CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 6933|Reply: 75

Achey Dan Isteri Nak Buat Rawatan IVF

  [Copy link]
Post time 13-10-2020 12:34 PM | Show all posts |Read mode
Teringin nak menimang cahaya mata sendiri membuatkan Achey dan isteri, Nor Hasanah Yahaya mahu menjalani rawatan kesuburan IVF.


"Awal bulan Disember tahun lalu, saya dan isteri memang ada rancang nak buat IVF. Cuma memikirkan mungkin banyak program komedi pada hujung tahun, perancangan itu agak susah kerana nak buat proses tersebut tak boleh stres.

"Sepatutnya bulan Jun lepas, tapi tuntutan kerja dan pandemik Covid-19 pula. Insya-Allah mungkin dalam tahun ini juga, kalau boleh secepat mungkin. Orang rumah pun kalau boleh nak anak dari rahim sendiri juga," katanya kepada Gempak.


Kredit foto: IG


Katanya dia dan isteri memang mempunyai perancangan menambah anak selepas mengambil anak angkat, Tiara Zinnirah pada Mei 2018.


Dalam masa yang sama Achey jata dia tak kisah jika ada rezeki untuk mengambil anak angkat lagi.


  



  



"Kalau ada dapat seorang anak angkat ambil sahajalah dulu.

"Tak kisah sebenarnya kalau tambah anak angkat lagi. Bila dah ada seorang jadi seronok. Cuma, kalau boleh nak puas jaga sampai umurnya tiga tahun. Mungkin tambah seorang anak lelaki pula.

"Cuma, sebelum nak ambil tu, saya kena fikirkan dalam ahli keluarga saya ada tak yang boleh jadi ibu susuan untuknya."

  



Difahamkan sebelum ini isterinya mengalami masalah dalam memberi susu badan kepada anak angkatnya.


Achey dan isteri berkahwin sejak 2011. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:42 PM | Show all posts
cepat2 la buat achey..meols doakan korang dapat zuriat...aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Achey boleh buat ivf eh?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat IVF ni mmg yg berjiwa kental shj boleh buat.. Kena tenang2,relax2 xbole stress.. All the best achey n wife.. Semoga Allah makbul doa utk dpt anak
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dipermudahkan urusan dlm usaha ini buat Achey dan isteri
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
semoga dikabulkan hajat impian dorang berdua utk ada zuriat sendiri.. aminnn
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk pasangan achey, pasangan elizad, pasangan nelydia semoga berjaya n d permudahkan perjalanan ivf
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakitnya mata tengok rumah achey ni. Ni la dinamakan org kg baru merasa duduk bandar. Seboleh2 renovate rumah sampai ke depan. Peghak org panggil. I paling meluat la kalau org renovate smpai hilang dah ciri2 asal rumah tu. Dah la duduk rumah teres. Klu nak renovate rumah lain dari yg lain beli la tanah then design la ikut suka hg.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada yg Tuhan bagi orang ni rezeki harta, tapi takde rezeki anak. ada yg diberi rezeki ramai anak, tapi takde rezeki harta. Ada yg diberi rezeki sihat, tapi takde rezeki dalam berkawan, ada yg sebaliknya..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat je cepat2 duit takda masalah kan. Semoga murah rezeki anak, jaga elok2 anak angkat. Nampak macam senang dah bagi kemewahan semua, tapi kadang2 budak2 ni ada low self esteem, lagi2 bila dia akan bandingkan dengan anak kandung. Kalau emosi terjaga bahagia la semua
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:48 PM | Show all posts
TerataiMelur02 replied at 13-10-2020 12:56 PM
Utk pasangan achey, pasangan elizad, pasangan nelydia semoga berjaya n d permudahkan perjalanan ivf: ...

Nely pon buat ke? bukan baru jugak kawen

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
piep replied at 13-10-2020 01:48 PM
Nely pon buat ke? bukan baru jugak kawen

Kalau tgk igs dia tengah cucuk2 jugak macam elizad.. Dia kata seminggu dia kena cucuk
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:58 PM | Show all posts
Semoga sentiasa di permudahkan oleh Allah swt buat Achey dgn wife atas usaha mereka untuk mendapatkan zuriat.InsyaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:01 PM | Show all posts
sebut psl cucuk2 ni si nely tu cucuk2 ape kes?..........
tgk laki sheols dk mencucuk hari hari.....
takkan ivf jgk?.,,,,,,,,,
bru je nikahnyer pon,,,,,,,,,,,
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 13-10-2020 12:44 PM
Achey boleh buat ivf eh?

Haa tu la. Tp husnuzon mungkin heols nk support wife dia... Semoga berjaya buat ivf.  
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:09 PM | Show all posts
semoga dimurahkan rezeki ada anak sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 13-10-2020 12:44 PM
Achey boleh buat ivf eh?

Abis tu nk guna telur sape lak??
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dipermudahkan urusan semua yg ttc..aminn
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:35 PM | Show all posts
rotijohanz replied at 13-10-2020 02:01 PM
sebut psl cucuk2 ni si nely tu cucuk2 ape kes?..........
tgk laki sheols dk mencucuk hari hari..... ...

Kan,iol pon suspect ivf jg,tp boleh ke g jln2 mn2,dgr TPA dgn dct cerita dkt 6 bln jg bedridden...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:36 PM | Show all posts
cikmah78 replied at 13-10-2020 02:35 PM
Kan,iol pon suspect ivf jg,tp boleh ke g jln2 mn2,dgr TPA dgn dct cerita dkt 6 bln jg bedridden... ...

nikah pon blm setahun.....
eh ke bru msuk stahon?.......
wt lek wt pis jer ler....


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 08:51 AM GMT+8 , Processed in 0.096466 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list