CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: CARI-MAL

"Ya Allah, Baru Nak Dapat Kerja..." - Adibah Noor Berang PKPB Mengejut

  [Copy link]
Post time 13-10-2020 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Marah sapa? Marah virus, marah china, marah government, marah diri sendiri, marah 2020? Sabar kak, no one predicted this and everyone is affected.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:52 PM | Show all posts
hari tu bukan geng retis pun marah2 ke suruh lockdown lagi sekali sebab nak menyelamatkan keluarga masing2? tak paham aku
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua org pun bekerja, kerajaan dah bagitau dah apa kena buat. Majikan keluarkan surat.
Dia pun suruh la penganjur keluarkan surat bekerja.
Ini bukan 1st time pkpb.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 13-10-2020 03:13 PM
Bidang seni bkn essential pun..mana bole dapt surat

Pkpb bukan essential sahaja boleh kerja, semua boleh bekerja kan?
Pkp yg essential sahaja.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Minta pelepasan dari majikan atau sponsor.. ramai aje kena semua nie...sop dah ada..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 06:02 PM | Show all posts
btw sheols buat job apa dekat jb?
belakon ke? katanya sekarang stesen tv semua tgh bz shooting program puasa/raya yach
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
YomiuriLandMae replied at 13-10-2020 02:02 PM
kalo cmtu pegi la stay dkt JB tu for 2 weeks before pkpb ni.. kalo x apply surat kebenaran..

Betul jugak..pegi je la jb nun utk 2 minggu. Dok hotel diam2 sana.
Acik diba banyak sgt meroyan ni kenapa?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 06:22 PM | Show all posts
safawi tuh patutnyer leh hire kak diba ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Retis & merempan berpisah teda.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
lorh g ckp ngan ayda hebat, ayda jebat yg beria2 suh total lockdown aritu. ni pkbb at least boleh la bergerak dlm negeri.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko dh kenapa. Buat jelah surat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Adibah Noor tak nak masuk GV ke? Suara dia best, merdu, konsisten. Sayanglah dia tak ada lagu baru. Kalau masuk GV, confirm2 stock final ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw, Adibah Noor kena suruh pihak penganjur buat surat pelepasan kerja/pas kerja. Macam my co-worker, stay Nilai tapi kerja area KL. Terus HR buatkan surat pelepasan kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ally9970 replied at 13-10-2020 02:56 PM
Johor takde pkpb pun...saja guna sebagai alasan nak hentam kerajaan. dah kena infected nanti, barula ...

I thought she has friends ke sister/sedara kat JB nun. Macam pernah tertengok kt ig atau twitter
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Themilo replied at 13-10-2020 04:02 PM
elok jadi cikgu dulu, kau resign.. eh?

Biar lah resign. Stress wo kalau dpt  cikgu muka garang
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 13-10-2020 01:34 PM
Kak Dib buatlah kelas BI online for kids as well as adults. Adults untuk conversational English. Maj ...

Setuju. Sebutan english dia pon jelas. Kalau dia buat online tuition (English), mesti ramai yang nak join.

Satu lagi, harap Adibah Noor masuk GV. Suara dia sedap tapi tak ada lagu baru. Macam pembaziran bakat pulak bila dia tak release lagu baru.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Bergosip replied at 13-10-2020 06:58 PM
Setuju. Sebutan english dia pon jelas. Kalau dia buat online tuition (English), mesti ramai yang n ...

Betul tu. Dia penyanyi yang berbakat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Sabarla kak dibah.  Ade sebabnya kenapa kita diuji. InsyaAllah ade la rezeki dimana mana. Stay positive..ehe. Merempan pun tak guna time nie..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ngada2... ko tu dah la golongan berisiko.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 08:23 PM | Show all posts
gadget replied at 13-10-2020 04:09 PM
bodoh kau ni penting diri sendiri...tak padan dgn gemok mcm tong sampah

hati2 dgn perkataan dn ucapan anda  Jgn nanti sampai surat saman, baru nak minta maaf..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 02:50 PM GMT+8 , Processed in 3.521500 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list