua i mintak delete.
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2020 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Leluhurrrrrr
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list