CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 8434|Reply: 46

Wany Hasrita Dikritik Jual Baju Percuma, Hebat Permainan!

  [Copy link]
Post time 13-10-2020 01:10 PM | Show all posts |Read mode





"Saya takkan pernah jual barang yang dapat free. Jangan risau, saya masih pentingkan keberkatan."



Pelantun lagu Canggung, Wany Hasrita tegas menafikan dakwaan netizen yang menuduhnya menjual baju diperolehnya secara percuma menerusi platform  preloved.




Foto: IG




Menurut Astro Gempak, Wany tidak pernah pun menjual semula baju percuma yang diperolehinya sebelum ini.


Platform 'prelovedstillinlove' ini sebenarnya menjual pakaian contoh yang dibelinya sendiri. Sebelum itu, ianya pernah diperagakan oleh model.




Foto: Astro Gempak



"Sample (contoh) yang dimaksudkan adalah baju sampel yang dipakai sewaktu sesi fotografi produk (baju model) yang ada satu saiz sahaja dan dijual di butik tersebut."





Foto: IG



Malah, baju sample itulah yang muat dengan saiznya sebelum dia tidak muat lagi memakainya lalu mengambil keputusan menjualnya kembali.


Menurut Wany lagi, tuduhan tersebut perlu dibersihkan kerana ianya membabitkan keberkatan.


"Jangan risau, saya masih lagi mementingkan etika dan keberkatan."



Wah! Jual baju preloved pun jadi isu ya terhadap netizen. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde salah pun kalau dia dapat free dn kemudian dia jual. Dh jd barang hak dia, suka hati dia lah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:21 PM | Show all posts
apa masalahnya dia jual barang dia dapat free.

barang dia, sukati dia lah..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Salah sorang retis yg nampal tua dari umur sebenar
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:55 PM | Show all posts
alahai itupon nak emo....

untung la ad banyak baju
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Huhu..baru tahu xboleh jual barang kalau kita dpt free..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:07 PM | Show all posts
yang penting ko beli and dapat barang
for me why borther ....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Netizen ni pelik2 yaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecoh je.lantak dia la.bukan dia paksa ko beli pon
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
yang tak boleh blahhh dalam immortal song pakai glove merah masuk tudung kt dalam. adoiii klakoorrr fesyen ko
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:12 PM | Show all posts
Bende dah jadi milik dia biarlah kalau nak jual pun.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:17 PM | Show all posts
oh kalau jual bagus juge. dia dapat income. hahaa.... sonoknyaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:19 PM | Show all posts
selagi ada demand..bior je dia nak jual ke apa ke
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:28 PM | Show all posts
cm bodo je... suke ati dia la nak jual brg free ke bukan
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:36 PM | Show all posts
tak siap aku, dalam islam pun kau boleh jual balik barang yang kau dapat percuma...

aku pernah dapat tiket percuma grandstand F1,
aku tanya pakar agama boleh ke kalau aku nak jual..jawapannya boleh saja sebab tiket tu dah jadi milik aku..

kalau aku silap, mohon betulkan...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku penah bagi baju kat retis.. siap ambik gambr sama sama dia pegang baju aku.. tiga hari lepas tu, stalk ig dia.. ternampak dlm video yang bibik dia pakai baju aku.. rupanya taraf bibik bibik je dia letak baju aku..

Pastu ada sekali aku buat job ngan artis lain plak. Nawaitu aku kasi jer.... Dia pakai or tak tu belakang kira..... Masa aku bagi gift tu, siap retis tu yg cakap.. nnt i pkai bju ni, i upload kat ig dan tagged u... Sekarang dah 2 3 tahun.. takde pun baju tu.. sejenis sembang.

Tp aku suk ngan sorang artis sendu ni.. dia beli baju aku. Full payment bayar ok. Takde diskaun diskaun. Dia tak jnjikan apa apa.. sekali dia guna bju aku dalam telemovie dia.. terharunya...


Pengajaran kat diri aku sendiri. Semuanya bergantung pada nasib.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Masuk sini pasal mula xpaham apa isunya masa baca tajuk je
Dah baca br paham mmg xde isu pun
Kecoh lah hai
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:28 PM | Show all posts
diapun nak cari duit lebih jugak...cuma tak elok jelah kan cara macamtu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dengki kat wany.. lamtak dia la..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpasal2 jadi tajuk cerita..benda xde isu pun..alahai..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-7-2022 06:05 PM GMT+8 , Processed in 0.112693 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list