CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 8683|Reply: 67

Netizen Tak Puas Hati Faezah Elai Kata Travel Banyak Lebih Bijak Dari Belajar T

  [Copy link]
Post time 14-10-2020 12:07 PM | Show all posts |Read mode
Nampaknya netizen tak senang dengan perkongsian pengalaman Faezah Elai mengenai kehidupannya sebagai seornag pramugari.


Namun pelakon ini menjelasakan kenyataanya mengenai seseorang mampu memiliki banyak pengalaman degan melancong walaupun tanpa pendidikan tinggi bukanlah bermaksud melarang orang lain menyambung pelajaran ke universiti.


  



"Dalam video temu bual saya bersama Zarul, ada saya sebut jika anda ada masters atau PhD tapi tak pernah travel berbanding orang yang mungkin hanya ada SPM tapi selalu travel terutama pengembara solo, pengalaman mereka ini leboh banyak dan mereka lebih terbuka serta bijak."


Baca lanjut:


  



Di Instagram, Faezah ada memuat naik komen netizen yang memperlekehkan pekerjaan sebagai pramugari yang dianggap sekadar menyediakan makanan dan mencuci jamban kapal terbang.


Dalam masa yang sama dia turut memberi nasihat kepada individu tersebut agar tidak biadab dan menghormati pekerjaan orang lain.


Kredit foto: IG



"Budak sekarang apa masalah dengan cuci jamban?" tambahnya. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya knp hidup mesti compare?
Itu lebih baik dr ini..
Ini lebih baik dr itu
Sedangkan kedua2nya pun
Ada pro and cons
And people always allowed for agree to disagree
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
What do you expect from retis bimbo? Makin banyak cakap, makin terserlah kurang cerdiknya
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Keje kat MAS 3 tahun je - Nape dia resign? Citer mcm tak penuh?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:29 PM | Show all posts
rajin btol netizen layan benda2 cani
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:34 PM | Show all posts
pendidikan tetap la penting.. yang lain bonus dan rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ulama ada beri panduan, lagi banyak bercakap, lagi banyak kelemahan kita terdedah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 12:55 PM | Show all posts
Dengan faezah elai pun budak twitter nak bertelagah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 01:00 PM | Show all posts
kaki caras kalu otak bingai memang kena ye..
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Insecure giler minah ex-pprt nih. Bukak mulut jer air longkang keluar.
Aku masih tak lupa masa dia nak laku kan produk medicated dia. Dok kata kulit dia jadi elok sebab produk tu, walhal ada acik netizen dok nampak dia kluar masuk skin clinic. Pathetic. Ke memang laki dia yang dok kejar anak Kazar?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 01:14 PM | Show all posts
mdhelmi replied at 14-10-2020 12:29 PM
rajin btol netizen layan benda2 cani

kan setakat retis sangkak gigih la jugk netizen ni nak melayan pun..

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 01:17 PM | Show all posts
Kena faham juga yg xbelajar tinggi tu sebab ape? Bukan semuaaa org xbelajar tinggi2 nie sbb dia malas, sbb dia bodoh or sbb dia jahat kaki lepak xde masa depan.

Kadang2 keadaan mendesak utk xboleh belajar tinggi.  Duduk kampung, keluarga susah...kena kerja awal tampung keluarga... depa ni fikir dak??

Jgn dok compare laaa...  And xrasa susahnya org yg xboleh belajar tinggi sbb kekangan itu rasa mcm mana.... sedih, stress... depa pun ada perasaan nak berjaya...tapi simpan impian... dari setahun ke setahun last2 kerja kebun sawit di kampung je...

Mama tau laa ape perasaannya... keluarga susah nak belajar setakat mampu aje..nak sambung dah xboleh... bukan xnak...tapi xboleh... nak story panjang pulak... aishh.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
FA gaji 8-10k ke? banyak jugak eh
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Pi la hang travel klau gitu
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 14-10-2020 12:29 PM
Keje kat MAS 3 tahun je - Nape dia resign? Citer mcm tak penuh?

dia gaduh dengan supv adik dia....pasal adik dia
missed flight...rasanya lah
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 14-10-2020 01:18 PM
FA gaji 8-10k ke? banyak jugak eh

Setahu meols basic gaji fa tak banyak tapi yang travel tu buat byk.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 01:41 PM | Show all posts
abadi84 replied at 14-10-2020 12:12 PM
Masalahnya knp hidup mesti compare?
Itu lebih baik dr ini..
Ini lebih baik dr itu

Boleh compare, jikalau tujuan adalah untuk improve oneself.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mamason replied at 14-10-2020 01:17 PM
Kena faham juga yg xbelajar tinggi tu sebab ape? Bukan semuaaa org xbelajar tinggi2 nie sbb dia mala ...

faham mama.
nak duduk rumah sambil buat duit pun kena ada capital & margin, sesetengah org tak jumpa peluang ni pun.
kerjalah apa2 asal jgn scam duit org atau jual dadah bagi rosak kehidupan org je sudah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ni y ai tgk,travel a lot tp mostly attention seekers and acah2 have2...travel for the sake of getting likes,bukan nak tgk culture or beauty of the places they visited..just touch down n bagitaw kat dunia y "I've been to this place,sila jelessss hokayyy"...{:nose
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 02:29 PM | Show all posts
meow_tompok replied at 14-10-2020 01:49 PM
faham mama.
nak duduk rumah sambil buat duit pun kena ada capital & margin, sesetengah org tak j ...

Zaman skrg pun ramai dah kena berhenti kerja... peniaga tepi jalan pun dah mcm cendawan tumbuh.... so, buatlah ape sahaja asalkan halal.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 11:43 AM GMT+8 , Processed in 0.095846 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list