Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
7134
View
56
Reply

[Tempatan] Tak Tahan Serangan hebat ‘tentera bawang’ dengan Tag Mak Kau Hijau: Laman FB Freemasons padam hantaran

[Copy link]

Author: YgBenar       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-9-2020 06:10 PM | Show all posts |Read mode
Edited by YgBenar at 18-9-2020 06:28 PM


Kuala Lumpur, 18 September: Laman facebook Freemasons memadam hantaran yang memaparkan logo organisasi tersebut disunting dengan meletakkan nama Allah di bahagian
tengah, setelah diser@ng bertalu-talu oleh tentera bawang dari Malaysia.


Hantaran yang dipadam itu disertakan dengan ayat :
Freemansory bukanlah satu agama tetapi ia merupakan persaudaraan orang beragama dari semua kepercayaan. Apa yang indah mengenai sentuhan lembut kami adalah kami boleh duduk bersama pada satu aras tanpa sebarang konflik. Ia benar-benar sesuatu yang sangat indah” .Laman FB Freemasons
Logo Asal
Terdahulu, pemerhatian malam tadi di ruang komen hantaran itu mendapati beribu-ribu tentera bawang dari Malaysia melakukan ser@ngan sp@m dengan komen “Mak kau hijau” dan
“Your mother is green”.


Ser@ngan tersebut membingungkan pentadbir laman terbabit lalu menaikkan komen berikut beserta tangkap layar yang kami dapati berasal dari urbandictionary.com

“Untuk mereka yang bukan rakyat Malaysia, kami berasa ingin tahu mengenai mak1an “Your mother is green”.
Kami belum pernah mengalami perkara seumpamanya, walaupun ia nampak pelik, tidak matang dan keanak-anakan.
Kami dengan sopan bertanya kepada mereka yang memak1 kami apakah maksudnya, tetapi mereka enggan beritahu. Setelah melakukan kajian, kami menemui perkara berikut:” – Laman FB Freemasons


Sementara itu, tentera bawang Malaysia masih meneruskan ser@ngan pada hantaran-hantaran lain apabila mendapati hantaran kontroversi itu telah dipadamkan, dengan meletakkan beberapa meme.



Meme yang paling popular pada ruang komen adalah logo Freemasons disunting dengan warna hijau berserta karikatur seorang tidak berbaju dari belakang dengan tiga longgokan berwarna coklat menyerupai tah1.
Freemasons, singkatan dari Freemansory merupakan persatuan rahsia bermula pada abad ke 15. Tidak dapat dipastikan sama ada laman facebook Freemasons ini merupakan laman facebook rasmi persatuan terbabit kerana cubaan menghubungi pentadbir laman facebook itu tidak dibalas.


Laman itu setakat ini mempunyai 678k pengikut dan mula dinaikkan di facebook pada 2010 dengan empat pentadbir. 3 daripadanya adalah dari UK, manakala seorang lagi dari Amerika Syarikat. -Buletin TTKM-






Screenshot_2020-09-18-18-16-17-96.png
Screenshot_2020-09-18-18-16-43-59.png

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 18-9-2020 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Mbo ko otomou
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:23 PM | Show all posts
bagus la....at least dah jd superbrand sebaris dgn microsoft, intel......terkenal satu dunia.....hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Parokk weiii
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Syabas onion army
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Bab ni rakyat mesia hebakkk..salute!ari tu israel dah kena..now freemasons lak..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 07:00 PM | Show all posts
Takde ke media konvensional atau sosial berminat nak cari budak pencetus mak kau hijau tu? Aku teringin nak tau life dia sekarang.....kikiki.

Budak tu pun low profile. Kalau budak2 zaman la....tak payah dicari, dia sendiri akan munculkan diri. Low profile ye kau dek....
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 07:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoiiii kelakar betul dorang ni..bravooo
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Freemasons ni pun dah kenapa kau pilih nak letak Allah. Kau letak la salib ke buddha ke dalam tu...memang mengundang
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka. Rasain....
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha...kalah ko, dgn mak kau hijau
Syabas onion army!
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Jiddin replied at 18-9-2020 07:00 PM
Takde ke media konvensional atau sosial berminat nak cari budak pencetus mak kau hijau tu? Aku terin ...


rasanya sebab kecaman tentera bawang menanti. Kompom dipaksa minta maaf
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kawan iolss ada share pasal ni. Ada satu tu komen 'head father you'
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecewalah urban berkerak nak bersaudara semua agama
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Forumer urban tak jadi ahli fmil ke? Tak cukup urbanlah kalau mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:51 PM | Show all posts
Edited by bangcak at 18-9-2020 08:54 PM

benda nih mmg da lama rakyat tau.
tapi deyol sentiasa menang dlm gelanggang politik
yg ditinggalkan penjajah supaya kita sentiasa dikawal
puak2 yg sama.

kononnya rakyat ada kuasa memilih.

tapi selepas rakyat memilih utk tewaskan deyol.
deyol konar ikut pintu belakang.
so kesimpulannya kita tiada kuasa.

percaya atau tidak
selepas warisan menang prn nati,
mahkamah bakal buat keputusan musa aman kekal ketua menteri
dan keputusan undi terbatal.  




Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
bangcak replied at 18-9-2020 08:51 PM
benda nih mmg da lama rakyat tau.
tapi deyol sentiasa menang dlm gelanggang politik
yg ditinggal ...

Kenapa lge lebam biji mata?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn main2 dgn tentera bawang kita
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Ahahaa kelako weh
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2020 09:24 PM | Show all posts
sekarang baru aku tahu mana datang nya frasa 'mak kau hija' ni
selama ni dok dengar tanpa rasa mahu google mencari maksud n asal usul
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list