CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 11477|Reply: 113

"Ya Allah, Baru Nak Dapat Kerja..." - Adibah Noor Berang PKPB Mengejut

  [Copy link]
Post time 13-10-2020 01:28 PM | Show all posts |Read mode
Terkilan, kecewa, sedih, marah. Itulah perasaan anak seni apabila kerajaan membuat keputusan mengejut untuk melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di Selangor dan Wilayah Persekutuan.




Kredit foto: IG Adibah




Tidak terkecuali pelakon dan penyanyi Adibah Noor yang berang apabila pendapatannya kembali tersekat. Mana tidaknya, baru nak bangkit, dah terduduk semula.

“Ya Allah, baru nak dapat kerja. Ada dua kerja di Johor Bahru minggu ini.

“Saya sungguh marah, ya Allah,” ciapnya.









Bagaimanapun, dalam ciapan lain Adibah berterima kasih kepada pihak yang memberi kata-kata semangat dan cadangan untuk mengatasi masalah.




Kredit foto: Twitter




Dia juga mendoakan sesiapa yang mempersenda, caci maki dan berpuas hati di atas kesusahan orang lain agar mereka tidak ditimpa sebarang kesusahan. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak Dib buatlah kelas BI online for kids as well as adults. Adults untuk conversational English. Majoriti retis2 jd kastemer pon ok. Retis rata2 hauk bebenor englandnya
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:37 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 13-10-2020 01:34 PM
Kak Dib buatlah kelas BI online for kids as well as adults. Adults untuk conversational English. Maj ...

btul la sis

ko p reply twit kak dib tu
idea bagus jgk laaa tu utk kak dib n kalangan retis

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 13-10-2020 01:34 PM
Kak Dib buatlah kelas BI online for kids as well as adults. Adults untuk conversational English. Maj ...

Kalau dia buat.. Iols nak join.. Sbb iols nk improve sebutan bahasa inggeris iols.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by LadyCarefree at 13-10-2020 12:56 PM
lifeline replied at 13-10-2020 12:37 PM
btul la sis

ko p reply twit kak dib tu


Satgi iols kena hencap sebab guna term retis. Lol

Tp iols yakin ramai retis baca forum ni. Kalau x, pa nya atau manager atau adik beradik ke haper baca.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 13-10-2020 12:55 PM
Kalau dia buat.. Iols nak join.. Sbb iols nk improve sebutan bahasa inggeris iols.

Baguih Sarah ada semangat begini.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Xkan xde surat.. bukan first time kita pkpb..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 13-10-2020 01:57 PM
Baguih Sarah ada semangat begini.

Dok rumah saja2..dari bagi bahasa inggeris mereput.. Baik belajar bagi elok balik..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:02 PM | Show all posts
kalo cmtu pegi la stay dkt JB tu for 2 weeks before pkpb ni.. kalo x apply surat kebenaran..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 13-10-2020 01:55 PM
Kalau dia buat.. Iols nak join.. Sbb iols nk improve sebutan bahasa inggeris iols.

Lidah kalau jenis pendek...nak diction bagus jadahnya? pi beli extensor dari shoppee..panjangkan lidah itew dulu...

kahkahkahlahkah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 13-10-2020 01:57 PM
Baguih Sarah ada semangat begini.

Dia ambik modules vulgarities aja.
.

kahkahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:20 PM | Show all posts
minta la surat kebenaran...ada surat tu InshaAllah boleh pergi
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:20 PM | Show all posts
Active jugak dia ek kt Twitter ni...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
DD pon merempan kt ig pasal pkpb ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Haiyooo makcik dibah oii. Patutnye kena alert n get ready la dengan trend peningktan jangkitan covid tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:41 PM | Show all posts
kat jb takde pkpb.. so masih boleh berhimpun janji ikut sop.. sheols takleh keluar dari selangor ke? sebab kerja boleh keluar kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:41 PM | Show all posts
bawak la surat majikan..apa susah
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Keluar la awal....
Pon buat surat utk keluar
Untung juga ade job
Ade tu pkpb terus dah xde job
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:46 PM | Show all posts
Kak Dib....
hang nak marah sapa??
nak buat lagu mana.... virus ni masalah global dah...
semua negara terkesan....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:49 PM | Show all posts
dari sibuk merempan kat twitter baik ko usaha nak selesai masalah ko ni kak oiii...
pi la dapatkan kebenaran polis ke apa, bukan pkp seluruh negara pun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 07:28 PM GMT+8 , Processed in 0.090025 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list