Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3471
View
37
Reply

Kak Mitch Buat "Comeback" Selepas 2 Tahun Menyepi.

[Copy link]

Author: BicaraHatiku       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-9-2020 01:26 PM | Show all posts |Read mode
Edited by BicaraHatiku at 20-9-2020 01:27 PM



PENANTIAN peminat selama hampir dua tahun untuk mendengar buah tangan terbaharu daripada penyanyi Misha Omar akhirnya tercapai.

Selepas 'dihantui' dengan lagu Sampai Bila, peminat kini disajikan dengan sebuah lagu baharu bergenre balada berjudul Tanpa Rela.

Namun kali ini tidak seperti kebiasaanya kerana penyanyi yang berasal dari negeri Cik Siti Wan Kembang itu mempertaruhkan lagunya sendiri.

Dalam laporan Astro AWANI sebelum ini, Misha atau lebih mesra disapa Kak Mitch menyatakan bahawa penghasilan lagu terbaharunya ini memberikannya banyak pengalaman manis lebih-lebih lagi dapat bekerja bersama Datuk Syafinaz di studio rakaman sebagai penasihat dan pengarah vokal.

Ia memberikan suasana yang berbeza buat saya. Sebelum ini, saya hanya melangkah ke studio rakaman untuk memasukkan vokal apabila semua proses awal sudah selesai.

Tetapi untuk Tanpa Rela, saya terbabit dari awal. Bermula dengan mencari idea untuk menghasilkan melodi, seterusnya berbincang dengan Sze Wan dari segi susunan muzik.

"Saya juga terbabit dalam penulisan lirik, katanya kepada Astro AWANI

Astro Awani

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 20-9-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayat tajuk benang ni patutnya :

Selepas 2 tahun mendonat tanpa single

dan

Selepas lebih 10 tahun mendonat tanpa album

Komen single ni : Biasa biasa jah. Taraf karatz memuja seperti tok pit @sepitsiput  je akan kata lagu ni sedap nak mampos.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry kak mitch... 1 minit cuba dengar lagu iols terlelap..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 20-9-2020 01:30 PM
Ayat tajuk benang ni patutnya :

Selepas 2 tahun mendonat tanpa single


Meroyan sepit Kat igs nanti bace Komen chuols...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde hook la lagu ni. Ambil masa nak familiar kat telinga. Harap lagu ni viral lantas mengembalikan kegemilangan misha omar
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 01:46 PM | Show all posts
okey iols dah dengar sampai habis...
komen iols tak se-best macam first time iols dengar lagu Sampai Bila... korus/climax tak menangkap telinga iols
music video very minimalist yach... and sheols tak nampak aging sama jah macam 15 tahun lepas...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu baru ni tak de impak sampai iols skip nak cari mana impak tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih cantik kokmitch. Kalau betul donning boleh nampak hi fashun

Arrangement lagu ni tak berapa sedap. Teringat komposer2 lama, lunak masuk telinga
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm ada something missing dlm lagu ni... overall boleh la. Cantik kak mitch
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 03:55 PM | Show all posts
Tak sedap langsung
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 04:46 PM | Show all posts
No like. Sorry arrangement sendu ala2 lagu bosan 90an. Lagu kaka mitch paling sedap di telinga iols bunga2 cinta ngan ost citer ponti. Lepas tu hilang taring nya
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu sampai bila dulu masa keluar pon ramai yg kutuk. Bila jd ost drama apa entah baharulah menjadi kesukaan ramai.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kureng...masih x jumpa part sedap dlm lagu..Ntah knp mcm semuanya x ddk kena pada tempatnya..mcm terlalu mencuba, akhirnya jadi sarat marat..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 06:34 PM | Show all posts
iols suka tengok karakter kak mitch yang makin matang dan keibu2an sekarang...tutur kata pon lemah lembut dan tersusun...nanti iols dengar single terbaru ni yachhh
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 07:34 PM | Show all posts
papehal akak ucapkan berbanyak2 taniyah pada kakmitch
atas kelahiran LAGU sulung beliyauuuu
walopon byk kata nista tapi kakmitch dah berjaya buktikan
yg kakmitch mampu menghasilkan lagu sendiri

personally akak kurang gemar structure lagu ni
agak flat...
tapi as usual delivery kakmitch tetap mantap
rasa itu ada.... tahniah kakmitch...ai loike the girl power
susah pompuan mesia nak compose lagu tau!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2020 07:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 20-9-2020 08:03 PM
KIM.K replied at 20-9-2020 01:49 PM
Masih cantik kokmitch. Kalau betul donning boleh nampak hi fashun

Arrangement lagu ni tak berapa  ...


Kan.. mcm lagu2 koleksi Amelia cipta tpi lirik hokay bukan BBNU

Sayang.. tak pernah ku duga
Keegoanmu mematikan rasa
Cinta yang ku puja terhapus dimamah dusta
Teganya kau mengakhiri dan memilih dia.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 07:54 PM | Show all posts
Mohon  nek jenna tersedar drpd lamunan yachhh.... bila lagi single dr sheols....????

Sedangkan kak gEe pun dah keluar single baru ...2 lagu baru terus.....ambikkk....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 08:21 PM | Show all posts
af_mania replied at 20-9-2020 04:56 PM
Lagu sampai bila dulu masa keluar pon ramai yg kutuk. Bila jd ost drama apa entah baharulah menjadi  ...

Lagu ni pun jadi ost akasia Cinta Sekali Lagi bulan November nnti.

Heronya pun still Sharul Ridzwan jg
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 20-9-2020 07:51 PM
Kan.. mcm lagu2 koleksi Amelia cipta tpi lirik hokay bukan BBNU

Sayang.. tak pernah ku duga
...

Bait2 lirik lagu ni sedap mmg setaraf lagu2 kak mitch
Kalau komposer terkenal rearrange lagu ni mesti sedap. Mana high note, low note. Teringat manan ngah dan seangkatan
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2020 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Entah apa2 lagu. Taraf lagu tiada by queen liza jah
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list