Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
2503
View
61
Reply

Ex wife menggatal datang nak tuntut anak selepas 4 tahun

[Copy link]

Author: salmon-suki    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-9-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai semua..

So this is my friend's story lah..dia dan wife dia dah bercerai few years tapi sepanjang dorang bercerai,tak pernah sekali pun ex-wife tu datang jenguk anak dorang and suddenly, dia buat tuntutan hak penjagaan anak dengan bermacam-macam alasan tak munasabah seperti dia claimed yang kawan i ni tak bagi jumpa,padahal pompuan tu tak pernah pun pergi, jenguk pun tak, pastu dia claimed that my friend ni dah momokkan anak dia dengan negative perspectives about her whereby sejak dari bayi,she never takes care of the child.

Yang paling buat i rasa terlalu ridiculous tu lepas saja beranak,budak tu pompuan ni bagi kat abang dia and my friend terpaksa datang ambil budak tu kat abang pompuan tak guna tu and now,she shamelessly nak mintak hak tuntutan penjagaan anak!

For 4 years she did nothing. And fyi, ketika dia masih berkahwin dengan kawan i ni, this pompuan curang (ada lelaki lain, kawin pun sebab nak duit mas kahwin untuk kawin dengan jantan tu), tak solat (ilmu agama memang failed total,suruh solat tapi maki2 tak nak solat,siap dikeji nya kawan i ni), mak pak memang problematic (mak dia divorcee and ada bapak tiri tp dengar2 bapak tiri ni pun nak cerai jugak dengan mak dia )..M friend ni dah failkan nusyuz tapi tak dapat proceed sebab pmpuan tu dah bawak lari sijil kawin,and all related documents about their marriage. Even alamat tempat tinggal pun dia tak bgtaw kat my friend sebab tak nak my friend bukak kes tu.

So,ada apa2 nasihat from yuolzs? What i can say is that the child didn't know her mother (mak ler sangat..sis is so geram) and she's growing up great with my friend.. cheerful and kinda mature kid lah for her age. Kalau duk dengan pompuan tu,memang akan jadi bohsia macam pompuan tu.

Any suggestions or possible solutions? Thankssssss yuolzssss...love yaa muchos~
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-9-2020 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Darl..kwn tu bf u eh..eheehe..chill2..xyah serabut.gunakan saluran betul.mahkamah..apadahal..kes u ni mcm my kwn kt johor.masa dia kawin dgn pompuan ni like masing2 tentang.tp masing kawin muda even kwn i tu pun xhbs sek dh keje n kawin.wife dia tglkan dia masa ank2 kecik.4 juga anaknya so ada sorang ank dia yg kecik tu..pompuan xsilap.makcik ke kakak dia jaga.sbb dia dgn kelam kabut ..mana nak cari bini..anak2 lg.lama...baru ni dtg balik.kwn i siap ckp bnda buruk ex dia ni.xsolat..still duduk dgn jantan lain..i blh ckp..psl buruk2 tu xyah citelah..xtau belakang kita..apa kebaikan dia..so utk kes u..gtau kwn..g pej syariah..mnta pendapat dulu .kumpulkan bukti2 dn inshaallah..blh ja kwn u dpt hak anak2 dia..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 02:24 PM | Show all posts
buktikan kt mahkamah exwife dia gatal puki kejar jantan jual karpet . lepas tu ada solid evidence should be ok?

sebenarnya ramai xtahu whatsapp, medical report, video dan lain2 boleh jd bukti berguna kemudian hari. jadi beli lah smartphone realme 7 pro. storage sebesar 128gig, plug charge 63 wat, kamera ultra vokuru , display 60ghz .
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sijil nikah hilang ke apa ke, pi mintak salinan lain kat pej agama dlm qariah korang menikah tu
Lepas tu bab nak tuntut anak, segala makneka yg dia claimed tuh dah masuk dlm file mahkamah belum?
Kalo belum, sembang kari je la
Ko hengat hakim mahkamah syariah nak layan setakat main ckp2
Semua nak bukti. Ko tuduh, ko bagi bukti. Ko tepis tuduhan, ko bagi bukti. Tu jek

Lelain, sembang kari
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 02:33 PM | Show all posts
surat nikah - pegi minta salinan kat pej agama
alamat pompuan tu taktau - takde hal boleh proceed guna surat khabar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2020 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
MisXoXo replied at 28-9-2020 02:23 PM
Darl..kwn tu bf u eh..eheehe..chill2..xyah serabut.gunakan saluran betul.mahkamah..apadahal..kes u n ...

Ye sis..kekeke~

Tulaa..ai suh dia pegi pejabat syariah sahaja utk setelkan and mintak advice..ai do hope y budak ni xdapat kt pompuan tu..lagi satu pompuan tu pun dah kawin lain,and salah satu reason dia nak tuntut anak ni sebab dia dah tak boleh mengandung..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2020 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-9-2020 02:24 PM
buktikan kt mahkamah exwife dia gatal puki kejar jantan jual karpet . lepas tu ada solid evidence sh ...

Cesssssss kaka..sempat lagi promo tepon tuhhh..tapi zaman dulu xde bukti bergambar yada2 kaka..sebab pompuan tu lari ikut jantan tu and tinggal anak kat abang dia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 28-9-2020 02:30 PM
Sijil nikah hilang ke apa ke, pi mintak salinan lain kat pej agama dlm qariah korang menikah tu
Lep ...

Sijil nikah and semua related documents ex dia pegang acik..dia mintak copy tapi ex tu tak bagi..ex dia dah bawak lari awal2..sebab ex dia taw dia nak failkan nusyuz tu..bab fail nusyuz tu ada lagi document kat pejabat agama..

