CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

"Ya Allah, Baru Nak Dapat Kerja..." - Adibah Noor Berang PKPB Mengejut

  [Copy link]
Post time 13-10-2020 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Drpd nak ptuihhh kan org, kau suruh la org yg bagi kerja tu keluarkan surat. PKPB bukan tak boleh kerja lansung.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree: Kak Dib buatlah kelas BI online for kids as well as adults. Adults untuk conversational English. Majoriti retis2 jd kastemer pon ok. Retis rata2 hauk  ...


kannnn..suka dgr dia ni speaking walaupun kdg2 selalu meroyan jgk dia ni..at least legit laa dia..bukan acah2 mix mcm kingkowkow,xpun influenzarrr pokok besday tak jadi tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:53 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 13-10-2020 05:34 AM
Kak Dib buatlah kelas BI online for kids as well as adults. Adults untuk conversational English. Maj ...

retis malaysia mana reti nak buat benda2 mcm tu
masing2 nak glemer je ...
last2 member dengan scammer

kalau tengok retis luar negara
adalah gak buat initiatip untuk benda2 yang diorang ada skill

tengoklah retis seberang
ramai buat virtual concert ... online concert ... still berbayar ya tiket ....
lepas tu duit tu buat untuk charity bagai

Pastu ada la buat iniatif online learning ...
initiatif untuk bekalkan telepon untuk online learning bagi budak2 yang xmampu .... (termasuk data untuk beberapa bulan)

macam2 aktiviti la

==========================

Kak diba comel ....
tapi bila kat twitter dia jadi annoying

NOTA KAKI: aku paham dengan concern dia, concern yang sama di kongsi oleh pelbagai lapisan masyarakat .... and turut bersimpati pada yang terjejas .....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:56 PM | Show all posts
Johor takde pkpb pun...saja guna sebagai alasan nak hentam kerajaan. dah kena infected nanti, barulah nanti kata kerajaan tak buat apa2 utk contain...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:13 PM | Show all posts
lattehazelnut replied at 13-10-2020 01:59 PM
Xkan xde surat.. bukan first time kita pkpb..

Bidang seni bkn essential pun..mana bole dapt surat
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:15 PM | Show all posts
baguslah pkpb bagi aku..... kalau tak lagi berjangkit2 weh... heloklah xleh keluar...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:15 PM | Show all posts
Bukannya ada halangan nak kerja. Kak dib ni cepat sangat nak melatah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:02 PM | Show all posts
elok jadi cikgu dulu, kau resign.. eh?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 13-10-2020 03:13 PM
Bidang seni bkn essential pun..mana bole dapt surat


Business still open la time pkpb.. essentials or non essential..
Kampeni cikai i non essential hr issue surat je..
Kalau pkpb negara/negeri komunis maybe lain kot, i xtaw pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak dib buat youtube channel la ajar English...Buat la lawak sikit2, ajak la kengkawan retis joint sekali. Nak senang buat jer parody youtuber yg viral in English. Dah ada nama, wartawan pon kenal, buat bodo2 pon nnt mesti dpt masuk berita.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:09 PM | Show all posts
bodoh kau ni penting diri sendiri...tak padan dgn gemok mcm tong sampah
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:10 PM | Show all posts
dah tuuuuuu kak dibah nak semua mampus kene covid ke??
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
maybe dia risau sbb susah nak rentas negeri..bukan risau takleh kerja langsung..xpe la kak dib..mintak surat dgn tukang bagi kerja tu, boleh la rentas negeri..tp itupun kalau kerja2 entertainment ni dibenarkan utk rentas negeri la
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ally9970 replied at 13-10-2020 02:56 PM
Johor takde pkpb pun...saja guna sebagai alasan nak hentam kerajaan. dah kena infected nanti, barula ...

Kan... mmg acik gemuk ni penyokong tegar hancing
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:12 PM | Show all posts
retis pun berdoa kat socmed juga ke? hihihihi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia dah otw to jb dah kat twitter
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:16 PM | Show all posts
bak kata p.ramlee....dah gemok dan tua pun bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:18 PM | Show all posts
electricopop replied at 13-10-2020 02:20 PM
Active jugak dia ek kt Twitter ni...

sheols mmg sgt aktif lah dekat twitter. Rajin berbalas ciapan jua...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:19 PM | Show all posts
doakan si gemok tong sampah ni kena covid...bodoh pentingkan diri...macamlah pkpb ni 1st time dibuat...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:19 PM | Show all posts
johor tak kena pkpb kan? pi jelaa stay sana 2 mgu terus haiyoooooo
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 08:26 PM GMT+8 , Processed in 0.085405 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list