CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 6134|Reply: 46

“Siapa Kacau Safawi Rasid Aku Nak Ludah!"-Zarina Anjoulie

  [Copy link]
Post time 13-10-2020 12:12 PM | Show all posts |Read mode
Baru-baru ini penghijrahan Safawi Rasid ke Portugal menjadi bualan ramai.


Pemain bola sepak ini telah diperkenalkan secara rasmi bersama pasukan kelab Portugal, Portimonense SC di Stadium Perbandaran Portimao dan ketika ditemuramah, Safawi menjawab semua soalan dengan baik dalam Bahasa Inggeris.


  



  



Namun ada juga yang memperlekehkan penguasaan bahasanya. Tidak berdiam diri, Zarina Anjoulie nampaknya tampil mempertahankan Safawi.


Kata pelakon ini, Safawi telah cuba untuk berkomunikasi menggunakan bahasa Inggeris dan siapa yang mengutuk dan mengganggunya, Zarina nak ludah!


Foto: IG


“Siapa kacau sapawi aku nak ludah. Atleast dia cuba cakap English bukan cakap Melayu kat sana. Macam mana nak maju Melayu sikit-sikit nak sindir sikit-sikit nak bahan, biar la dia belajar.

“Power lah juga dia dapat main untuk kelab sana international daripada korang yang terperap je kat rumah tak ada buat apa apa. Sampah punya orang siapa yang duk sindir-sindir dia,” tulisnya.


  



Zarina atau lebih mesra dipanggil Anju juga memohon orang ramai agar memberi sokongan padu kepada Safawi.

“Kenapa nak bahan dia, English berterabur sikit nak gelak-gelakkan. Kita patut sokong sesama Malaysia. Dia tengah mengharumkan nama negara kita. Tunjukkan sedikit sokonganlah. Dia dah sampai sana dah sangat bagus." -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai... Ludah macam mana tu????:Baik kau diam je...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw pawi dalam gambar ni nampak manis, comel...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 13-10-2020 12:18 PM
Btw pawi dalam gambar ni nampak manis, comel...

mmg sedap player bola kurex...padu
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk jgk mencapub dia ni kan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
febreze replied at 13-10-2020 12:29 PM
mmg sedap player bola kurex...padu

Bola, ragbi, cyclist, swimmer, lari pecut... Aummmmm
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan sheols melahar anak melvin yg berjuraian air mata hantar pawi kat epot hari tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:17 PM | Show all posts
alaa si kepam ni..
mane ade isu..situ laa kau mencapap...
diam2 dh la...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Overnya perempuan ni nak ludah2 orang
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Anjo ni kalai xbuat muka, xlah huduh. X cantik xpe asal xpelik
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah sihat ke bibir dia yang baru operate tu?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni bising sampai mana la gaknye.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols ni menunggang sesuatu isu mmg x sah..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
bila nak jumpa? name the place and time...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:01 PM | Show all posts
Macam kak long besar jaga anak buah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:04 PM | Show all posts
bibir yg dok berjahit aritu dah okay ke nak meludah org tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 03:05 PM | Show all posts
so ... betullah ... dia ni ... suka ambil kesempatan dengan isu semasa?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:28 PM | Show all posts
Diamla birahhh
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 04:57 PM | Show all posts

Sokong

Sape yang kutok tu konfem jakun baru belajor english..  Belajor pon dari pilem, lirik lagu..  Yappeddaaa...

Orang yang betol2 tau english tu la yang jenis takmo aibkan orang..  Especially kat ofis kan kekadang bos kita ni pon bukan reti english.  Takde la kita nak canang 1 ofis kesalahan dia.  Kalo dia suroh cek baru kita betolkan..

Orang yang takde understanding pasal lain orang lain bekgraun pembelajaran english dia tu la yang baru-baru je mengenal english..  Khennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn????????????
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih la netijen durjana duk kutuk english org. Member2 meols yg native english speaker pun x pernah kutuk english org lain walaupun grammar berterabur. Asalkan paham kekdahnya. Lama2 pandai la tu. Silap2 leh fluent bahasa portugis lagi. Ko hadooo?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 08:51 AM GMT+8 , Processed in 0.199561 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list