Even sijil cerai pun ex dia pegang..boleh minta copy lagi ke?my fren ni memang xtaw bab ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 28-9-2020 02:33 PM
surat nikah - pegi minta salinan kat pej agama
alamat pompuan tu taktau - takde hal boleh proceed g ...

Surat nikah and surat cerai still boleh minta copy kat mahkamah berkenaan yee..nanti ai usulkan kat my friend nih
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga pompuan kabaret itteww digigit kucing.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Nes3in1 replied at 28-9-2020 02:55 PM
Semoga pompuan kabaret itteww digigit kucing.

Xbolehh..miaw2 is too cute..kenot2
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa lama u kenal laki ni..
Dan citer2 ni u dengar dari siapa??
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by yuki812 at 28-9-2020 04:09 PM
Acikgomen replied at 28-9-2020 02:30 PM
Sijil nikah hilang ke apa ke, pi mintak salinan lain kat pej agama dlm qariah korang menikah tu
Lep ...


Alangkah ic hilang pun..g jabtaan pendaftaran pun leh buat baru..apatah lagi sijil nikah segala mak nenek ikut negeri masing2. Ada jer simpan.
Nak kawin..pandai cari pjbt agama...
Tp bila nk amik tindakan kat ex kononnya..eh..tetiba jadi biol pulak jantan ni. G lah cari kat court ke..pjbt agama..

Ye..sembang kari mamat ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2020 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 28-9-2020 04:01 PM
Berapa lama u kenal laki ni..
Dan citer2 ni u dengar dari siapa??

Almost a year laa..drpd dia laa yuuu..sbb budak tu dari kecik lg stay dgn dia..n dia dpt jaga budak tu pun sbb pmpuan tu ckp kalau ceraikan dia,dia akn bg anak tu kt my friend..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
yuki812 replied at 28-9-2020 04:08 PM
Alangkah ic hilang pun..g jabtaan pendaftaran pun leh buat baru..apatah lagi sijil nikah segala  ...

Ai dunno laa tp dia ni mmg sejenis y blur nak2 benda tak pernah jadi kat dia..mcm nikah cerai ni..so ai suh dia tny kawan2 dia y ada pengalaman or y involved dgn benda2 ni..let's see how laa..

Dia ni spesis y xleh under pressure..bila byk sgt benda jadi satu masa,memang dia jadi blur and serabut..terus hilang fokus..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 28-9-2020 02:40 PM
Sijil nikah and semua related documents ex dia pegang acik..dia mintak copy tapi ex tu tak bagi..e ...

Pej agama di qariah pasangan nikah tu boleh keluarkan salinan baru sis.
Lelain tu semua, siap bukti je.
Nak tuduh kena bukti. Nak tepis tuduhan pun kena bukti
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 28-9-2020 04:19 PM
Ai dunno laa tp dia ni mmg sejenis y blur nak2 benda tak pernah jadi kat dia..mcm nikah cerai ni.. ...

Eh lemas pulak acik dgn peel bopren baru chuols neh
Acik tak restu lah kalo blur2 camni
Gittewwww

Cari jantan lain cepattttt
Chuols pi ngorat laki kpd poremer gedik yg nak becerai sbb takleh ngeteh dgn bff tapi takut sbb sheols sangap ngesek
Laki poremer tuh kaya nokssss
Hat tu acik restu walaupun laki orang hahahahhaah
Sapa soh bini dia mengeletis
Takleh ngeteh dgn bff pun nak becerai
Apoooo
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2020 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 28-9-2020 05:57 PM
Eh lemas pulak acik dgn peel bopren baru chuols neh
Acik tak restu lah kalo blur2 camni
Gittewww ...

Hahahaha. Apooooooooooo acikkkkk .xkan xdpt restu ni acikkkk..ai is kenotttt..kekeke~

Sapekah poremer ittewwwww?so saspicios gitchewwww~
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-9-2020 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 28-9-2020 05:50 PM
Pej agama di qariah pasangan nikah tu boleh keluarkan salinan baru sis.
Lelain tu semua, siap buk ...

Oraittttt acik..ai dah bagitaw dia..tulaa..ai pun mmg dah ngamok2 tadi kat dia sebab blur2 gitu..bukti dalam fon lama dia (pmpuan tu bergeselan dgn jantan walaupun masih berstatus isteri time dia lari rumah) tapi fon tu pun dah rosak..

Ai can only hope 4 da best jelaa..kesian anak tu..y pompuan tu pun rasanya kalau boleh beranak lain,maybe tak heran ngn anak y ni..tp sebab dah xboleh beranak,tu y tiba2 nak tuntut selepas berjaya kaut jantan baru..dia nikah baru time pkp aritu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2020 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 28-9-2020 08:25 PM
Oraittttt acik..ai dah bagitaw dia..tulaa..ai pun mmg dah ngamok2 tadi kat dia sebab blur2 gitu..b ...

Sepanjang mak absent tuh ade tak bopren lembam chuols tuh ngajo anak deyols yg maknye jahat ke apa
Ke so far di biaq je bahgian mother tu kosong
Maklum lah budak pun kecik lagi baru 4thn
Kalo dah skolah, mebi ditanye2 jugak mana maknye khennnnz

Kalo bopren chuols tak groom anak deyols membenci maknye, esok2 kalo maknye heret masuk court mintak custody pun byk je kemungkinan dia takkan dpt
Yg penting ko suruh mamat lembam tuh siap duit hire loyer kemas2 sket
Ko jgn gadai gelang ko pulak bagi mamat tu pinjam

Kang ko bukak tered tanya pendapat cemana nak mintak utang, weols hencap ko jehhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list